Συνάντηση στο γραφείο του πρωθυπουργού στη Βουλή πραγματοποίησαν στις 12 το μεσημέρι της Τετάρτης, ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Νίκος Ανδρουλάκης.
«Είμαστε στην ώρα μας. Κάθε πράγμα στον καιρό του. Χαίρομαι που μας δίνεται η ευκαιρία για αυτήν την συνάντηση, να έχουμε έναν ανοιχτό δίαυλο επικοινωνίας και να συζητούμε με ειλικρίνεια» είπε ο κ. Μητσοτάκης στον σύντομο διάλογό τους μπροστά στις κάμερες.
Πρόκειται για την πρώτη κατ’ ιδίαν συνάντηση των δύο ανδρών από όταν ανέλαβε την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ ο κ. Ανδρουλάκης το 2021.
Από πλευράς Μαξίμου, όπως έγραφε η «Κ», η συνάντηση αντιμετωπίζεται περισσότερο ως θεσμική από τη στιγμή που το ΠΑΣΟΚ είναι πλέον αξιωματική αντιπολίτευση.
«Η συναίνεση σε βασικά θέματα εντός του Κοινοβουλίου» αποτελεί «βασικό στόχο», όπως επισημαίνουν στην «Κ» κυβερνητικές πηγές.
Μέρος της συζήτησης αναμένεται να είναι και τα ελληνοτουρκικά, με την κυβέρνηση να θεωρεί παγίως πως το συγκεκριμένο πεδίο είναι κατεξοχήν αυτό στο οποίο θα πρέπει να υπάρχουν συναινέσεις και «κοινή γραμμή».