Μεγάλη πτώση και στον συνεδριακό τουρισμό - Οι αριθμοί διαψεύδουν τις τουριστικές προσδοκίες

Οι αριθμοί διαψεύδουν τις προβλέψεις για την πραγματική εικόνα του τουρισμού. μετά την μεγάλη πτώση στις αεροπορικές αφίξεις, πτωτικά κινείται και ο συνεδριακός τουρισμός. Η κυβέρνηση "κρύβεται" πίσω από τις ολασματικές επισκέψεις των κρουαζιεροπλοίων που ελάχιστα πεοσφέρουν και δεν βλέπει ότι ο τουρισμόε των πραγματικών εσόδων δεν στηρίζεται.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του ICCA (International Congress & Convention Association), η Ελλάδα όχι μόνο βρέθηκε εκτός της λίστας με τους 20 δημοφιλέστερους συνεδριακά προορισμούς για το 2012, αλλά και η Αθήνα βρέθηκε στην 35η θέση με 55 συνέδρια. Να τονιστεί ότι στην προ του 2011 περίοδο, η Ελλάδα και η Αθήνα φιγουράριζαν στην 19η θέση.

Ο HAPCO (Σύνδεσμος Ελλήνων Επαγγελματιών Οργανωτών Συνεδρίων) ως εκπρόσωπος των επαγγελματιών στη διοργάνωση συνεδρίων, έχει επανειλημμένα κρούσει τον κώδωνα κινδύνου στην κυβέρνηση, έχει καταγράψει τα προβλήματα της αγοράς, έχει καταθέσει υπομνήματα σε αρμόδιες υπηρεσίες και φορείς και έχει προτείνει ολοκληρωμένο πλάνο δράσης στο Υπουργείο Τουρισμού για την άμεση παρέμβαση, προκειμένου η Ελλάδα να καταστεί ελκυστικότερος προορισμός και να ανακτήσει τη θέση που της αρμόζει και κατείχε κατά το παρελθόν στην παγκόσμια πυραμίδα.

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης