Θαύμα, θάυμα! Εισπράττουν, ενώ χρωστούν όλο και περισσότεροι Έλληνες

Για μικρό θαύμα στα οικονομικά μίλησε ο κ. Τσίπρας στη Βουλή αλλά - δυστυχώς - έτσι περιγράφεται ο ΚΑΘΟΛΙΚΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ των Ελλήνων με φοροκυνηγητό, κατασχέσεις, ποινικές διώξεις και ελέγχους καταθέσεων ακόμα και 15 χρόνια πίσω.

Υπάρχει όντως ένα θάυμα: Οι διωκτικές αρχές (κατά κόσμον φορολογικές) κατάφεραν να μειώσουν κατά 2 δισ. ευρώ τα εικονικά ληξιπρόθεσμα χρέη, προς την εφορία μόνο σε ένα μήνα, δηλαδή από τα 95,29 δισ. ευρώ στο τέλος Δεκεμβρίου 2016, έπεσαν στα 93,4 δισ. ευρώ τον Ιανουάριο φέτος.
 
Ωστόσο, σύμφωνα με τα στοιχεία της ΑΑΔΕ, αντί να μειωθεί, ο αριθμός των φοροφειλετών αυξήθηκε κατά 27.000 στον ίδιο μήνα! Έφτασαν συνολικά στους 4.173.206, δηλαδή οι μισοί κάτοικοι στην Ελλάδα συμπεριλαμβανομένων παιδιών γερόντων κ.α. χρωστούν και δεν πληρώνουν στην εφορία.

Το ... "θαύμα" λοιπόν είναι ότι ενώ εισπράττουν, όλο και περισσότεροι Έλληνες χρωστούν περισσότερα. Έτσι τον Ιανουάριο προστέθηκαν 1,6 δισ. ευρώ νέα ληξιπρόθεσμα χρέη από φόρους που έμειναν απλήρωτοι τον Δεκέμβριο.

Ο χάρτης των οφειλετών τέλος, δείχνει ότι από τα 4,17 εκατ. οφειλέτες (που στη συντριπτική τους πλειοψηφία χρωστούν μικροποσά κάτω των 3.000) τα 1,672 εκατομμύρια δηλαδή ένας στους 3 τελούν υπό αναγκαστικά μέτρα είσπραξης και οι μισοί εξ αυτών τα έχουν ήδη υποστεί (851.818 ΑΦΜ).

Μόνο τον Ιανουάριο, επιβλήθηκαν 12.764 νέες κατασχέσεις, πράγμα που σημαίνει ότι ο ρυθμός με τον οποίο επιβάλλονται οι κατασχέσεις σε περιουσίες, καταθέσεις και εισοδήματα οφειλετών του Δημοσίου φθάνει, κατά μέσο όρο, τις 500 ανά εργάσιμη μέρα.

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης