Μόνο η Ελλάδα δέχεται πίσω πρόσφυγες - Αρνούνται και τα Σκόπια

Μόνο η Ελλάδα ανταποκρίνεται θετικά στο γερμανικό αίτημα για επαναπροωθήσεις προσφύγων. Αρνητικές παραμένουν Αυστρία και Ιταλία. Μετά την Αλβανία, και η ΠΓΔΜ αρνείται μόνιμα κέντρα ασύλου στο έδαφος της.

Μιλώντας σε γερμανικά μέσα ενημέρωσης, οι υπουργοί Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς (Spiegel-Online) και ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Δημήτρης Βίτσας (Frankfurter Allgemeine Zeitung) διαβεβαιώνουν πως η Ελλάδα έχει την πρόθεση να υπογράψει συμφωνία με τη Γερμανία για τις επαναπροωθήσεις προσφύγων. Μάλιστα, ο κ. Βίτσας εξέφρασε την άποψη ενδεχόμενος η συμφωνία να κλείσει και πριν τα τέλη Ιουλίου.

Ένα από τα μέτρα της απόφασης αφορά τη δημιουργία μονίμων κέντρων ασύλου σε κράτη εκτός ΕΕ. Ο στόχος μάλλον δύσκολα θα πραγματοποιηθεί, τουλάχιστον σε ό,τι αφορά ευρωπαϊκές χώρες. Μετά την Αλβανία και η ΠΓΔΜ εκφράζεται αρνητικά. Σε συνέντευξη του στη Welt o υπουργός Εξωτερικών της χώρας Νικόλα Ντιμιτρόφ δηλώνει ότι για όσο διάστημα η χώρα του δεν είναι μέλος της ΕΕ δεν πρόκειται να αναλάβει «τέτοιο φορτίο».

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης