Ηράκλειο: Άκαρπες οι έρευνες για τους τέσσερις αγνοούμενους

Συνεχίζονται για δεύτερο 24ωρο οι έρευνες για τον εντοπισμό των τεσσάρων ατόμων που αγνοούνται από τα ξημερώματα της Κυριακής όταν το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν παρασύρθηκε από τα ορμητικά νερά στην περιοχή του Γεροπόταμου, στο Ηράκλειο της Κρήτης.

Η επιχείρηση για τον εντοπισμό τους συνεχίστηκε και στη διάρκεια της νύχτας, με 40 περίπου άτομα να «χτενίζουν» την περιοχή, ωστόσο οι έρευνες απέβησαν άκαρπες. Από νωρίς το πρωί πεζοπόρα τμήματα έχουν ξεκινήσει έρευνες στις όχθες του ποταμού, όπου αναμένεται να βουτήξουν και δύτες, προκειμένου να ερευνήσουν κάποια από τα σημεία που υπέδειξαν κάτοικοι με μεγάλο βάθος και με το σκεπτικό ότι ίσως εκεί έχει εγκλωβιστεί το όχημα.

Στο αυτοκίνητο επέβαιναν ένας 29χρονος με την 28χρονη σύζυγό του, η 20χρονη αδελφή της και η 57χρονη μητέρα τους. Σύμφωνα με την εφημερίδα «Νέα Κρήτη» οι αρχές κινητοποιήθηκαν λίγο πριν από τη 1.00 τα ξημερώματα της Κυριακής.

Οι τέσσερις αγνοούμενοι επέστρεφαν με το αυτοκίνητό τους από κέντρο διασκέδασης, όπου γινόταν γαμήλιο γλέντι. Στο σημείο του χειμάρρου, όπου σύμφωνα με μαρτυρίες τη νύχτα εκείνη το ύψος του νερού μπορεί να έφτανε μέχρι και τα τρία μέτρα, το αυτοκίνητο παρασύρθηκε. Το άτομο που οδηγούσε έχασε τον έλεγχο του αυτοκινήτου και η 30χρονη κάλεσε την Αστυνομία λέγοντας: «Ελάτε γιατί πνιγόμαστε». Ακολούθησε και δεύτερο τηλεφώνημα προς το τηλεφωνικό κέντρο της Αστυνομίας, σημαίνοντας συναγερμό στις Αρχές.

Χθες εντοπίστηκε ένα τμήμα αυτοκινήτου από κατοίκους στην παραλία του Κόκκινου Πύργου και σύμφωνα με τον Διοικητή Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Κρήτης Νίκο Λαγουδάκη, εκτιμάται ότι ανήκει στο αυτοκίνητο που αγνοείται. «Είναι η θήκη με το γρύλο και τα υπόλοιπα εργαλεία και η πρώτη εκτίμηση είναι ότι ανήκει στο αυτοκίνητο που αναζητάμε. Είναι της ίδιας μάρκας με το αυτοκίνητο» ανέφερε.

 

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης