Ανησυχεί η αγωνιστική υποχώρηση Τσιτσιπά - Δεν μπορεί να κερδίσει παίκτες της 20άδας

O Τσιτσιπάς σε ανησυχητική στασιμότητα ακόμη και υποχωρηση. Ο τενίστας που στα 19 του κέρδισε τους Big Three, Φέντερερ, Ναδάλ και Τζόκοβιτς, τώρα δεν μπορεί να κερδίσει παίκτες της 20άδας...

Στο Λος Κάμπος που είχε κατακτήσει πέρυσι παιζόταν α) Ο πρώτος του τίτλος φέτος β) η επιστροφή του στο top 10 και μάλιστα στη θέση 9. Όλα χάθηκαν γιατί οΤσιτσιπάς έχασε από τον Ρουντ και αυτή ήταν η 6η σερί ήττα του Τσιτσιπά κόντρα σε παίκτη Top-20 και η 3η φέτος μετά από αυτές κόντρα σε Αλεξάντερ Ζβέρεφ (United Cup) και Τέιλορ Φριτς (Australian Open) με την τελευταία του νίκη να ειναι στον προημιτελικό του Paris Masters απέναντι στον Κάρεν Χατσάνοφ. 

Η ήττα από τον Ρουντ είναι ενδεικτική της κατάστασης Τσιτσιπά αφού έχασε το δεύτερο σετ αν και είχε ΠΕΝΤΕ σετ ποιντς που τα έχασε όλα: 0-40 τα τρια πρώτα και 15-40 τα άλλα δυο.

Τώρα ο Τσιτσιπάς όχι μόνο δεν επανήλθε στο top 10 αλλά υποχώρησε στη θέση 12. 

Γιατί αυτή η ανησυχητική υποχώρηση Τσιστσιπά; Ο παίκτης που κερδισε 3-0 τον Σίνερ τώρα τον βλέπει αήττητο φέτος να κατακτά τίτλους και να πηγαίνει προς την θεση 2! Προφανώς ο Τσιστσιπάς δεν δουλεύει όπως ο Σίνερ στο γυμναστήριο. Και αυτή η επιμονή του στο backhand με το ένα χέρι - ο μόνος που έχει απομείνει στο σύγχρονο τένις - ίσως να είναι λάθος.

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης