«Δίνουμε μάχη», λέει ο δικηγόρος του Γεράσιμου, που προσπαθεί να επανέλθει μετά τα Τέμπη

«Υπάρχει μία δικαιολογημένη οργή μετά την εξεταστική επιτροπή, γιατί δεν εισακούστηκε από την εξεταστική επιτροπή και από το Κοινοβούλιο η άποψη ότι θα πρέπει να συγκροτηθεί προανακριτική επιτροπή», είπε ο δικηγόρος του Γεράσιμου, που είναι και ο μοναδικός διασωθέντας από το πρώτο βαγόνι του τραγικού σιδηροδρομικού δυστυχήματος στα Τέμπη.

Όπως ανέφερε ο Λουκάς Αποστολίδης, η οικογένεια του νεαρού καταθέτει νέα μηνυτήρια αναφορά.

«Αν συγκροτηθεί η προανακριτική επιτροπή και φέρει τις ποινικές δικογραφίες και της ευρωπαίας εισαγγελέως και του εφέτη ανακριτή, σίγουρα θα προκύψουν συγκλονιστικές ευθύνες», υπογράμμισε ο δικηγόρος.

«Οι γονείς καταθέτουν τη μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου, λέγοντας πολύ ξεκάθαρα ότι στον πρώτο κύκλο, που αφορά το υπηρεσιακό προσωπικό στο οποίο η εξεταστική επιτροπή λέει αυτά τα ανθρώπινα λάθη ήταν και τίποτα παραπέρα, τον δεύτερο κύκλο που αφορά τις διοικήσεις που αποφασίζουν, που διοικούν, που έχουν ευθύνη να εκπαιδεύουν το προσωπικό, να συντηρούν τις γραμμές, σε αυτό το επίπεδο έχουμε ήδη απαγγελία πάνω από 30 άτομα και αίτημά μας είναι να συσχετιστούν οι δύο δικογραφίες, και τρίτος κύκλος είναι ο λάκκος των λεόντων που αφορά τα συμφέροντα, οι εταιρείες, όπως διαπιστώνεται μέσα από την ανακριτική διαδικασία για τη σύμβαση 717, που θα εξασφάλιζε πως θα υπήρχαν τα συστήματα που έπρεπε να υπάρχουν για να προλαβαίνουν οποιοδήποτε ανθρώπινο λάθος. Ο τελευταίος κύκλος αφορά την πολιτική ηγεσία», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Σε ό,τι αφορά τις υπογραφές που έχουν συγκεντρωθεί για το δυστύχημα, οι οποίες είναι περισσότερες από 1.350.000, ο δικηγόρος τόνισε ότι δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν νομικά, αφορούν όμως το περί δικαίου αίσθημα στην εικόνα μιας κοινωνίας.

Επιπλέον, ο Λουκάς Αποστολίδης είπε: «Δίνουμε μάχη πολιτικών και ποινικών ευθυνών», συμπληρώνοντας ότι η αναφορά σχετίζεται με τις πολιτικές ευθύνες κυρίως, καθώς δεν καλύπτονται οι οικογένειες που εκπροσωπεί από το ότι το λάθος ήταν μόνο του σταθμάρχη και των δύο μηχανοδηγών.

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης