Έρχεται ο λογαριασμός Κατρούγκαλου και σοκάρει: Βαρύτατες νέες απώλειες (έως 30%) σε όλες τις συντάξεις

Όχι μόνο δεν θα μειωθού άλλο οι συντάξεις αλλά σύντομα θα αρχίσουν οι αυξήσεις σε αυτές. Το είχε πει στα σοβαρά ο Κατρούγκαλος λίγο πριν αποστρατευτεί (για να προστατευθεί) σε υπουργική θέση άνευ πραγματικού αντικειμένου. 

Τώρα έρχεται ο λογαριασμός Κατρούγκαλου. Έως και τρεις συντάξεις θα χάσουν έως το 2019 οι συνταξιούχοι εξαιτίας της μείωσης κατά 18% της προσωπικής διαφοράς όλων των κύριων καταβαλλόμενων συντάξεων, της μείωσης κατά 18% της προσωπικής διαφοράς όλων των επικουρικών συντάξεων, της κατάργησης των οικογενειακών επιδομάτων (συζύγου και τέκνων) από όλες τις κύριες και επικουρικές συντάξεις, του παγώματος των αυξήσεων σε όλες τις συντάξεις μέχρι τον Δεκέμβριο του 2021 και τέλος, της κατάργησης του ΕΚΑΣ για 280.000 χαμηλοσυνταξιούχους.

Αυτό επισημαίνει το Ενιαίο Δίκτυο Συνταξιούχων που παρουσιάζει αναλυτικά τις 7 αλλαγές που φέρνει το νέο ασφαλιστικό, με νέες ανατροπές στις συντάξεις.

Μικρότερες κατά 30% είναι ήδη οι νέες συντάξεις που εκδίδονται με βάση το νόμο Κατρούγκαλου, δηλαδή όσες λαμβάνουν οι αιτούντες συνταξιοδότησης από τις 13 Μαΐου του 2016 και μετά.

Συνολικά  έως το 2020 περίπου 200.000 ασφαλισμένοι που θα αποχωρήσουν από την εργασία θα υποστούν περικοπές που σε ορισμένες περιπτώσεις θα αγγίξουν και το 30%.Η μέση μείωση εκτιμάται στο 12% με 16% για τους νέους συνταξιούχους και τις μεγαλύτερες απώλειες θα έχουν οι εξής ομάδες ασφαλισμένων:

-Δημόσιοι υπάλληλοι, ιδίως όσοι έχουν πάνω από 30 χρόνια υπηρεσίας και ανήκουν στις κατηγορίες πανεπιστημιακής και τεχνολογικής εκπαίδευσης.

-Ασφαλισμένοι του ΙΚΑ με υψηλές αποδοχές, από 1.500 ευρώ και πάνω, που καταθέτουν αίτηση συνταξιοδότησης έπειτα από τουλάχιστον 30 χρόνια ασφάλισης.

-Ασφαλισμένοι στο πρώην ΤΕΒΕ σε μέσες και υψηλές ασφαλιστικές κατηγορίες, καθώς χάνουν τουλάχιστον 220 ευρώ.

-Ασφαλισμένοι στο ΤΑΕ που προέρχονται από τις δύο ανώτατες κατηγορίες και αποχωρούν με περισσότερα από 30 χρόνια ασφάλισης.

-Ασφαλισμένοι του Ταμείου Νομικών και του ΤΣΑΥ ανεξαρτήτως χρόνου ασφάλισης.

 

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης