Πρωτοφανής η αγωνιστική πτώση του μόλις 25χρονου Τσιτσιπά

Ο Τσιτσιπάς έχασε δυο δικά του τουρνουά αποτέλεσμα της αγωνιστικής του υποχώρησης (και όχι στασιμότητας). Στο Κάμπος που πέρυσι το είχε κερδίσει έχασε το κρίσιμο δεύτερο σετ ενώ ήταν 0-40 μπροστά και 15-40 μπροστά δηλαδή δυο φορές.

Ακόμα χειρότερα ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας ηττήθηκε για πρώτη φορά μετά από 10 σερί νίκες από τον Ντε Μινόρ στο Ακαπούλκο και η ήττα του έγινε απέναντι σε έναν πολύ κακό Μινόρ. Του πήρε ευκολα το πρωτο σετ 6-1 και στη συνέχεια ενώ ο Μίνορ συνέχισε να παίζει άσχημα, έκανε 40 αβίαστα λάθη (!) και έχασε δυο σετ με 6-3 και 6-3. Τα μισά λάθη να είχε κάνει θα κέρδιζε με περίπατο.

Τα κακά νέα είναι κι άλλα. Ο Τσιτσιπάς δεν μπορεί να κερδίσει παίκτες της 20άδας (έχει ήδη 0-7) και δεν μπορεί να φτάσει σε τελικό εδώ και ένα σχεδόν χρόνο. Αποτέλεσμα της αγωνιστικής του υποχώρησης είναι να βρεθεί εκτός 10άδας μετά από 5 χρόνια. 

Θα υπάρξει ανάκαμψη; Η ευκαιρία είναι στα δυο 1000άρια που έρχονται. Ο Τσιτσιπάς έχει να υπερασπιστεί μόλις 10 βαθμούς στο Indian Wells, μετά τον πρόωρο αποκλεισμό του στην πρεμιέρα του στο τουρνουά, από κάποιον... Τζόρνταν Τόμπσον, ενώ στο Miami Open έχει να υπερασπιστεί 90 καθώς έφτασε μέχρι τους “16” όπου και τον σταμάτησε ο Κάρεν Χατσάνοφ.

Αν αποτύχει και εδώ τότε σημαίνει ότι ο Τσιτσιπάς απλώς δεν γυμναζεται στο επίπεδο που πρέπει. Δεν μπορεί στα 25 του να εμφανίζεται σαν... 40χρονος χωρίς φυσικές και νοηματικές δυνάμεις.

Ο Mouratoglou εξήγησε πως ο Τσιτσιπάς είναι ο τελευταίος μεγάλος παίκτης που παίζει με one-handed backhand και αυτό το πληρώνει.

"Στο σημερινό παιχνίδι τα σερβίς είναι πολύ δυνατά και όλοι παίζουν πολύ γρήγορα και με βαθιά χτυπήματα από την baseline. Οπότε όταν είσαι στο πίσω πόδι δεν είναι εύκολο να χρησιμοποιήσεις τον βηματισμό κάνοντας backhand με το ένα χέρι, είναι πολύ ευκολότερο με τα δυο χέρια. Πιστεύω ότι θα βλέπουμε λιγότερους παίκτες με one-handed backhand στο μέλλον, αλλά σίγουρα θα υπάρξουν και μεγάλοι πρωταθλητές με one-handed backhand", εξήγησε.

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης