Διαβατά: Πάνω από 500 πρόσφυγες έξω από το κέντρο φιλοξενίας

Περισσότεροι από 500 πρόσφυγες παραμένουν έξω από το κέντρο φιλοξενίας των Διαβατών, όπου διανυκτέρευσαν στήνοντας σκηνές και ανάβοντας φωτιές για να ζεσταθούν.

Χθες το απόγευμα, οπότε και άρχισαν να συρρέουν στην περιοχή, πρόσφυγες, ανάμεσά τους και οικογένειες με μικρά παιδιά,  ανταποκρινόμενοι σε ένα διαδικτυακό κάλεσμα, δημιουργήθηκε ένταση με αποτέλεσμα να γίνει μία προσαγωγή, να συλληφθεί ένας 37χρονος Ιρακινός για αντίσταση και απόπειρα σωματικής βλάβης και ένας αστυνομικός να τραυματισθεί.

Στο σημείο βρίσκεται ισχυρή αστυνομική δύναμη που έχει κλείσει περιμετρικά την περιοχή, καθώς οι πρόσφυγες έχουν δηλώσει ότι πρόθεσή τους είναι να μεταβούν στα σύνορα. 

«Δυστυχώς κάποιοι από τους αιτούντες άσυλο που φιλοξενούνται σε δομές στη Βόρεια Ελλάδα, παρασύρθηκαν από την παραπληροφόρηση που κυκλοφορούσε το τελευταίο χρονικό διάστημα μέσω κοινωνικών δικτύων παρά τις προειδοποιήσεις από τις διοικήσεις των δομών» επισημαίνουν στο ΑΜΠΕ πηγές του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής.

Οι ίδιες πηγές κάλεσαν τους επωφελούμενους «που ακολούθησαν το ανεύθυνο κάλεσμα για πορεία προς τα σύνορα να επιστρέψουν στις δομές φιλοξενίας και σε καμία περίπτωση να μην ξεφεύγουν από τα όρια της νομιμότητας»

 

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης