• Εταιρικό Προφίλ
  • Έντυπη Έκδοση
  • Συνδρομή
  • Πολιτική Απορρήτου
  • Επικοινωνία
Πέμπτη, 30 Οκτωβρίου, 2025
Molonoti News
No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Οικονομία
  • Πάτρα
    • Πάτρα – Νέα
    • Πάτρα – Πολιτισμός
    • Ατζέντα
    • Το σχόλιο της Ημέρας
  • Πολιτισμός
  • Επιστήμη
    • Υγεία
    • Τεχνολογία
  • Απόψεις
  • After Hours
    • Lifestyle
► ΗΜΕΡΑ 90.4FM
Molonoti News
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Οικονομία
  • Πάτρα
    • Πάτρα – Νέα
    • Πάτρα – Πολιτισμός
    • Ατζέντα
    • Το σχόλιο της Ημέρας
  • Πολιτισμός
  • Επιστήμη
    • Υγεία
    • Τεχνολογία
  • Απόψεις
  • After Hours
    • Lifestyle
No Result
View All Result
Molonoti News
No Result
View All Result

Ξήλωσαν ομπρέλες ακόμα και μέσα από τη θάλασσα σε παραλία της Ρόδου

Molonoti από Molonoti
5 Ιουνίου 2024
σε Ελλάδα
5
0
Ξήλωσαν ομπρέλες ακόμα και μέσα από τη θάλασσα σε παραλία της Ρόδου
8
SHARES
126
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter
Έφοδο στην παραλία Αγία Μαρίνα Ρόδου πραγματοποίησε σήμερα κλιμάκιο στελεχών της κτηματικής υπηρεσίας και του λιμεναρχείου, προκειμένου να διαπιστωθούν τυχόν παραβάσεις στον αιγιαλό και την παραλία.

Κατά τον έλεγχο διαπιστώθηκε η εγκατάσταση παράνομων κατασκευών (19 μεταλλικές κατασκευές) εντός της θάλασσας, καθώς και παραβάσεις στον αιγιαλό.

Ίσως σας ενδιαφέρει:

Συνελήφθη ιδιοκτήτης μπαρ για μεταφορά ανήλικου στο νοσοκομείο λόγω αλκοόλ

Διευρύνεται το ωράριο λειτουργίας 33 γραφείων της ΕΛΑΣ για την έκδοση νέων δελτίων ταυτότητας

Έξι ανήλικοι επιτέθηκαν με γροθιές και κλωτσιές σε 13χρονο! Τους πέρασαν χειροπέδες

Ανάλογη παράβαση είχε διαπιστωθεί και πέρυσι, στην ίδια παραλία και από την ίδια επιχείρηση, και αμέσως οι αρμόδιες υπηρεσίες προχώρησαν στην έκδοση των πρωτοκόλλων κατεδάφισής τους. Πρόκειται για το beach bar που πέρσι είχε ξεσηκωθεί θύελλα μετά από βίντεο στα social media  που έδειχνε εργαζόμενο να σερβίρει μέσα στη θάλασσα. Πέρσι, η επιχείρηση είχε σφραγισθεί λόγω των κατασκευών μέσα στη θάλασσα, οι οποίες, όπως διαπιστώθηκε, τοποθετήθηκαν και φέτος. 

Το ίδιο πρόκειται να συμβεί και φέτος μαζί με την λήψη και των αντίστοιχων αυστηρών διοικητικών μέτρων, εφαρμόζοντας τον σχετικό νόμο που ψηφίστηκε πρόσφατα και προβλέπει συγκεκριμένους κανόνες λειτουργίας των επιχειρήσεων σε αιγιαλό και παραλίες.

rodos

Η επιχείρηση διενεργήθηκε υπό τον συντονισμό της ΓΓ Δημόσιας Περιουσίας Ν. Κόλλια τόσο με το αρμόδιο τμήμα του Υπουργείου Ναυτιλίας όσο και με τον Λιμεναρχείο Ρόδου και τις κατά τόπους κτηματικές υπηρεσίες.

«Όταν λέμε ότι μπαίνει τάξη στον αιγιαλό και τις παραλίες το εννοούμε! Όσοι παρανομούν στις παραλίες θα μας βρουν απέναντι τους» δήλωσε ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Κωστής Χατζηδάκης.

«Σε κάθε περιστατικό παρανομίας θα μας βρίσκουν απέναντι, με ταχύτητα και αποφασιστικότητα. Έχουμε συμμάχους μας τους πολίτες αλλά και τις σύγχρονες τεχνολογίες, όπως η χρήση drones και η νέα εφαρμογή myCoast που μας επιτρέπουν να παρεμβαίνουμε άμεσα όπου χρειάζεται» πρόσθεσε ο κ. Χατζηδάκης.

Βροχή καταγγελιών στο myCoast

Οι καταγγελίες για παραβιάσεις και καταπατήσεις σε παραλίες σε όλη τη χώραστην ειδική εφαρμογή myCoast αυξάνονται μέρα με τη μέρα.

Η ηλεκτρονική πλατφόρμα έχει δεχτεί μέχρι σήμερα πάνω από 1.900 καταγγελίες, με τον μεγαλύτερο αριθμός να αφορά στις Κυκλάδες, στα Δωδεκάνησα και στην Xαλκιδική όπου ξεκίνησε πρόσφατα και η επέλαση των ανιχνευτικών drones!

To ξεκαθάρισμα και ο έλεγχος όλων αυτών των καταγγελιών θα ξεκινήσει μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας των ηλεκτρονικών δημοπρασιών. Η σχετική προθεσμία παρατάθηκε έως τις 28 Ιουνίου προκειμένου να ολοκληρωθούν σταδιακά και οι υπόλοιπες εκκρεμείς δημοπρασίες.

Σύμφωνα με στοιχεία του υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, έχει αναρτηθεί και ολοκληρωθεί το 80% των προγραμματισμένων δημοπρασιών. Οι δε απευθείας συμβάσεις όμορων επιχειρήσεων, ξενοδοχείων που λαμβάνουν απευθείας μίσθωση χωρίς δημοπρασία αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός 10ημέρου.

Μέχρι σήμερα έχουν αναρτηθεί στην πλατφόρμα 959 δημοπρασίες, με το συνολικό αριθμό να αναμένεται να ξεπεράσει τις 1.200 για φέτος. Από τις 959 δημοπρασίες, οι 735 έχουν ολοκληρωθεί με κατακύρωση της παραλίας σε εκείνες τις επιχειρήσεις που κατέβαλλαν το υψηλότερο τίμημα, ενώ οι υπόλοιπες κρίθηκαν άγονες και προγραμματίζεται η εκ νέου δημοπράτηση τους το επόμενο διάστημα.

Παράλληλα, υπάρχουν και 6.500 ενεργές συμβάσεις για τις οποίες δεν χρειάζεται εκ νέου δημοπρασία έως ότου ολοκληρωθεί η μισθωτική τους περίοδος, διέπονται ωστόσο από τους ίδιους κανόνες ποινών και προστίμων με αυτές των νέων παραχωρήσεων.

Πώς στήνονται τα «μπλόκα»

Σύμφωνα με την εγκύκλιο των νέων οδηγιών, που υπογράφει ο ίδιος ο Κ. Χατζηδάκης, η τήρηση των όρων των συμβάσεων παραχώρησης σε χώρους αιγιαλού, παραλίας, όχθης, παρόχθιας ζώνης κλπ ελέγχεται με τους εξής τρόπους:

Με αυτοψία στον χώρο του αιγιαλού και της παραλίας, από μικτά κλιμάκια καθώς και ομάδες κοινού ελέγχου, στελεχών του Υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, της Κτηματικής Υπηρεσίας, του δήμου, της ΑΑΔΕ, της Οικονομικής Αστυνομίας, της ΕΛΑΣ και των εισαγγελικών Αρχών. Μετά τη διενέργεια της αυτοψίας συντάσσεται επιτόπου πόρισμα – έκθεση αυτοψίας με συνοδευτικό φωτογραφικό υλικό, όταν αυτό είναι εφικτό και επιδίδεται ή τοιχοκολλάται αμέσως.

Με εξ αποστάσεως φωτογραφική λήψη του χώρου του αιγιαλού και της παραλίας, ιδίως από μη επανδρωμένα αεροσκάφη, που λειτουργούν στον αέρα αυτόνομα ή τηλεκατευθυνόμενα (τηλεπισκόπηση) ή με αξιοποίηση δορυφορικών λήψεων. Ήδη έχουμε τις πρώτες φωτογραφήσεις από drones στη Χαλκιδική, μετά από «βροχή» καταγγελιών. Η Κτηματική Υπηρεσία λαμβάνει το φωτογραφικό υποστηρικτικό υλικό και βάσει αυτού συντάσσει τα πορίσματα – εκθέσεις αυτοψίας, λαμβάνοντας τα προβλεπόμενα διοικητικά μέτρα και επιβάλλοντας κυρώσεις που περιγράφει ο νόμος.

Bήμα – Βήμα η καταγγελία μέσω του «MyCoast»

Η εφαρμογή «MyCoast» είναι διαθέσιμη δωρεάν για κινητές συσκευές, όπως κινητά τηλέφωνα και tablet, μέσω του App Store, σύντομα και μέσω του Play Store.

Τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσουν οι πολίτες είναι τα εξής:

  • • Ανοίγουν την εφαρμογή και ενεργοποιούν το GPS του κινητού τους.
  • • Εντοπίζουν την περιοχή ενδιαφέροντος τους στο χάρτη και εμφανίζεται στην οθόνη της συσκευής τους το πολύγωνο της παραχώρησης.
  • • Επιλέγοντας το πολύγωνο εμφανίζονται τα στοιχεία της, δηλαδή η τοποθεσία, η έναρξη και η λήξη της παραχώρησης, χρήση, το εμβαδόν κ.α.
  • • Σε περίπτωση που διαπιστώσουν αυθαίρετη κατάληψη έκτασης ή και παρακώλυση ελεύθερης πρόσβασης, μπορούν μέσω της εφαρμογής να υποβάλουν τις προαναφερόμενες καταγγελίες
  • • Προσδιορίζουν το λόγο της καταγγελίας και εισάγουν συνοπτική περιγραφή του προβλήματος.

Οι καταγγελίες μπορούν να υποβληθούν τόσο ανώνυμα, όσο και επώνυμα. Στην περίπτωση επώνυμης καταγγελίας, οι πολίτες απαιτείται να συνδεθούν στην εφαρμογή με προσωπικούς κωδικούς ΤaxisNet, για να ολοκληρώσουν τη διαδικασία.

Επισημαίνεται ότι καταγγελία μπορεί να υποβληθεί μόνο μέσω κινητής συσκευής, η οποία βρίσκεται κοντά στο σημείο της εν λόγω παραχώρησης. Επιπλέον, μόνο μία καταγγελία, ανά τύπο καταγγελίας, μπορεί να υποβληθεί την ίδια ημέρα από την ίδια συσκευή και για την ίδια παραχώρηση.

Μετά την επιτυχή υποβολή της επώνυμης καταγγελίας, η εφαρμογή εμφανίζει τον μοναδικό αριθμό και την ημερομηνία υποβολής της. Οι πολίτες έχουν τη δυνατότητα να περιηγηθούν μόνο στο ιστορικό των επώνυμων καταγγελιών τους και στα στοιχεία αυτών, όπως για παράδειγμα την κατάσταση της καταγγελίας.

Οι υποβληθείσες καταγγελίες εμφανίζονται στο υποσύστημα «Μητρώο Παραχωρήσεων Απλής Χρήσης Αιγιαλού και Παραλίας» του Υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, ώστε να εξετασθούν από τις αρμόδιες Κτηματικής Υπηρεσίες.

Σε περίπτωση που δεν είναι δυνατή η ολοκλήρωση της καταγγελίας μέσω του «MyCoast», οι πολίτες μπορούν την πραγματοποιήσουν με κάθε πρόσφορα μέσο ενώπιον οποιασδήποτε δημόσιας αρχής, η οποία υποχρεούται να την διαβιβάσει αυθημερόν στην αρμόδια Κτηματική Υπηρεσία του Υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών.

Tα πρόστιμα

Από 2.000 ευρώ έως και 60.000 ευρώ φτάνουν τα πρόστιμα που επιβάλλονται για παρεμπόδιση της ελεύθερης πρόσβασης του κοινού στη θάλασσα, τον αιγιαλό και την παραλία.

Πιο συγκεκριμένα:

  • • Για τοποθέτηση κατασκευών όπως κτίσματα, τοιχία, ζαρντινιέρες, περιφράξεις παντός τύπου, επιβάλλεται πρόστιμο ύψους 500 ευρώ ανά κυβικό μέτρο που αντιστοιχεί στον όγκο της κατασκευής. Αν για την απομάκρυνση των κινητών στοιχείων είναι απαραίτητη η χρήση μηχανολογικού εξοπλισμού, το πρόστιμο της παρούσας τετραπλασιάζεται.
  • • Για κινητά στοιχεία που δεν μπορούν να μετακινηθούν εύκολα όπως αυτοκίνητα, μοτοσυκλέτες, βαρέα οχήματα, τέντες επιβάλλεται πρόστιμο 500 ευρώ ανά μέτρο που αντιστοιχεί στο πλάτος της διέλευσης που παρεμποδίζεται. Αν για την απομάκρυνση των κινητών στοιχείων είναι απαραίτητη η χρήση μηχανολογικού εξοπλισμού, επιβάλλεται πρόστιμο 500 ευρώ ανά κυβικό μέτρο που αντιστοιχεί στον όγκο των αντικειμένων που παρεμποδίζουν τη διέλευση.
  • • Για ρίψη μπάζων, οικοδομικών υλικών και κάθε είδους απορριμμάτων σε σημεία διέλευσης του κοινού προς τη θάλασσα, πρόστιμο 500 ευρώ ανά μέτρο που αντιστοιχεί στο πλάτος της διέλευσης που εμποδίζεται (διπλάσιο αν για την απομάκρυνση των κινητών στοιχείων είναι απαραίτητη η χρήση μηχανολογικού εξοπλισμού).
  • • Για άσκηση κάθε είδους δραστηριότητας ή εκδήλωσης, ατομικής ή συλλογικής, επαγγελματικής ή μη, μόνιμης ή προσωρινής, που κωλύει την άμεση πρόσβαση του κοινού στη θάλασσα 500 ευρώ ανά μέτρο που αντιστοιχεί στο πλάτος της διέλευσης που εμποδίζεται.
  • • Για κάθε είδους σωματική ή λεκτική παρεμπόδιση, πρόστιμο 2.000 ευρώ.

Τα πρόστιμα δεν μπορούν να υπολείπονται των 2.000 ευρώ ή να υπερβαίνουν τις 60.000 ευρώ.

Tags: Ελλάδα
Share3Tweet2
Molonoti

Molonoti

Προτείνουμε για εσάς:

Συνελήφθη ιδιοκτήτης μπαρ για μεταφορά ανήλικου στο νοσοκομείο λόγω αλκοόλ

30 Οκτωβρίου 2025
0
127
Συνελήφθη ιδιοκτήτης μπαρ για μεταφορά ανήλικου στο νοσοκομείο λόγω αλκοόλ

Ένας 15χρονος έπινε ποτά με την παρέα του στο καφέ – μπαρ, όταν ξαφνικά ένιωσε αδιαθεσία, με αποτέλεσμα να μεταφερθεί σε κατάσταση μέθης στο Κέντρο Υγείας Χρυσούπολης της...

ΠερισσότεραDetails

Διευρύνεται το ωράριο λειτουργίας 33 γραφείων της ΕΛΑΣ για την έκδοση νέων δελτίων ταυτότητας

30 Οκτωβρίου 2025
0
126
Η προθεσμία για τον Προσωπικό Αριθμό-Νέες ταυτότητες για ταξίδια στην ΕΕ

Σε αστυνομικές Υπηρεσίες της Αττικής, καθώς και σε άλλες περιοχές της χώρας, διευρύνεται το ωράριο λειτουργίας σε επιπλέον 33 Γραφεία Ταυτοτήτων που λειτουργούν, όπως ανακοινώθηκε από την ΕΛΑΣ....

ΠερισσότεραDetails

Έξι ανήλικοι επιτέθηκαν με γροθιές και κλωτσιές σε 13χρονο! Τους πέρασαν χειροπέδες

30 Οκτωβρίου 2025
0
126
Έξι ανήλικοι επιτέθηκαν με γροθιές και κλωτσιές σε 13χρονο! Τους πέρασαν χειροπέδες

Δικογραφία για σωματικές βλάβες σε βάρος αδύναμου ατόμου κατά συναυτουργία, σχηματίστηκε σε βάρος 6 ανηλίκων(που φυσικά συνελήφθησαν) ηλικίας 14 και 15 ετών, οι οποίοι επιτέθηκαν σε 13χρονο με...

ΠερισσότεραDetails

Κάθειρξη 9 ετών στους δύο δράστες θανάσιμου ξυλοδαρμού άνδρα στο Ναύπλιο

30 Οκτωβρίου 2025
0
126
Κάθειρξη 9 ετών στους δύο δράστες θανάσιμου ξυλοδαρμού άνδρα στο Ναύπλιο

Το Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο Κορίνθου καταδίκασε σε φυλάκιση 9 ετών, τους δύο δράστες του άγριου και θανάσιμου ξυλοδαρμού ενός άνδρα έξω από μπαρ στο Ναύπλιο τον Ιούνιο του...

ΠερισσότεραDetails

Σαρωτικά λουκέτα σε καταστήματα των ΕΛΤΑ σε όλη τη χώρα

29 Οκτωβρίου 2025
0
127
Μία προφυλάκιση για την υπόθεση των ναρκωτικών στα ΕΛΤΑ Πάτρας

Δεκάδες καταστήματα των ΕΛΤΑ κλείνουν άμεσα από την Παρασκευή, σε όλη τη χώρα, ξεσηκώνοντας τοπικές κοινωνίες. Τι ακριβώς έχει συμβεί; Και γιατί τα φθηνά για τον πολίτη ΕΛΤΑ,...

ΠερισσότεραDetails

Ακούστε Live τον Ημέρα 90.4 FM

90.4FM90.4FM
Listen on myTuner radio!

    Σχετικά Άρθρα

    Γαλλία – δίκη βιασμού: «Μου προσέφερε τη γυναίκα του έναντι εργασιών στον κήπο»

    Γαλλία – δίκη βιασμού: «Μου προσέφερε τη γυναίκα του έναντι εργασιών στον κήπο», λέει μάρτυρας

    9 Οκτωβρίου 2024
    128
    Φωτιά στους Ευζώνους - Κλειστός ο δρόμος προς το Τελωνείο

    Φωτιά στους Ευζώνους – Κλειστός ο δρόμος προς το Τελωνείο

    17 Ιουλίου 2024
    128
    Αργυρούπολη:-Εμπρησμός-σε-πρατήριο-καυσίμων-–-Απομακρύνθηκαν-οι-ένοικοι-πολυκατοικίας

    Αργυρούπολη: Εμπρησμός σε πρατήριο καυσίμων – Απομακρύνθηκαν οι ένοικοι πολυκατοικίας

    23 Φεβρουαρίου 2025
    136

    Περισσότερες Κατηγορίες

    • After Hours
    • Left Corner
    • Lifestyle
    • Top-News
    • Αθλητισμός
    • Απόψεις
    • Ατζέντα
    • Ελλάδα
    • Επιστήμη
    • Επιχειρήσεις
    • Κόσμος
    • Νοτιοδυτική Ελλάδα
    • Οικονομία
    • Πάτρα
    • Πάτρα – Πολιτισμός
    • Πολιτική
    • Πολιτισμός
    • Τεχνολογία
    • Το σχόλιο της Ημέρας
    • Υγεία
    • Χωρίς Κατηγορία
    Facebook Youtube

    Molonoti.gr

    Ανδρέας Χριστόπουλος

    Εκδότης

    ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

    • After Hours
    • Left Corner
    • Lifestyle
    • Top-News
    • Αθλητισμός
    • Απόψεις
    • Ατζέντα
    • Ελλάδα
    • Επιστήμη
    • Επιχειρήσεις
    • Κόσμος
    • Νοτιοδυτική Ελλάδα
    • Οικονομία
    • Πάτρα
    • Πάτρα – Πολιτισμός
    • Πολιτική
    • Πολιτισμός
    • Τεχνολογία
    • Το σχόλιο της Ημέρας
    • Υγεία
    • Χωρίς Κατηγορία

    Επικοινωνία

      • Διαφήμιση – Πληροφορίες:
      • Βορείου Ηπείρου 91 Πάτρα, GR.
      • Τηλ.: (+30) 69399 17 333
    • Email: [email protected]
    • Πολιτική Απορρήτου
    • Έντυπη Έκδοση
    • Επικοινωνία

    © 2024 Molonoti.gr - Για να ξέρεις τι κρύβεται πίσω από κάθε είδηση!

    Welcome Back!

    Login to your account below

    Forgotten Password?

    Retrieve your password

    Please enter your username or email address to reset your password.

    Log In

    Add New Playlist

    No Result
    View All Result
    • Αρχική
    • Πολιτική
    • Ελλάδα
    • Κόσμος
    • Οικονομία
    • Πάτρα
      • Πάτρα – Νέα
      • Πάτρα – Πολιτισμός
      • Ατζέντα
      • Το σχόλιο της Ημέρας
    • Πολιτισμός
    • Επιστήμη
      • Υγεία
      • Τεχνολογία
    • Απόψεις
    • After Hours
      • Lifestyle

    © 2024 Molonoti.gr - Για να ξέρεις τι κρύβεται πίσω από κάθε είδηση!

    Το molonoti.gr χρησιμοποιεί cookies. Συνεχίζοντας σε αυτό το website συμφωνείται στη χρήση τους. Δείτε περισσότερα στη Πολιτική Απορρήτου.