Καρά Τεπέ: 1.200 πρόσφυγες και μετανάστες στη νέα δομή

Συνολικά 1200 πρόσφυγες και μετανάστες έχουν εισέλθει στη νέα δομή του Καρά Τεπέ, από το Σαββάτο το μεσημέρι, όταν και ξεκίνησε τη λειτουργία του μέχρι και σήμερα Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου το πρωί.

Να σημειωθεί ότι οι πρόσφυγες και οι μετανάστες που έμειναν χωρίς στέγη έπειτα από την καταστροφή του ΚΥΤ στη Μόρια, διστάζουν να προσέλθουν στη νέα δομή. 

Υπενθυμίζεται ότι η είσοδος στη νέα δομή προϋποθέτει την εξέταση για κορωνοϊό. Έτσι από όσους έχουν εισέλθει, κατά την εξέταση στην οποία υποβλήθηκαν, 35 βρέθηκαν θετικοί στη νόσο του κορωνοϊού. Στο σύνολό τους τέθηκαν σε υγειονομική απομόνωση σε ειδικό χώρο, ο οποίος έχει δημιουργηθεί εκεί.

Η εθνική οδός Μυτιλήνης - Θερμής από το ύψος της βόρειας εισόδου της πόλης μέχρι τη νέα δομή παραμένει κλειστός για 8η μέρα από χιλιάδες πυρόπληκτους φυγάδες του καταυλισμού της Μόριας οι οποίοι ζουν στο δρόμο όσο και στα γύρω κτήματα και τους αύλειους χώρους επιχειρήσεων που παραμένουν κλειστές.

Σημειώνεται ότι χθες, σύμφωνα με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, συνελήφθησαν οι εμπρηστές της δομής της Μόριας. 

 

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης