Η κυβέρνηση σταματά σιωπηρώς τους πλειστηριασμούς στα μικρά ακίνητα

Αυστηρή επιλογή στους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς από τις τράπεζες, που θα αποφεύγουν να ρευστοποιήσουν ακίνητα μικρής αξίας ακόμη και αν πρόκειται για μεγαλοοφειλέτες υψηλής οικονομικής επιφάνειας με μεγάλη ακίνητη περιουσία.

Η επιλογή αυτή που υπαγορεύτηκε και από τη δύσκολη θέση στην οποία βρέθηκε η κυβέρνηση, λόγω των αντιδράσεων στον ΣΥΡΙΖΑ, προκρίνεται προκειμένου να αποφευχθούν αστοχίες που θα υπονόμευαν το εγχείρημα των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών. Ετσι, αυτή την Τετάρτη, με βάση τα στοιχεία που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα του Ταμείου Νομικών, είναι προγραμματισμένοι τέσσερις ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί ακινήτων που ανήκουν σε φυσικά πρόσωπα.

Ακόμη στα ειρηνοδικεία της χώρας, είναι προγραμματισμένοι να γίνουν 142 πλειστηριασμοί. Μεταξύ αυτών, επαγγελματικοί χώροι και οικόπεδα με τιμή εκκίνησης από 180.000 έως 4,5 εκατ. ευρώ που βαρύνονται με οφειλές από 712.000 έως και 100,7 εκατ. ευρώ.

Τέλος κάτι σημαντικό: συμφωνήθηκε να δοθεί το δικαίωμα στους κληρονόμους να υποβάλουν νέο αίτημα στον νόμο Κατσέλη στην περίπτωση που το ακίνητο, για το οποίο έγινε η υπαγωγή στον νόμο, αποτελεί πρώτη κατοικία και γι’ αυτούς.

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης