Η Ελλάδα και σήμερα απεργεί για ένα ασφαλιστικό που δεν... ισχύει

Οι Έλληνες απεργούν σήμερα με μια πρωτοφανή - καθολική συμμετοχή, χωρίς να υπάρχει απέναντί τους κανένα συγκεκριμένο σχέδιο μόνο... σκέψεις! Θέλετε απόδειξη; Η πρόταση του υπουργού Εργασίας κ. Κατρούγκαλου για τις αλλαγές στο Ασφαλιστικό (για τις οποίες απεργούν σήμερα οι πάντες) απορρίφθηκαν από τους Θεσμούς εν συνόλω και μάλιστα με συνοπτικές διαδικασίες!

Μάλιστα από πλευράς ΔΝΤ παρουσιάστηκε μία αντιπρόταση με εντελώς διαφορετικά χαρακτηριστικά και με κύριο άξονα την ανατροπή του σχεδίου της εθνικής σύνταξης, στην οποία έχει βασιστεί μεγάλο μέρος της επικοινωνιακής τακτικής του ΣΥΡΙΖΑ.

Η κατάσταση έχει ξεφύγει εντελώς από τον ΣΥΡΙΖΑ δεδομένου ότι το σχέδιο επι χάρτου ήταν να υπογραφούν άμεσα τα πάντα με τους δανειστές ώστε στη συνέχεια να μπορούν να ισχυρίζονται ότι "τα μνημόνια τελείωσαν τώρα έρχεται η νέα εποχή της ανάπτυξης".

Δυστυχώς για τον ΣΥΡΙΖΑ και τους εμπνευστές του εν λόγω σχεδίου οι δανειστές είναι πάντα εδώ, ζητούν όλο και περισσότεςρα μέτρα και η κυβέρνηση τους είναι απομονωμένη και σε σύγχυση.

Θυμίζουμε ότι οι δανειστές επιμένουν στη μείωση των επικουρικών συντάξεων, μέσω της εφαρμογής της ρήτρας μηδενικού ελλείμματος, ενώ διαφωνούν και με το ύψος της εθνικής σύνταξης, για την οποία μάλιστα ζητούν να χορηγείται με εισοδηματικά κριτήρια, και μόνο σε όσους έχουν συμπληρώσει τουλάχιστον 20 έτη εργασίας και όχι 15.

Ακόμα φαίνεται ότι πιέζουν για χαμηλότερο ποσοστό αναπλήρωσης -ανατρέποντας πλήρως τον σχεδιασμό Κατρούγκαλου- και, φυσικά, για την κατάργηση του ΕΚΑΣ. (Για το ασφαλιστικό έγινε χθες σύσκεψη κορυφής και στα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας στη Συγγρού).

Συζητήσεις στο πλαίσιο της αξιολόγησης γίνονται και σε ό,τι αφορά το φορολογικό όπου σύμφωνα με πληροφορίες, η πρόταση της κυβέρνησης για τις αλλαγές στη φορολογία εισοδήματος φυσικών προσώπων περιλαμβάνει τα σενάρια για τις κλίμακες, προβλέπει ανώτατο συντελεστή 50% -από 42% σήμερα-και πρόσθετη δημοσιονομική απόδοση τουλάχιστον 290 εκατομμύρια ευρώ.

 

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης