• Εταιρικό Προφίλ
  • Έντυπη Έκδοση
  • Συνδρομή
  • Πολιτική Απορρήτου
  • Επικοινωνία
Παρασκευή, 18 Ιουλίου, 2025
Molonoti News
No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Οικονομία
  • Πάτρα
    • Πάτρα – Νέα
    • Πάτρα – Πολιτισμός
    • Ατζέντα
    • Το σχόλιο της Ημέρας
  • Πολιτισμός
  • Επιστήμη
    • Υγεία
    • Τεχνολογία
  • Απόψεις
  • After Hours
    • Lifestyle
► ΗΜΕΡΑ 90.4FM
Molonoti News
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Οικονομία
  • Πάτρα
    • Πάτρα – Νέα
    • Πάτρα – Πολιτισμός
    • Ατζέντα
    • Το σχόλιο της Ημέρας
  • Πολιτισμός
  • Επιστήμη
    • Υγεία
    • Τεχνολογία
  • Απόψεις
  • After Hours
    • Lifestyle
No Result
View All Result
Molonoti News
No Result
View All Result

Τροπολογία για την αναστολή της κρατικής χρηματοδότησης των Σπαρτιατών κατέθεσε το ΠΑΣΟΚ

Molonoti από Molonoti
18 Οκτωβρίου 2024
σε Πολιτική
5
0
Τροπολογία για την αναστολή της κρατικής χρηματοδότησης των Σπαρτιατών κατέθεσε το ΠΑΣΟΚ
8
SHARES
126
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Στην Βουλή κατέθεσε η κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ την τροπολογία για την αναστολή της κρατικής χρηματοδότησης προς το κόμμα Σπαρτιάτες.

Ίσως σας ενδιαφέρει:

“Η Ελλάδα θα συνεχίσει να στηρίζει τον λαό της Συρίας” είπε ο Γεραπετρίτης στον ΟΗΕ

Νέες δηλώσεις Βορίδη για τις κατηγορίες σε βάρος του για τον ΟΠΕΚΕΠΕ: Τι υποστηρίζει

Άλλαξαν οι τρεις Γενικοί Γραμματείς των υπουργείων-Αλλαγές και σε Αποκεντρωμένες Διοικήσεις

Η ρύθμιση κατατέθηκε στο νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών για την επιτάχυνση των προσλήψεων μέσω ΑΣΕΠ το οποίο αναμένεται να ψηφιστεί την επόμενη εβδομάδα.

Με την τροπολογία ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης και οι βουλευτές που συνυπογράφουν ζητούν να προστεθεί διάταξη στον ισχύοντα νόμο που να προβλέπει αναστολή της κρατικής χρηματοδότησης όταν διαπιστώνεται ότι η πραγματική ηγεσία ενός κόμματος ασκείται από καταδικασμένο για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης.

Υπενθυμίζεται πως η Ολομέλεια του Αρείου Πάγου απαγόρευσε την συμμετοχή των Σπαρτιατών στις ευρωεκλογές καθώς θεώρησε ότι η πραγματική ηγεσία ασκείται από τον πρωτόδικα καταδικασμένο για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης Ηλία Κασιδιάρη.

Η τροπολογία του ΠΑΣΟΚ έχει ως εξής:

“Τροπολογία επί του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Εσωτερικών «Επιτάχυνση προσλήψεων μέσω Α.Σ.Ε.Π., τροποποιήσεις στον Κώδικα Κατάστασης Δημοσίων Πολιτικών Διοικητικών Υπαλλήλων και Υπαλλήλων Ν.Π.Δ.Δ. και στον Κώδικα Κατάστασης Δημοτικών και Κοινοτικών Υπαλλήλων, σύστημα κινήτρων και ανταμοιβής δημοσίων υπαλλήλων, ρυθμίσεις για το σύστημα αξιολόγησης δημοσίων υπαλλήλων και λοιπές διατάξεις για τη βελτίωση της λειτουργίας της δημόσιας διοίκησης»

Θέμα: «Αναστολή κρατικής χρηματοδότησης κομμάτων – Τροποποίηση της παρ. 1 του άρθρου 6 του ΠΔ 15/2022»

ΑΙΤΙΟΛΟΓΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ

Το άρθρο 29 παρ. 2 Συν. που κατοχυρώνει το δικαίωμα των πολιτικών κομμάτων στην οικονομική ενίσχυσή τους από το Κράτος δεν είναι ανεξάρτητο από το άρθρο 29 παρ. 1 Συν. που καθιερώνει την υποχρέωση των πολιτικών κομμάτων να εξυπηρετούν με την οργάνωση και τη δράση τους την ελεύθερη λειτουργία του δημοκρατικού πολιτεύματος. Όπως έχει δεχθεί και το ΣτΕ στην υπ’ αριθμόν 518/2015 απόφαση της Ολομέλειάς του « το Σύνταγμα δεν αποκλείει τη θέσπιση με νόμο προϋποθέσεων για την παροχή κρατικής οικονομικής ενίσχυσης των κομμάτων … όχι μόνο για λόγους αφορώντες τη διαχείριση της ενίσχυσης αυτής εκ μέρους του δικαιούχου κόμματος … αλλά και για λόγους ουσιαστικούς , συναρτώμενους προς την εν γένει δράση αυτού , η οποία , κατά το άρθρο 29 παρ. 1 του Συντάγματος οφείλει να εξυπηρετεί την ελεύθερη λειτουργία του δημοκρατικού πολιτεύματος».

Στο πλαίσιο αυτό το άρθρο 6 παρ. 1 του ΠΔ 15/2022 όπως ισχύει , ήδη ορίζει ότι « Σε περίπτωση άσκησης δίωξης και επιβολής προσωρινής κράτησης κατά το άρθρο 282 του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας, κατά του αρχηγού κόμματος ή του προέδρου κοινοβουλευτικής ομάδας ή εκείνου που ασκεί την πραγματική διεύθυνση κόμματος ή κατά περισσοτέρων του ενός πέμπτου (1/5) των βουλευτών ή του ενός πέμπτου των ευρωβουλευτών ή του ενός πέμπτου (1/5) των μελών του κεντρικού οργάνου διοίκησης κόμματος ή συνασπισμού κομμάτων, σύμφωνα με το καταστατικό τους, για τα εγκλήματα των άρθρων 187 και 187Α του Ποινικού Κώδικα, αναστέλλεται κάθε είδους κρατική χρηματοδότηση και οικονομική ενίσχυση μετά από απόφαση της Βουλής με ονομαστική ψηφοφορία και την απόλυτη πλειοψηφία του όλου αριθμού των βουλευτών. Η αναστολή μπορεί να επιβληθεί εφόσον οι πράξεις των ως άνω φυσικών προσώπων τελέσθηκαν στο πλαίσιο δράσης του κόμματος στο οποίο ανήκουν ή στο όνομα αυτού».

Η ρύθμιση αυτή χρήζει συμπλήρωσης σύμφωνα με τη ratio της , ώστε η εφαρμογή της να καλύπτει expressis verbis όλες τις περιπτώσεις άμεσης ή έμμεσης διοχέτευσης της κρατικής οικονομικής ενίσχυσης των πολιτικών κομμάτων για τη στήριξη εγκληματικών δραστηριοτήτων ανεξάρτητα από το κόμμα-κέλυφος στο πλαίσιο του οποίου συντελέστηκαν οι εν λόγω εγκληματικές πράξεις. Τούτο διότι η υπ’ αριθμ. 1/2024 απόφαση του Α1 Πολιτικού Τμήματος του Αρείου Πάγου δέχθηκε ότι ο Ηλίας Κασιδιάρης είναι πραγματικός αρχηγός του κόμματος «ΣΠΑΡΤΙΑΤΕΣ» που υποκαθιστά τη «ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ».

Σημειώνεται ότι με την 2644/22-10-2020 απόφαση του Α’ Τριμελούς Εφετείου Αθηνών, ο ανωτέρω, Ηλίας Κασιδιάρης, έχει κριθεί ένοχος των εγκλημάτων: α) της ένταξης και της διεύθυνσης της εγκληματικής οργάνωσης «ΛΑΪΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ-ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ» και β) της παράνομης οπλοκατοχής πυροβόλου όπλου και καταδικαστεί σε συνολική ποινή καθείρξεως δεκατριών (13) ετών και έξι (6) μηνών, την οποία εκτίει, δεδομένου ότι με την ως άνω απόφαση κρίθηκε ότι η τυχόν ασκηθησόμενη υπ’ αυτού έφεση δεν έχει ανασταλτικό αποτέλεσμα, ενώ, στις 19-12-2022 απορρίφθηκε από το Πενταμελές Εφετείο Αθηνών η αίτησή του περί αναστολής εκτέλεσης της προαναφερόμενης πρωτόδικης απόφασης. Σύμφωνα με το διατακτικό της 2644/22-10-2020 απόφασης του Α’ Τριμελούς Εφετείου Αθηνών, ο Ηλίας Κασιδιάρης του Παναγιώτη κρίθηκε ένοχος του ότι: «Στην Αθήνα, από το έτος 2008 και εντεύθεν, ο εν λόγω κατηγορούμενος ομού μετά των συγκατηγορουμένων του α) Νικολάου Μιχαλολιάκου, β) Γεωργίου Γερμενή, γ) Ιωάννη Λαγού, δ) Ηλία Παναγιώταρου, ε) Αρτεμίου Ματθαιόπουλου, στ) Χρήστου Παππά και διαφόρων άλλων, γνωστών και άγνωστων προσώπων, σε κάθε περίπτωση, πολύ περισσότερων από τρία, εντάχθηκε ως μέλος και συμμετείχε αδιαλείπτως στην υπηρεσιακά δομημένη και με διαρκή εγκληματική δράση οργάνωση «Λαϊκός Σύνδεσμος- Χρυσή Αυγή», η οποία αρχικά είχε ιδρυθεί από το Νικόλαο Μιχαλολιάκο, κατά τη δεκαετία του 1980 ως πολιτική οργάνωση κα στη συνέχεια μετεξελίχθηκε σε πολιτικό κόμμα, με την ίδια ονομασία.

Όπως κρίθηκε με την υπ’ αριθμ. 1/2024 απόφαση του Α1 Πολιτικού Τμήματος του Αρείου Πάγου, ο Ηλίας Κασιδιάρης ουδέποτε αποδοκίμασε ή απεμπόλησε, έστω και κατ’ ελάχιστον, την προηγούμενη -ως ηγετικό στέλεχος της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ- ρητορική μίσους, τη βίαιη και ρατσιστική δράση του, στα πλαίσια του εγκληματικού μηχανισμού του ως άνω κόμματος, αντιποιούμενου τους θεσμικούς μηχανισμούς του Ελληνικού κράτους, την επιδιωκόμενη πολιτική κατάλυσης των δημοκρατικών θεσμών του κράτους δικαίου και την αποδοκιμασία των δικαιωμάτων και ελευθεριών, που αναγνωρίζονται από τη δημοκρατία.

Επομένως, η υπ’ αριθμ. 1/2024 απόφαση του Α1 Πολιτικού Τμήματος του Αρείου Πάγου έκρινε ότι δεν συντρέχει περίπτωση ανακήρυξης του συνδυασμού «ΣΠΑΡΤΙΑΤΕΣ» στις εκλογές για την ανάδειξη των μελών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, που εν τέλει διενεργήθηκαν στις 9 Ιουνίου 2024 χωρίς τη συμμετοχή του ανωτέρω πολιτικού κόμματος. Όπως έγινε εν τέλει δεκτό από τον Άρειο Πάγο, προέκυπτε «σαφώς ότι ο Ηλίας Κασιδιάρης ασκεί τουλάχιστον από τις 8-6-2023, την πραγματική ηγεσία του κόμματος «ΣΠΑΡΤΙΑΤΕΣ», του οποίου οργάνωσε και τον προεκλογικό αγώνα με επανειλημμένες αναρτήσεις του στο διαδίκτυο, παρότι κρατούμενος».

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΗ ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ

Στο σχέδιο νόμου του Υπουργείου Εσωτερικών «Επιτάχυνση προσλήψεων μέσω Α.Σ.Ε.Π., τροποποιήσεις στον Κώδικα Κατάστασης Δημοσίων Πολιτικών Διοικητικών Υπαλλήλων και Υπαλλήλων Ν.Π.Δ.Δ. και στον Κώδικα Κατάστασης Δημοτικών και Κοινοτικών Υπαλλήλων, σύστημα κινήτρων και ανταμοιβής δημοσίων υπαλλήλων, ρυθμίσεις για το σύστημα αξιολόγησης δημοσίων υπαλλήλων και λοιπές διατάξεις για τη βελτίωση της λειτουργίας της δημόσιας διοίκησης» προστίθεται άρθρο ως εξής:

Άρθρο………. Η παρ. 1 του άρθρου 6 του ΠΔ 15/2022 τροποποιείται ως εξής: «Σε περίπτωση καταδίκης σε οποιονδήποτε βαθμό ή άσκησης δίωξης και επιβολής προσωρινής κράτησης κατά το άρθρο 282 του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας, κατά του αρχηγού κόμματος ή του προέδρου κοινοβουλευτικής ομάδας ή εκείνου που ασκεί την πραγματική διεύθυνση κόμματος ή κατά περισσοτέρων του ενός πέμπτου (1/5) των βουλευτών ή του ενός πέμπτου των ευρωβουλευτών ή του ενός πέμπτου (1/5) των μελών του κεντρικού οργάνου διοίκησης κόμματος ή συνασπισμού κομμάτων, σύμφωνα με το καταστατικό τους, για τα εγκλήματα των άρθρων 187 και 187Α του Ποινικού Κώδικα, αναστέλλεται κάθε είδους κρατική χρηματοδότηση και οικονομική ενίσχυση μετά από απόφαση της Βουλής με ονομαστική ψηφοφορία και την απόλυτη πλειοψηφία του όλου αριθμού των βουλευτών».

Οι προτείνοντες Bουλευτές

Ανδρουλάκης Νικόλαος”

Tags: Πολιτική
Share3Tweet2
Molonoti

Molonoti

Προτείνουμε για εσάς:

“Η Ελλάδα θα συνεχίσει να στηρίζει τον λαό της Συρίας” είπε ο Γεραπετρίτης στον ΟΗΕ

18 Ιουλίου 2025
0
125
Γεραπετρίτης: Θα υπάρξει συνάντηση Μητσοτάκη-Τραμπ εν ευθέτω χρόνω

"Πρέπει να τηρηθούν όλα τα διεθνή πρότυπα του διεθνούς δικαίου για να νιώθουν ασφαλείς όλοι οι κάτοικοι της Συρίας" επεσήμανε στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, εκπροσωπώντας την κυβερνητική...

ΠερισσότεραDetails

Νέες δηλώσεις Βορίδη για τις κατηγορίες σε βάρος του για τον ΟΠΕΚΕΠΕ: Τι υποστηρίζει

16 Ιουλίου 2025
0
127
Νέες δηλώσεις Βορίδη για τις κατηγορίες σε βάρος του για τον ΟΠΕΚΕΠΕ: Τι υποστηρίζει

"Με κατηγορούν για περίοδο που δεν ήμουν υπουργός και γιατί ζήτησα παραίτηση υφισταμένου" απαντά με ανάρτησή του ο πρώην υπουργός Μάκης Βορίδης, στις κατηγορίες που του αποδίδουν ΠΑΣΟΚ,...

ΠερισσότεραDetails

Άλλαξαν οι τρεις Γενικοί Γραμματείς των υπουργείων-Αλλαγές και σε Αποκεντρωμένες Διοικήσεις

15 Ιουλίου 2025
0
127
Άλλαξαν οι τρεις Γενικοί Γραμματείς των υπουργείων-Αλλαγές και σε Αποκεντρωμένες Διοικήσεις

Σαρωτικές θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν οι κυβερνητικές αποφάσεις για τις αλλαγές στους Γενικούς Γραμματείες υπουργείων, τις οποίες ανακοίνωσε το Μέγαρο Μαξίμου. Κύριο χαρακτηριστικό είναι η αλλαγή και των...

ΠερισσότεραDetails

Στην Αθήνα προσκάλεσε ο Δένδιας τον Αμερικανό ομόλογό του

15 Ιουλίου 2025
0
126
Αποστρατεύονται 581 υπαξιωματικοί «εκτός οργανικών θέσεων» που έμεναν στις Ενοπλες Δυνάμεις με ειδικά προνόμια

Πρόσκληση να επισκεφθεί σύντομα την Αθήνα, απηύθυνε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Δένδιας, τον Αμερικανό ομόλογό του Πιτ Χέγκσεθ, με τον οποίο είχε τηλεφωνική επικοινωνία. Σε ανάρτησή του,...

ΠερισσότεραDetails

Εξεταστική για την υπόθεση του ΟΠΕΚΕΠΕ από το 1998 μέχρι σήμερα προτείνει η κυβέρνηση

14 Ιουλίου 2025
0
126
Στη Βουλή η δικογραφία του ΟΠΕΚΕΠΕ–Τι δυσκόλεψε την ευρωπαϊκή εισαγγελία

Ξάφνιασε την αντιπολίτευση η κυβέρνηση με την πρότασή της για τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής για την υπόθεση του ΟΠΕΚΕΠΕ από το 1998 μέχρι σήμερα, με βάση τις ανακοινώσεις...

ΠερισσότεραDetails

Ακούστε Live τον Ημέρα 90.4 FM

90.4FM90.4FM
Listen on myTuner radio!

    Σχετικά Άρθρα

    Ξεπέρασαν τα €350.000 τα πρόστιμα για αυθαιρεσίες σε παραλίες-Εξετάστηκαν πάνω από 1.000 καταγγελίες σε μόλις πέντε μέρες

    Ξεπέρασαν τα €350.000 τα πρόστιμα για αυθαιρεσίες σε παραλίες-Εξετάστηκαν πάνω από 1.000 καταγγελίες σε μόλις πέντε μέρες

    9 Ιουλίου 2024
    129
    Άγριο ξύλο στη βουλή της Ταϊβάν-Βουλευτής άρπαξε νομοσχέδιο και έτρεχε για να μην ψηφιστεί

    Άγριο ξύλο στη βουλή της Ταϊβάν-Βουλευτής άρπαξε νομοσχέδιο και έτρεχε για να μην ψηφιστεί

    19 Μαΐου 2024
    126
    Καταδικάζει το ΥΠΕΞ τις φρικαλεότητες σε βάρος Χριστιανών και Αλαουιτών στη Συρία

    Καταδικάζει το ΥΠΕΞ τις φρικαλεότητες σε βάρος Χριστιανών και Αλαουιτών στη Συρία

    11 Μαρτίου 2025
    150

    Περισσότερες Κατηγορίες

    • After Hours
    • Lifestyle
    • Top-News
    • Αθλητισμός
    • Απόψεις
    • Ατζέντα
    • Ελλάδα
    • Επιστήμη
    • Κόσμος
    • Νοτιοδυτική Ελλάδα
    • Οικονομία
    • Πάτρα
    • Πάτρα – Πολιτισμός
    • Πολιτική
    • Πολιτισμός
    • Τεχνολογία
    • Το σχόλιο της Ημέρας
    • Υγεία
    • Χωρίς Κατηγορία
    Facebook Youtube

    Molonoti.gr

    Ανδρέας Χριστόπουλος

    Εκδότης

    ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

    • After Hours
    • Lifestyle
    • Top-News
    • Αθλητισμός
    • Απόψεις
    • Ατζέντα
    • Ελλάδα
    • Επιστήμη
    • Κόσμος
    • Νοτιοδυτική Ελλάδα
    • Οικονομία
    • Πάτρα
    • Πάτρα – Πολιτισμός
    • Πολιτική
    • Πολιτισμός
    • Τεχνολογία
    • Το σχόλιο της Ημέρας
    • Υγεία
    • Χωρίς Κατηγορία

    Επικοινωνία

      • Διαφήμιση – Πληροφορίες:
      • Βορείου Ηπείρου 91 Πάτρα, GR.
      • Τηλ.: (+30) 69399 17 333
    • Email: [email protected]
    • Πολιτική Απορρήτου
    • Έντυπη Έκδοση
    • Επικοινωνία

    © 2024 Molonoti.gr - Για να ξέρεις τι κρύβεται πίσω από κάθε είδηση!

    Welcome Back!

    Login to your account below

    Forgotten Password?

    Retrieve your password

    Please enter your username or email address to reset your password.

    Log In

    Add New Playlist

    No Result
    View All Result
    • Αρχική
    • Πολιτική
    • Ελλάδα
    • Κόσμος
    • Οικονομία
    • Πάτρα
      • Πάτρα – Νέα
      • Πάτρα – Πολιτισμός
      • Ατζέντα
      • Το σχόλιο της Ημέρας
    • Πολιτισμός
    • Επιστήμη
      • Υγεία
      • Τεχνολογία
    • Απόψεις
    • After Hours
      • Lifestyle

    © 2024 Molonoti.gr - Για να ξέρεις τι κρύβεται πίσω από κάθε είδηση!

    Το molonoti.gr χρησιμοποιεί cookies. Συνεχίζοντας σε αυτό το website συμφωνείται στη χρήση τους. Δείτε περισσότερα στη Πολιτική Απορρήτου.