Η Τουρκία έτοιμη να δεχθεί επιστροφές μεταναστών

Οι ΗΠΑ στο παρασκήνιο "διορθώνουν" την στάση της Τουρκίας στο προσφυγικό. Όπως αποκαλύπτουν οι Finacial Times, η ΕΕ είναι κοντά στο να επιτύχει μία συμφωνία - λύση με την Άγκυρα βάσει της οποίας όλοι οι μη – Σύρoι μετανάστες που θα φθάνουν στα ελληνικά νησιά θα επαναπροωθούνται στην Τουρκία.

Δύο διπλωμάτες που τελούν σε γνώση των διαπραγματεύσεων αυτών ανέφεραν ότι η Τουρκία συμφώνησε επίσης να δεχθεί όλους τους μετανάστες που θα διασώζονται σε διεθνή ύδατα από το ΝΑΤΟ, αναφέρει ακόμη το άρθρο ενώ σημειώνεται ότι αυτό ακριβώς είναι ένα ευαίσθητο ζήτημα που έχει καθυστερήσει την πρόοδο των επιχειρήσεων.
Στο δημοσίευμα αναφέρονται και οι προειδοποιήσεις Τουσκ προς τους οικονομικούς μετανάστες, μετά τη σημερινή συνάντησή του με τον Αλέξη Τσίπρα, που λένε: Μην έρθετε, οι πόρτες είναι κλειστές.
Οι αρθρογράφοι των FT που επισημαίνουν τέλος, ενόψει της συνάντησης Ερντογάν  - Τουσκ την Παρασκευή, ότι ο Τούρκος πρόεδρος έχει διατηρήσει μία ψυχρή στάση έναντι της συμφωνίας ΕΕ - Τουρκίας, υποδαυλίζοντας τις υποψίες των Βρυξελλών ότι ενδέχεται να παρακωλύει την καταστολή του λαθρεμπορίου.
Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης