Εξευτελίζεται ο Ερυθρός Σταυρός με χιλιάδες εγγραφές - μαϊμού μελών λίγο πριν τις εκλογές (που... αναβλήθηκαν)

Με μαζικές εγγραφές προσπαθούν να κομματικοποιησουν τον Ερυθρό Σταυρό που έχει σύντομα εκλογές. Όλα ξεκίνησαν πριν λίγους μήνες, όταν, μετά από ταλαιπωρία πολλών ετών και υπό την πίεση της Διεθνούς Ομοσπονδίας, ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός συνέταξε νέο καταστατικό, με πρόβλεψη για ελεύθερη εγγραφή νέων μελών και διενέργεια εκλογών προς ανάδειξη Συμβουλίου Διοίκησης από τα μέλη του και όχι διορισμένο από το κράτος, όπως μέχρι πρότινος γινόταν.

Έτσι, προκηρύχθηκαν εκλογές για την Κυριακή, 17 Φεβρουαρίου, ενώ όσοι θα εγγράφονταν μέχρι 7 Φεβρουαρίου θα είχαν και δικαίωμα ψήφου στις εκλογές.

Όμως μετά από αυτές τις αλλαγές, ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός είδε τα μέλη του να πολλαπλασιάζονται με εξωφρενικούς ρυθμούς. Οι αιτήσεις έρχονταν κατά εκατοντάδες από όλα τα μέρη της Ελλάδας, με αποτέλεσμα, το Κεντρικό Δ.Σ. του συλλόγου να αναβάλλει τις εκλογές για τις 31 Μαρτίου.

Να σκεφθεί κανείς ότι αυτή τη στιγμή και μετά από αυτές τις μαζικές αιτήσεις νέων μελών, ο σύλλογος έχει 17.000 μέλη, ενώ τα μέχρι πρότινος μέλη ήταν 1.600. Δηλαδή, μέσα σε λίγες μέρες τα μέλη δεκαπλασιάστηκαν και οι εγγραφές συνεχίζονται.

Καταπέλτης είναι ο Νίκος Οικονομόπουλος, μέλος Κεντρικού Συμβουλίου και  πρώην πρόεδρος Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, ο οποίος δημόσια πλέον αναφέρεται σε “τυχοδιώκτες που έχουν βάλει στο μάτι την περιουσία του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού” και τονίζει ότι ο τρόπος που γίνονται οι εγγραφές των νέων μελών του συλλόγου “εγείρει θέματα που άπτονται της ποινικής δικονομίας”:

Υπάρχουν πάρα πολλές καταγγελίες για αθρόες εγγραφές μελών και μη τήρηση της παραγράφου του άρθρου του νέου καταστατικού που αφορά στην αυτοπροσώπηση του κάθε ενδιαφερόμενου για να γίνει μέλος.Εκατοντάδες αιτήσεις νέων μελών, από διάφορες περιοχές της Ελλάδας συμπληρώνονται με παράβολο που έχει πληρωθεί σε τράπεζες του Λεκανοπεδίου.

Για παράδειγμα, μέλη που έκαναν αίτηση στη Δράμα και μένουν εκεί, φαίνεται ότι έχουν πληρώσει το παράβολο στην ΚηφισιάΑιτήσεις από τοΗράκλειο Κρήτης έχουν πληρωθεί στην Αγία Βαρβάρα Αττικής. Αιτήσεις από τηνΠάτρα έχουν πληρωθεί σε υποκατάστημα Τράπεζας στον Πειραιά. Στην Αθήνα έχουν πληρωθεί οι συνδρομές για άλλες περιοχές, όπως είναι η Λάρισα.

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης