Μεγάλο αγροτικό συλλαλητήριο-Άνω των 100 τρακτέρ στο Σύνταγμα

Στο Σύνταγμα βρίσκονται από νωρίς το μεσημέρι τα πρώτα τρακτέρ με τους αγρότες, που θα πραγματοποιήσουν συλλαλητήριο στο κέντρο της Αθήνας στις 18.30 το απόγευμα, διεκδικώντας τα αιτήματά τους. Μάλιστα, λίγο πριν τις 15.30 το μεσημέρι καταγράφτηκε ένταση έξω από τη Βουλή, όπου αγρότες ήθελαν να παρατάξουν τα τρακτέρ τους.

Οι αγρότες έχουν στο πλευρό τους σωματεία, εργαζόμενους και φοιτητές που στηρίζουν τον αγώνα τους.

Οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις έχουν ξεκινήσει σταδιακά από τις 12 το μεσημέρι και θα συνεχιστούν καθ΄ όλη τη διάρκεια της ημέρας.

Στην Αθήνα έχει φτάσει τριψήφιος αριθμός τρακτέρ (εκτιμήσεις κάνουν λόγο για 150 με 180 τρακτέρ).

«Αγρότη πολέμα, δεν θα σου γίνει στρέμμα» και «Είτε με τα πόδια είτε με τρακτέρ αν δεν δικαιωθούμε θα γίνει Κιλελέρ» είναι μερικά από τα συνθήματα των αγροτών.

Στο Σύνταγμα στο πλευρό των αγροτών και οι φοιτητές και οι οδηγοί ταξί, προκειμένου να συμμετάσχουν στο μεγάλο συλλαλητήριο.

Φοιτητές αλλά και συλλογικότητες από τις 17:30 πραγματοποιούν συγκέντρωση για να σταθούν στο πλάι των αγροτών, θέλοντας να δείξουν τη στήριξή τους.

«Θα συνεχίσουμε τις κινητοποιήσεις και μετά το συλλαλητήριο»
«Συνεχίζουμε τη δράση μας οι αγρότες. Αυτή τη στιγμή που μιλάμε βρισκόμαστε στην Ομόνοια, περίπου 145 τρακτέρ βρίσκονται ήδη στο Σύνταγμα, κόσμος μαζεύεται από όλες τις πλευρές της Ελλάδας. Αυτή τη στιγμή κατεβήκαν πολλά λεωφορεία στο ΟΑΚΑ, να έρχονται με τρένο κι εμείς θα συνεχίσουμε μέχρι να φτάσουμε στην Ομόνοια» δήλωσε ο Αντιπρόεδρος ενωτικής ομοσπονδίας Καρδίτσας Σωτήρης Γιαννακός.

Ήρθαμε να κάνουμε αυτή τη δράση απέναντι στην αγροτική πολιτική της κυβέρνησης που δεν ικανοποιεί τα αιτήματά μας, τα οποία δεν είναι άλλα από το κόστος ζωής και παραγωγής, δηλαδή πετρέλαιο και ρεύμα, δεν αποζημιώνει τις πλημμύρες στη Θεσσαλία, δεν κάνει ελέγχους για τις Ελληνοποιήσεις. Είμαστε εδώ, συνεχίζουμε τον αγώνα και να απαντήσουμε και στον πρωθυπουργό για αυτά που είπε χθες, ότι θα αποκλιμακώσουμε τον αγώνα με αυτό συλλαλητήριο, του απαντάμε ότι  δεν θα αποκλιμακώσουμε τον αγώνα και θα συνεχίσουμε» συμπληρώνει.

Τα αιτήματα των αγροτών:

– Μείωση του κόστους παραγωγής με μέτρα όπως: Θεσμοθέτηση αγροτικού αφορολόγητου πετρελαίου, πλαφόν 7 λεπτά/KWh στο αγροτοκτηνοτροφικό ρεύμα, επιδότηση μέσων, εφοδίων και ζωοτροφών και κατάργηση του ΦΠΑ.

– Να μην εφαρμοστεί και να επαναδιαπραγματευτεί η νέα ΚΑΠ.

– Αναπλήρωση του χαμένου εισοδήματος σε καλλιέργειες που έχουν απώλεια παραγωγής η οποία δεν καλύπτεται από τον ΕΛΓΑ καθώς και σε προϊόντα φυτικής και ζωικής παραγωγής που πουλήθηκαν κάτω από το κόστος παραγωγής. Αποζημιώσεις από τον ΕΛΓΑ για όλες τις ζημιές και νόσους στο 100% της πραγματικής ζημιάς και όχι της ασφαλιζόμενης αξίας.

– Να παρθούν μέτρα και να γίνονται έλεγχοι από την κυβέρνηση για να σταματήσουν οι «ελληνοποιήσεις» προϊόντων φυτικής, ζωικής και μελισσοκομικής παραγωγής.

– Τιμές που να καλύπτουν το κόστος παραγωγής ώστε να έχουν εισόδημα για τις βιοποριστικές και καλλιεργητικές ανάγκες τους.

– Έργα υποδομής για την αντιπλημμυρική θωράκιση της χώρας.

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης