Βία έξω από τη Βουλή - Χρυσαυγίτες λέει η κυβέρνηση

Άρχισαν τα όργανα. Μετά την ολοκλήρωση της ψηφοφορίας για την πρόταση μομφής κατά της Κυβέρνησης, αναφορικά με τη συμφωνία για το Σκοπιανό.

Ομάδα 30 διαδηλωτών λίγη ώρα μετά τις 22.00 επιτέθηκε σε οχήματα βουλευτών που αποχωρούσαν από την κεντρική πύλη επί της Βασιλίσσης Σοφίας. Αποκαλώντας τους «προδότες», φώναζαν συνθήματα και χτυπούσαν με ρόπαλα τα οχήματά τους την ώρα που έφευγαν.

Νωρίτερα, μέρος αυτών των διαδηλωτών επιχείρησε να εισβάλει στη Βουλή από την κεντρική είσοδο στη Βασιλίσσης Σοφίας. Τους περισσότερους (6 με 7 άτομα) τους σταμάτησαν οι αστυνομικοί στο φυλάκιο εισόδου.

Σύμφωνα με την κυβέρνηση, επρόκειτο για «τάγματα εφόδου» της Χρυσής Αυγής, αφού υπήρξαν και μαρτυρίες για συμμετοχή στελεχών ή και βουλευτών της Χρυσής Αυγής.

Αξιοσημείωτο είναι ότι καταγράφεται η εκτίμηση πως τέτοιου είδους επιθετικές ενεργειες θα υπάρξουν και στο προσεχές διάστημα όχι μόνο στην Αθήνα, αλλά και στα Σκόπια.

Υπό αυτό το πρίσμα, αναμένεται να διατηρηθούν τα ισχυρά αστυνομικά μέτρα φρούρησης, τα οποία σήμερα, αλλά και τις προηγούμενες ημέρες, ήταν ιδιαιτέρως εμφανή.

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης