Μέχρι τέλη Απριλίου αντέχει η ΔΕΗ - Περιμένει την... αξιολόγηση και τους Κινέζους - 11 πρόσθετες χρεώσεις στους λογαριασμούς της

Σε δεινή οικονομική θέση βρίσκεται η ΔΕΗ, παρά τις συνεχείς ρυθμίσεις που προσφέρει στους καταναλωτές - οφειλέτες της. Μια από τις αιτίες πάντως που η ΔΕΗ σχεδόν έχει "πέσει" έξω είναι ότι της έχουν φορτώσει και εισπράξεις άσχετες με αυτήν.

Συγκεκριμένα σε κάθε λογαριασμό ΔΕΗ το 33% του ποσού είναι για φόρους και τέλη! Συνολικά υπάρχουν 11 διαφορετικές χρεώσεις όπως χρέωση εκπομπών αερίων ρύπων (;), φόρο κατανάλωσης, τέλος υπέρ των τελωνειακών, δημοτικά τέλη, ΕΡΤ, ΦΠΑ 13% κ.α.

Οικονομικά η ΔΕΗ φαίνεται να αντέχει μέχρι τον Απρίλιο. Από εκεί και πέρα περιμένει να κλείσει η αξιολόγηση ώστε το κράτος να της καταβάλλει 100 εκατ. ευρώ από ανεξόφλητους λογαριασμούς του. Επιπλέον αν πουληθεί μέρος της ΑΔΜΗΕ θα εισπραχθούν άλλα 320 εκατ. ευρώ, από την κινέζικη State Grid (θα αγοράσει το 24%).

Έτσι η ΔΕΗ θα καλύψει μέρος της τρύπας των 800 εκατ. ευρώ που έχει αυτή τη στιγμή.

Στο μεταξύ νέα ολιγοήμερη παράταση της προθεσμίας ένταξης στο πρόγραμμα «Δεύτερης Ευκαιρίας», έως και την Παρασκευή 10 Μαρτίου 2017, ανακοίνωσε η ΔΕΗ.

Όσοι πελάτες είχαν ρυθμίσει τις οφειλές τους με το πρόγραμμα των 36 δόσεων αλλά έχασαν τη ρύθμιση επειδή δεν μπορούσαν να ανταποκριθούν στην καταβολή των δόσεων, θα έχουν τη δυνατότητα επανένταξης στο πρόγραμμα, συμπεριλαμβάνοντας και το τρέχον ποσό της οφειλής τους, υποβάλοντας την σχετική αίτηση μέχρι την ερχόμενη Παρασκευή.

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης