Η αύξηση των εισφορών Κατρούγκαλου θα φέρει νέα τρύπα εκατοντάδων εκατομμυρίων στα έσοδα του ΟΑΕΕ το 2017

Τρύπα εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ αναμένεται να δημιουργήσει στο ασφαλιστικό σύστημα το εξωφρενικό "ασφαλιστικό" πακέτο έμπνευσης Κατρούγκαλου. Αντί να εισπραζθούν τα προβλεπόμενα θα εισπραχθούν λιγότερα και από πριν! Στο μεταξύ η αγορά θα έχει βιώσει μια ακόμη καταστροφή από τους άδικους διωγμούς.

Ήδη παρατηρείτει πρωτοφανλές κλείσιμο βιβλίων επαγγελματιών λόγω των εισφορών. Επίσης εταιρίες αλλάζουν μορφή, αποχωρούν μαζικά μέλη από Διοικητικά Συμβούλια κ.ο.κ.

Ο Κατρούγκαλος ελαφρά τη καρδία καταστρέφει την οργανωτική δομή εταιριών αλλά και την πορεία ελέυθερων επιχειρηματιών με στόχο να ειπράξει περίπου 50 εκατ. ευρώ. Αναλυτές εκτιμούν ότι όχι μόνο δεν θα τα εισπράξει αλλά ο πραγαμτικός κίνδυνος είναι να ανοίξει μια ακόμη τρύπα στο ασφασλιστικό εκατοντάδων εκατομμυρίων.

Σημειωτέον ότι σήμερα από τους 700.000 ασφαλισμένους στον ΟΑΕΕ, οι 300.000 δεν πληρώνουν εισφορές ενώ εκατοντάδες χιλιάδες που έχουν φύγει από τον ΟΑΕΕ εν όψει σύνταξης ή με διακοπή δραστηριότητας χρωστούν τεράστια ποσά.

Ο Κατρούγκαλος το βρήκε καλή ιδέας να αυξήσει σε απίστευτα επίπεδα τις εισφορές όσων πληρώνουν και προφανώς θα αυξηθούν αυτοί που δεν θα μπορούν.

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης