Έτοιμη να εκραγεί η "βόμβα" στην Ειδομένη - Απούσα η κυβέρνηση

Η Ελλάδα θα βρεθεί στο μέσον ισχυρής κοινωνικής έκρηξης στο προσφυγικό. Η βόμβα θα εκραγεί κατ΄αρχήν στην Ειδομένη  με περισσότερους από 12.000 ανθρώπους, σχεδόν οι μισοί από τους οποίους παιδιά, να παραμένουν σε τραγικές συνθήκες.

Η υγεία των προσφύγων και μεταναστών επιδεινώνεται καθημερινά, ενώ από χθες στον «καταυλισμό», μετά την προσωρινή αποχώρηση αρκετών ΜΚΟ, δεν παρέχεται ιατρική περίθαλψη. «Υπάρχουν άνθρωποι εδώ που παραμένουν για περισσότερο από ένα μήνα και έχουν πλέον εξαντληθεί, και οι ιατρικές ανάγκες είναι μεγάλες. Εχουν χάσει την υπομονή τους, αισθάνονται ότι, ύστερα από ένα δύσκολο και επικίνδυνο ταξίδι, έφτασαν στην πηγή αλλά δεν μπορούν να πιουν νερό», τονίζει η εκπρόσωπος των Γιατρών Χωρίς Σύνορα, Ασπασία Κάκαρη.

Η κυρία Κάκαρη, αιτιολογεί την απόφαση της οργάνωσης να αποχωρήσει προσωρινά την Τρίτη το μεσημέρι «για λόγους ασφαλείας του προσωπικού», όταν ένταση και επεισόδια σημειώθηκαν έξω από τη σκηνή τους.

Στο μεταξύ σοκ προκάλεσε η δήλωση του υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας ότι υπό αυτές τις συνθήκες δεν μπορεί να εγγυηθεί ότι δεν θα πεθάνει κάποιο παιδί πρόσφυγα. 

Είναι ζήτημα ολίγων ημερών οι πρόσφυγες - μετανάστες να εξαγριωθούν, να γίνουν επικίνδυνοι, ακόμα και να οπλιστούν με ότι βρουν, για να ξεσπάσουν σε όσους βρουν μπροστά τους.

Τεράστια είναι η ευθύνη της κυβέρνησςη που έχει αποτύχει παντού: Και στην φιλοξενία και στην περίθαλψη όλων αυτών τωψν ανθρώπων αλλά και στην διακριτική επιτήρησή τους.

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης