Γιατί θέλουν και τον ΣΥΡΙΖΑ;

Τρία κόμματα επιθυμούν να υπάρξει συγκυβέρνηση που να μειώσει τις επιπτώσεις του μνημονίου και να έχει διάρκεια μέχρι τον Μάιο του 2014, οπότε μπορούν να γίνουν εκλογές μαζί με τις ευρωεκλογές. Τα τρία αυτά κόμματα είναι ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ, που αριθμούν συνολικά 108+41+19=168 έδρες. Όμως, παρά την άνεση εδρών και την εθνική ανάγκη συγκρότησης κυβέρνησης, δεν προχωρούν στο εγχείρημα αν δεν έρθει μαζί τους και ο ΣΥΡΙΖΑ!

Μπορεί να βγάλει κανείς άκρη; Αφού αυτοί οι τρείς συμφωνούν και έχουν και την πλειοψηφία, τι χρειάζεται ο ΣΥΡΙΖΑ; Και μάλιστα πώς είναι δυνατόν να επιλέγουν - όπως οι ίδιοι λένε σε όλους τους τόνους - την ακυβερνησία (ενώ μπορούν όπως είπαμε να κυβερνήσουν), επειδή δεν έρχεται μαζί τους κάποιος που... διαφωνεί με το σχέδιο;

Πρόκειται για μια ακόμη λυπηρή συμπεριφορά των κομμάτων και των πολιτικών προσώπων. Πάλι κινδυνολογούν μιλώντας για ακυβερνησία, πάλι περιορίζονται στα επικοινωνιακά τους τερτίπια και εντέλει με τι ασχολούνται; Μόνο με το μικροπολιτικό τους συμφέρον. Υπάρχει και μια κρίση που καταστρέφει την χώρα βέβαια, αλλά προέχει να εκθέσουν τον ΣΥΡΙΖΑ που όπως λένε οι δημοσκοπήσεις τους απειλεί.

molonoti.gr