Ελλάδα χώρα αλυσοδεμένη

Ελλάδα, χώρα αλυσοδεμένη

H Ελλάδα είναι μια χώρα αλυσοδεμένη στις συμβάσεις που έχουν υπογράψει οι πολιτικοί που την κυβερνούν με τους δανειστές. Η χειρότερη παράγραφος ρητά αναφέρει ότι αν η Ελλάδα δεν υπακούει ΣΤΑ ΠΑΝΤΑ τότε ανά πάσα στιγμή και με μονομερή απόφαση των δανειστών, όλα τα δάνεια γίνονται αυθημερόν απαιτητά με πολύ μεγαλύτερα επιτόκια.

Η χώρα δεν έχει καμία αυτονομία στις αποφάσεις της. Γι αυτό άλλωστε η κυβέρνηση δεν μπορεί να περάσει ούτε την ρύθμιση των οφειλών σε 100 δόσεις, όπου η τρόικα διεμήνυσε ότι η νέα ρύθμιση σε εφορία και ασφαλιστικά ταμεία δεν μπορεί να ξεπεράσει τις 48 δόσεις, όσο δηλαδή ήταν για τα παλαιά χρέη. 

Τα ξέρει όλα αυτά ο Σαμαράς. Ξέρει ότι είναι υπάλληλος των δανειστών. Γιατί αναγγέλλει λοιπόν ελαφρύνσεις, δήθεν μέτρα ανακούφισης κ.α.; Πολιτικός παλιά κόπιας ο Σαμαράς (παλαιοκομματικός) θεωρεί ότι θα "ψήνει" τους δανειστές με επιχειρήματα τύπου "αν δεν περάσω τα μέτρα θα πέσω, θα έχετε απέναντί σας τον Τσίπρα" κ.α. Μόνο που οι Ευρωπαίοι δεν ιδρώνουν με αυτά. Του δείχνουν τις υπογεγραμμένες (και από αυτόν) συμβάσεις και ξεμπερδεύουν. Η χώρα έχει δεσμευτεί πια ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΑ ποιος κυβερνά.

Μην ακούτε τις εξαγγελίες Σαμαρά λοιπόν. Τις λέει χωρίς να ισχύει τίποτε για τα αυτιά των ψηφοφόρων. Στη συνάντηση στο Παρίσι τα κέρδη θα είναι ασήμαντα και δεν θα αλλάζουν την καταστροφική πραγματικότητα στην χώρα.

Τέλος πάντα υπάρχει ένα μεγάλο αναπάντητο ερώτημα : Γιατί τρόικα και κυβέρνηση μόνο φορο-εισπράττουν και δεν κάνουν τίποτε για να εκσυγχρονίσουν την χώρα; Η πιθανότερη απάντηση είναι ότι θέλουν πρώτα να μαζέψουν τις αποταμιεύσεις των Ελλήνων και μετά ναι : Και το φορολογικό σύστημα θα ελαφρύνει και οι μεταρρυθμίσεις θα γίνουν.