ΑΔΕΔΥ: Τρομοκρατικού χαρακτήρα η απόλυση συνδικαλίστριας καθαρίστριας στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός

Νοσοκομείο Ευαγγελισμός

Το ιδιωτικό συνεργείο καθαρισμού «Αριάδνη» φέρεται να επιχείρησε να μειώσει το μισθολογικό κόστος, ζητώντας από εργαζόμενους και εργαζόμενες να υπογράψουν παραιτήσεις και να επαναπροσληφθούν με νέα σύμβαση. Ο σύλλογος των εργαζόμενων στο νοσοκομείο αντέδρασε άμεσα, με παρέμβαση στην Επιθεώρηση Εργασίας την περασμένη Τετάρτη.

Η εταιρεία «απάντησε» λίγες ώρες μετά με την τηλεφωνική κοινοποίηση απόλυσης στην συνδικαλίστρια εργαζόμενη, κάτι που η ΑΔΕΔΥ με σημερινή της ανακοίνωση χαρακτηρίζει μία πρακτική «τρομοκρατικού χαρακτήρα», που «εντάσσεται στο πλαίσιο μιας γενικότερης επίθεσης που έχει εξαπολύσει η Κυβέρνηση και η εργοδοσία ενάντια στα εργατικά, κοινωνικά και συνδικαλιστικά δικαιώματα».

Οι πρακτικές αυτές είναι αποτέλεσμα της ιδιωτικοποίησης των Δημοσίων Υπηρεσιών και της ασυδοσίας των εργοδοτών, υποστηρίζει η ΑΔΕΔΥ και ζητά από την διοίκηση του νοσοκομείου και τον υπουργό Υγείας Ανδρέα Λοβέρδο «να αναλάβουν τις δικές τους ευθύνες», αλλά και να ανακληθεί άμεσα η απόλυση.

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με δημοσιεύματα η διοίκηση του νοσοκομείου «εξασφάλισε» ότι η καθαρίστρια θα παραμείνει στη θέση της, αλλά θα μετακινηθεί σε άλλο νοσοκομείο, όπου έχει την καθαριότητα το ίδιο συνεργείο.

Πηγή: 
http://molonoti.gr/ με πληροφορίες από Έθνος

Δείτε επίσης