Μια πρωτιά για την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας στην ηλεκτρονική διαχείριση

"Έξυπνες" λύσεις που υιοθέτησε η Περιφέρεια για την μετάβαση στη ψηφιακή εποχή που αποτελούνται από ένα πλέγμα σύγχρονων εφαρμογών που βελτιώνουν την εξυπηρέτηση του πολίτη και του επαγγελματία και αυξάνουν τη συμμετοχή τωνπολιτών στην διακυβέρνηση και στην λήψη αποφάσεων, γνωστοποίησε σε εκδήλωση ο αντιπεριφερειάρχης κ. Χειμάρας.

Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας χρησιμοποιεί την προηγμένη ψηφιακή υπογραφή, εφαρμόζει την ηλεκτρονική διακίνηση εγγράφων και είναι η πρώτη που διαχειρίζεται τα οικονομικά της με τη χρήση διπλογραφικού συστήματος.
Μέσω της νέας ιστοσελίδας www . pste . gov . gr, ο πολίτης μπορεί να βρει απαντήσεις στα περισσότερα θέλω του. Να ενημερωθεί σχετικά με τις προκηρύξεις και τους διαγωνισμούς, να λάβει μέρος στη διαμόρφωση των πολιτικών μέσω της πλατφόρμας διαβούλευσης, να προετοιμαστεί σε σχέση με τις διαδικασίες και να λάβει ψηφιακά τα έντυπα των υπηρεσιών, να ενημερωθεί online για το πού πάνε τα χρήματά του, μέσω της πλατφόρμας ανοιχτού προϋπολογισμού κλπ.

“Σήμερα, μας δόθηκε η δυνατότητα να παρουσιάσουμε τη στρατηγική και τις έως τώρα δράσεις μαςγια μια Έξυπνη Περιφέρεια, με μοναδικό μας σκοπό τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών στα πλαίσια της βιώσιμης ανάπτυξης.
  Όπως έχει πει και ο Περιφερειάρχης μας, Κώστας Μπακογιάννης, «βασικό μας όπλο σε όλο αυτό, είναι η ηλεκτρονική διακυβέρνηση». Όι Έξυπνες Πόλεις θέλουν απλές, εύκολες και οικονομικά εφικτές λύσεις. H Καινοτομία ξεκινάει
από μια “σπίθα και ανθρώπους που κοιτάζουν το μέλλον.”, δήλωσε ο Αντιπεριφέρειάρχης, κ. Χειμάρας.

 

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης