• Εταιρικό Προφίλ
  • Έντυπη Έκδοση
  • Συνδρομή
  • Πολιτική Απορρήτου
  • Επικοινωνία
Δευτέρα, 2 Ιουνίου, 2025
Molonoti News
No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Οικονομία
  • Πάτρα
    • Πάτρα – Νέα
    • Πάτρα – Πολιτισμός
    • Ατζέντα
    • Το σχόλιο της Ημέρας
  • Πολιτισμός
  • Επιστήμη
    • Υγεία
    • Τεχνολογία
  • Απόψεις
  • After Hours
    • Lifestyle
► ΗΜΕΡΑ 90.4FM
Molonoti News
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Οικονομία
  • Πάτρα
    • Πάτρα – Νέα
    • Πάτρα – Πολιτισμός
    • Ατζέντα
    • Το σχόλιο της Ημέρας
  • Πολιτισμός
  • Επιστήμη
    • Υγεία
    • Τεχνολογία
  • Απόψεις
  • After Hours
    • Lifestyle
No Result
View All Result
molonoti.gr
No Result
View All Result

Το πρόγραμμα των επετειακών εκδηλώσεων της 25ης Μαρτίου σε Πάτρα-Δυτ.Ελλάδα

Κ.Π. από Κ.Π.
22 Μαρτίου 2025
σε Πάτρα
5
0
Το πρόγραμμα των επετειακών εκδηλώσεων της 25ης Μαρτίου σε Πάτρα-Δυτ.Ελλάδα
8
SHARES
129
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας τιμά την Επανάσταση του 1821 στη Γη της Φλόγας, της φλόγας της λευτεριάς και των μεγάλων αγώνων για την αναγέννηση της πατρίδας, διοργανώνοντας εκδηλώσεις στην Ιερά Πόλη του Μεσολογγίου, στην Πάτρα και στον Πύργο.

Ίσως σας ενδιαφέρει:

όλη της Δυτ. Ελλάδας θα… “καεί” από την άνοδο της θερμοκρασίας!(ΠΙΝΑΚΑΣ)

Δύο νέες 24ωρες απεργίες των δημοσιογράφων για αξιοπρεπείς μισθούς

Απόψε στην Πάτρα η εκδήλωση για την κεντροαριστερά

Στις επετειακές εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν στην Πάτρα την Κυβέρνηση θα εκπροσωπήσει ο υφυπουργός Πολιτισμού, Ιάσων Φωτήλας, στην Ι.Π. Μεσολογγίου θα παραβρεθεί ο Γενικός Γραμματέας Εσωτερικών και Οργάνωσης, Αθανάσιος Μπαλέρμπας και στον Πύργο ο  Γενικός Γραμματέας Αβαθμια / Ββαθμιας Εκπαίδευσης & Ειδικής Αγωγής Ιωάννης Κατσαρός.

Ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριος Φαρμάκης, θα παραστεί στις εκδηλώσεις που θα γίνουν στην Πάτρα.

Ο Αναπληρωτής Περιφερειάρχης, Χαράλαμπος Μπονάνος θα βρίσκεται στις εκδηλώσεις που θα γίνουν στην Πάτρα, καθώς επίσης οι Αντιπεριφερειάρχες Π.Ε. Αχαΐας, Φωκίων Ζαΐμης και Αθλητισμού Παναγιώτης Αντωνόπουλος. Ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας, Θανάσης Μαυρομμάτης, θα παραστεί στο Μεσολόγγι  και ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Ηλείας, Νίκος Κοροβέσης, στον Πύργο.

Ακόμα, στην Π.Ε. Αχαΐας την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας θα εκπροσωπήσουν:

Ο Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης, Ανδρέας Φίλιας, στα Καλάβρυτα, ο Αντιπεριφερειάρχης Επιχειρηματικότητας Έρευνας και Καινοτομίας, Τάκης Παπαδόπουλος, στο Δήμο Ερυμάνθου, η Αντιπεριφερειάρχης Υγείας, Άννα Μαστοράκου στο Δήμο Δυτικής Αχαΐας, οι  Αντιπεριφερειάρχες Τουριστικής Ανάπτυξης Πάνος Σακελλαρόπουλος και Κοινωνικής Πολιτικής και Οικογένειας, Γεωργία Ντάτσικα στο Αίγιο.

Στην Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας θα εκπροσωπήσουν:

Ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου, Χρήστος Παϊσιος στη Ναύπακτο, ο Αντιπεριφερειάρχης Οικονομικής Πολιτικής και Δημοσιονομικού Ελέγχου, Νικόλαος Κατσακιώρης στο Αγρίνιο, ο Αντιπεριφερειάρχης Βιώσιμης Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος, Στυλιανός Μπλέτσας στο Θέρμο.

Στην Π.Ε. Ηλείας την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας θα εκπροσωπήσουν:

Ο Αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού, Παναγιώτης Μπράμος στην Αρχαία Ολυμπία, ο Αντιπεριφερειάρχης Εξυπηρέτησης του Πολίτη και Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Θεόδωρος Βασιλόπουλος, στη Γαστούνη του Δήμου Πηνειού.

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ

Στην Πάτρα:

Κυριακή 23 Μαρτίου 2025

  • 09.00 Εκκίνηση ποδηλατικού αγώνα Θυσίας Πατρών – Καλαβρύτων – Αγίας Λαύρας, με αφετηρία το Νέο Λιμάνι Πατρών και τερματισμό στην Ι. Μ. Λαύρας (11.45 π.μ. Απονομή επάθλων).

Δευτέρα 24 Μαρτίου 2025

  • 10.30 π.μ. Κατάθεση στεφάνων στο Ηρώο Πεσόντων του στρατοπέδου του ΚΕΤΧ από μαθητές και μαθήτριες του 5ου Γυμνασίου Πατρών.
  • 11.00 π.μ. Κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο Πεσόντων στην Πλατεία Εθνικής Αντίστασης από αντιπροσωπείες φοιτητών, σπουδαστών, μαθητών.
  • 11.15 π.μ. Αναχώρηση και μετάβαση στην πλατεία Αγίου Γεωργίου. Ανάγνωση όρκου Αγωνιστών 1821 από μαθητή του 2ου Γυμνασίου Πατρών. Κατάθεση στεφάνου από το Δήμαρχο Πατρέων.
  • 13.00. Στις Υπηρεσίες της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και στην Π.Ε. Αχαΐας θα γίνουν ομιλίες με την φροντίδα των Διευθυντών, ενώ στα σχολεία θα γίνουν επίκαιρες ομιλίες και γιορτές, σύμφωνα με το ωράριο λειτουργίας τους.
  • 16.30. Πλατεία Υψηλών Αλωνίων: Άφιξη ΔΑΦΝΟΔΡΟΜΩΝ από τη Μονή Αγ. Λαύρας Καλαβρύτων και Κατάθεση Στεφάνου. Επιμνημόσυνη δέηση. Τον πανηγυρικό της ημέρας θα εκφωνήσει ο Διευθυντής του 20υ Δημοτικού σχολείου Πατρών Κ. Βλάχος. Κατάθεση Στεφάνων στον Ανδριάντα του Παλαιών Πατρών Γερμανού, σιγή ενός λεπτού, ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου. Απονομή μεταλλίων και διπλωμάτων στους Αθλητές και μαθητές που συμμετείχαν στην δαφνοδρομία Καλάβρυτα – Πάτρα.

Τρίτη 25 Μαρτίου 2025

  • 7 π.μ. Ανάκρουση Εωθινού από τη Φιλαρμονική του Δήμου Πατρέων.
  • 8 π.μ. Έπαρση σημαίας στον προαύλιο χώρο του Ι.Ν. Αγίου Ανδρέα.
  • 11.40 π.μ. Δοξολογία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελιστρίας Πατρών. (Τέλος προσέλευσης επισήμων 11.30 π.μ.). Απόδοση τιμών από τμήματα Ενόπλων με τη συμμετοχή της Δημοτικής Μουσικής.
  • 12.00 Παρέλαση πολιτικών και στρατιωτικών Αρχών και τμημάτων Σωμάτων Ασφαλείας με τη συμμετοχή και τροχοφόρων τμημάτων, μπροστά από τους επισήμους και το λαό, επί της οδού Αγίου Ανδρέου από το ύψος της οδού Αράτου και τερματισμό στον Ι.Ν. Αγίου Ανδρέα.
  • 18.42 Υποστολή σημαίας στον προαύλιο χώρο του Ι.Ν. Αγίου Ανδρέα. Τιμές θα αποδώσει κατά τα κεκανονισμένα Τμήμα Στρατού μετά της Μουσικής του Δήμου.

Στην Ι.Π. Μεσολογγίου:

Κυριακή  23 Μαρτίου 2025

  • Γενικός Σημαιοστολισμός των Δημοσίων καταστημάτων, του Δημαρχείου, των καταστημάτων των Νομικών Προσώπων Ιδιωτικού Δικαίου, των Τραπεζών, των Οργανισμών, των οικιών, των οδώνκαι των πλατειών της πόλης, από το πρωί του Κυριακής  23ης Μαρτίου έως τη δύση του ηλίου της Τρίτης  25ης Μαρτίου 2025.

Δευτέρα 24 Μαρτίου 2025

  • Φωταγώγηση της πόλης, των Δημοσίων καταστημάτων, του Δημαρχείου, των καταστημάτων των Νομικών Προσώπων Ιδιωτικού Δικαίου, των Τραπεζών, των Οργανισμών κατά τις βραδινές ώρες της 24ης και 25ης Μαρτίου 2024.
  • Ομιλίες από εκπαιδευτικούς εντός κάθε τμήματος σε όλες τις σχολικές μονάδες όπου θα πραγματοποιηθούν εορταστικές εκδηλώσεις.
  • 10.45 π.μ. Ρίψη στεφάνου για τους αφανείς Ήρωες της θάλασσας από τους μαθητές και τις μαθήτριες του 1ου Γενικού Λυκείου Ι.Π. Μεσολογγίου και του 2ου Δημοτικού Σχολείου Ι.Π. Μεσολογγίου.
  • 11.30 π.μ. Κατάθεση στεφάνων στον Κήπο των Ηρώων, στέψη των Ανδριάντων των Ηρώων της Επαναστάσεως από σπουδαστές των τμημάτων του Πανεπιστημίου Πατρών, μαθητές και μαθήτριες Α’ βάθμιας και Β’ βάθμιας Εκπαίδευσης και Προσκόπους. Τήρηση σιγής ενός λεπτού. Ανάκρουση Εθνικού Ύμνου.

Τρίτη 25 Μαρτίου 2025

  • 8 π.μ. Επίσημη έπαρση της Σημαίας στην κεντρική πλατεία της Ι.Π. Μεσολογγίου.
  • 9 π.μ. Κωδωνοκρουσία σε όλους τους ιερούς Ναούς της πόλης.
  • 10.15 π.μ. Πέρας προσέλευσης των προσκαλεσμένων στον Ιερό Ναό Αγίου Σπυρίδωνος Ι.Π. Μεσολογγίου, για την τέλεση της επίσημης δοξολογίας
  • 10:25 π.μ. Άφιξη επισήμων στον Ιερό Ναό του Αγίου Σπυρίδωνα.
  • 10:30 π.μ. Τέλεση Επίσημης Δοξολογίας. Εκφώνηση του πανηγυρικού της Ημέρας από την κ. Παρασκευή Μπαρλα, καθηγήτρια Φιλόλογο του 2ου Λυκείου Ι.Π. Μεσολογγίου.
  • 11.15 π.μ. Τέλεση επιμνημόσυνης δέησης στον Κήπο των Ηρώων και στη συνέχεια κατάθεση στεφάνων. Τήρηση ενός λεπτού σιγής στη μνήμη των ένδοξων νεκρών.
  • Ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου.
  • 11.45 π.μ. Παρέλαση επί της οδού Σπύρου Μουστακλή της Ι.Π. Μεσολογγίου, Αναπήρων και Θυμάτων Πολέμου, μαθητών και μαθητριών των Δημοτικών Σχολείων, Γυμνασίων και Λυκείων, Συλλόγων, Προσκόπων, Οδηγών και Τμήματος Ε.Ε.Σ (τμήματος Μεσολογγίου) και του Στρατού. Κατά την παρέλαση οι Ανάπηροι και τα Θύματα Πολέμου θα καταλάβουν τιμητική θέση στην εξέδρα των επισήμων.

Τελετάρχης ορίζεται ο κ. Νικολόπουλος Ερωτόκριτος, υπεύθυνος του Τμήματος Φυσικής Αγωγής της Δ/νσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Π.Ε Αιτ/νίας και ο κ. Σωτηρόπουλο ς Αντώνιος, υπάλληλος της Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας Περιφέρειας Δυτ. Ελλάδας

  • 7:00 μ.μ. Επίσημη υποστολή Σημαίας στην κεντρική πλατεία της Ι.Π. Μεσολογγίου

Στον Πύργο:

Κυριακή 23 Μαρτίου 2025

  • Γενικός Σημαιοστολισμός των Δημοσίων καταστημάτων, του Δημαρχείου, των καταστημάτων των Νομικών Προσώπων Ιδιωτικού Δικαίου, των Τραπεζών, των Οργανισμών, των οικιών, των οδών και των πλατειών της πόλης, από το πρωί του Κυριακής  23ης Μαρτίου έως τη δύση του ηλίου της Τρίτης  25ης Μαρτίου 2025.
  • Φωταγώγηση της πόλης, των Δημοσίων καταστημάτων, του Δημαρχείου, των καταστημάτων των Νομικών Προσώπων Ιδιωτικού Δικαίου, των Τραπεζών, των Οργανισμών κατά τις βραδινές ώρες της 24ης και 25ης Μαρτίου 2024.

Δευτέρα 24 Μαρτίου 2025 

  • Ομιλίες σε ειδικές συγκεντρώσεις στα σχολεία, στις δημόσιες υπηρεσίες, στα Ν.Π.Δ.Δ. κ.ά..
  • 11 π.μ. Απότιση φόρου τιμής με κατάθεση στεφάνων από μαθητές σχολείων Α’ βάθμιας και Β’ βάθμιας Εκπαίδευσης, σπουδαστές, προσκόπους και οδηγούς στο Άγαλμα Κολοκοτρώνη (πλατεία 25ης Μαρτίου).

Τρίτη 25 Μαρτίου 2025

  • 7 π.μ. Οι καμπάνες όλων των εκκλησιών θα σημάνουν χαρμόσυνα.
  • 8 π.μ. Έπαρση της σημαίας στο μνημείο Αγνώστου Στρατιώτη στην Κεντρική Πλατεία
  • 10 π.μ. Επίσημη Δοξολογία στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Ηλείας και Ωλένης κ.κ. Αθανασίου του Β’. Εκφώνηση Πανηγυρικού της Ημέρας από τον εκπαιδευτικό εκπρόσωπο της Β’ βάθμιας εκπαίδευσης, Γεώργιο Κουρκούτα.
  • 10.30 π.μ. Επιμνημόσυνη δέηση στο μνημείο Αγνώστου Στρατιώτη στην Κεντρική Πλατεί )και κατάθεση στεφάνων από εκπροσώπους φορέων. Τήρηση ενός λεπτού σιγής στη μνήμη των ενδόξων νεκρών και ηρωικών αγωνιστών της Εθνικής Παλιγγενεσίας. Ανάκρουση Εθνικού Ύμνου.
  • 11.00 π.μ Παράθεση δεξίωσης  από τον Δήμο Πύργου στο Λάτσειο Δημοτικό Μέγαρο.
  • 11.30 π.μ. Παρέλαση στην οδό Μανωλοπούλου μαθητών, σπουδαστών, προσκόπων, οδηγών, τμήματος του Ε.Ε.Σ., του Λυκείου των Ελληνίδων Πύργου, Λαογραφικών Ομίλων, Σωματείων, Συλλόγων και τμημάτων των Ενόπλων Δυνάμεων και της ΕΛ.ΑΣ..
  • 18.00 Υποστολή σημαίας.
Share3Tweet2
Κ.Π.

Κ.Π.

Προτείνουμε για εσάς:

όλη της Δυτ. Ελλάδας θα… “καεί” από την άνοδο της θερμοκρασίας!(ΠΙΝΑΚΑΣ)

2 Ιουνίου 2025
0
125
όλη της Δυτ. Ελλάδας θα… “καεί” από την άνοδο της θερμοκρασίας!(ΠΙΝΑΚΑΣ)

Προς το πρώτο κύμα καύσωνα οδεύει από σήμερα η Δυτική Ελλάδα και ολόκληρη η χώρα γενικότερα, αφού η έλευση του πρώτου καλοκαιρινού μήνα του 2025, φέρνει και άνοδο...

ΠερισσότεραDetails

Δύο νέες 24ωρες απεργίες των δημοσιογράφων για αξιοπρεπείς μισθούς

2 Ιουνίου 2025
0
124
Οι δημοσιογράφοι της Πάτρας συμμετέχουν στην απεργία του κλάδου στις 8 Απριλίου

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Συντακτών Ημερήσιων Εφημερίδων Πελοποννήσου – Ηπείρου – Νήσων, καλεί όλους τους συναδέλφους, μέλη και μη μέλη της Ένωσης, να συμμετάσχουν στις νέες 24ωρες...

ΠερισσότεραDetails

Απόψε στην Πάτρα η εκδήλωση για την κεντροαριστερά

2 Ιουνίου 2025
0
125
Απόψε στην Πάτρα η εκδήλωση για την κεντροαριστερά

Εκδήλωση-συζήτηση για την σύγκλιση των δυνάμεων της κεντροαριστεράς, έχει προγραμματιστεί απόψε στις 8μμ, στην αίθουσα του Δικηγορικού Συλλόγου Πάτρας. Εισηγητές: Αρβανίτης Κώστας, Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και Αντιπρόεδρος της...

ΠερισσότεραDetails

Χειροπέδες σε Πατρινό επιχειρηματία για παράνομη κοπή 4 δέντρων

2 Ιουνίου 2025
0
125
Χειροπέδες σε Πατρινό επιχειρηματία για παράνομη κοπή 4 δέντρων

Πατρινός επιχειρηματίας, οδηγήθηκε με χειροπέδες σε αστυνομικό τμήμα, έπειτα από καταγγελία του Δήμου Πατρών και της Υπηρεσίας Πρασίνου, σχετικά με την χωρίς άδεια, κοπή τεσσάρων δέντρων μπροστά από...

ΠερισσότεραDetails

Ασύλληπτοι οι ρομά δράστες απόπειρας διάρρηξης σε σπίτι

2 Ιουνίου 2025
0
125
Αστυνομικός στη Λαμία γρονθοκόπησε φοιτητή και τον έστειλε στο νοσοκομείο

Η Αστυνομία έχει ξεκινήσει έρευνες για τον εντοπισμό αυτών που αποπειράθηκαν το πρωί της Δευτέρας, να διαρρήξουν κατοικία στην περιοχή των Καμινίων. Σύμφωνα με πληροφορίες, ήταν πέντε άτομα,...

ΠερισσότεραDetails

Ακούστε Live τον Ημέρα 90.4 FM

90.4FM90.4FM
Listen on myTuner radio!
    ΠAΤΡΑ Ο καιρός

    Περισσότερα από Πάτρα:

    • Πάτρα
    • Απόψεις
    • Ατζέντα
    • Πάτρα – Πολιτισμός
    • Το σχόλιο της Ημέρας

    Σχετικά Άρθρα

    Από 1η Ιουνίου καλύπτονται Ναυαγοσωστικά οι παραλίες του Δήμου Πατρέων

    Από 1η Ιουνίου καλύπτονται Ναυαγοσωστικά οι παραλίες του Δήμου Πατρέων

    2 Ιουνίου 2025
    126
    Το Σάββατο στην Πάτρα δύο ολοµέλειες του ΠΑΣΟΚ

    Παρέμβαση ΝΕ Αχαίας ΠΑΣΟΚ για τον 59χρονο που σκοτώθηκε από πτώση μάρμαρου

    2 Ιουνίου 2025
    124
    Καλύτερες συνθήκες εργασίας ζητούν οι ναυτικοί της γραμμής Πάτρας-Ιταλίας με 48ωρη απεργία

    Καλύτερες συνθήκες εργασίας ζητούν οι ναυτικοί της γραμμής Πάτρας-Ιταλίας με 48ωρη απεργία

    2 Ιουνίου 2025
    125
    ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ ενισχύουν τον λαϊκισμό

    Οι ανεξάρτητοι θεσμοί περιγράφουν την σωστή Δημοκρατία

    2 Ιουνίου 2025
    134
    Κλοπή σε μίνι μάρκετ στην Πάτρα από άτομα με κουκούλα

    Τέσσερις συλλήψεις διαρρηκτών στην Αγυιά Πάτρας

    1 Ιουνίου 2025
    130
    Σβόλης: Συγχαρητήρια σε όσους βοήθησαν στην επιτυχία των Καρναβαλικών εκδηλώσεων

    Για τα προβλήματα της περιοχής ενημερώθηκε στα Βραχναίικα ο Κώστας Σβόλης

    1 Ιουνίου 2025
    126
    Facebook Youtube

    Molonoti.gr

    Ανδρέας Χριστόπουλος

    Εκδότης

    ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

    • After Hours
    • Lifestyle
    • Top-News
    • Αθλητισμός
    • Απόψεις
    • Ελλάδα
    • Επιστήμη
    • Κόσμος
    • Οικονομία
    • Πάτρα
    • Πάτρα – Πολιτισμός
    • Πολιτική
    • Πολιτισμός
    • Τεχνολογία
    • Το σχόλιο της Ημέρας
    • Υγεία
    • Χωρίς Κατηγορία

    Επικοινωνία

      • Διαφήμιση – Πληροφορίες:
      • Βορείου Ηπείρου 91 Πάτρα, GR.
      • Τηλ.: (+30) 69399 17 333
    • Email: [email protected]
    • Πολιτική Απορρήτου
    • Έντυπη Έκδοση
    • Επικοινωνία

    © 2024 Molonoti.gr - Για να ξέρεις τι κρύβεται πίσω από κάθε είδηση!

    Welcome Back!

    Login to your account below

    Forgotten Password?

    Retrieve your password

    Please enter your username or email address to reset your password.

    Log In

    Add New Playlist

    No Result
    View All Result
    • Αρχική
    • Πολιτική
    • Ελλάδα
    • Κόσμος
    • Οικονομία
    • Πάτρα
      • Πάτρα – Νέα
      • Πάτρα – Πολιτισμός
      • Ατζέντα
      • Το σχόλιο της Ημέρας
    • Πολιτισμός
    • Επιστήμη
      • Υγεία
      • Τεχνολογία
    • Απόψεις
    • After Hours
      • Lifestyle

    © 2024 Molonoti.gr - Για να ξέρεις τι κρύβεται πίσω από κάθε είδηση!

    Το molonoti.gr χρησιμοποιεί cookies. Συνεχίζοντας σε αυτό το website συμφωνείται στη χρήση τους. Δείτε περισσότερα στη Πολιτική Απορρήτου.