• Εταιρικό Προφίλ
  • Έντυπη Έκδοση
  • Αρχείο
  • Συνδρομή
  • Πολιτική Απορρήτου
  • Επικοινωνία
8 °c
Pátrai
16 ° Πε
15 ° Πα
Τετάρτη, 8 Απριλίου, 2026
Molonoti | Για να ξέρεις τι κρύβεται πίσω από κάθε είδηση
No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Οικονομία
  • Πάτρα
    • Πάτρα – Νέα
    • Πάτρα – Πολιτισμός
    • Ατζέντα
    • Το σχόλιο της Ημέρας
  • Πολιτισμός
  • Επιστήμη
    • Υγεία
    • Τεχνολογία
  • Απόψεις
  • After Hours
    • Lifestyle
► ΗΜΕΡΑ 90.4FM
Molonoti | Για να ξέρεις τι κρύβεται πίσω από κάθε είδηση
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Οικονομία
  • Πάτρα
    • Πάτρα – Νέα
    • Πάτρα – Πολιτισμός
    • Ατζέντα
    • Το σχόλιο της Ημέρας
  • Πολιτισμός
  • Επιστήμη
    • Υγεία
    • Τεχνολογία
  • Απόψεις
  • After Hours
    • Lifestyle
No Result
View All Result
Molonoti | Για να ξέρεις τι κρύβεται πίσω από κάθε είδηση
No Result
View All Result

Στους δρόμους οι αγρότες και σε Αχαία-Όλη η χώρα σε αγροτική αναταραχή

Κ.Π. από Κ.Π.
6 Δεκεμβρίου 2025
σε Ελλάδα, Πάτρα
Reading Time: 1 min read
5
A A
0
Στους δρόμους οι αγρότες και σε Αχαία-Όλη η χώρα σε αγροτική αναταραχή
8
SHARES
Share on FacebookShare on Twitter

Χιλιάδες τρακτέρ έχουν κλείσει εθνικές οδούς και τελωνεία, κόβοντας στα 2 τη χώρα ενώ τις επόμενες ημέρες θα αποφασιστεί αν κόψουν την κυκλοφορία και στις παρακαμπτήριες οδούς, αφού «βήμα» πίσω δεν κάνουν οι αγρότες που «υπόσχονται» να περάσουν τις γιορτές των Χριστουγέννων στα μπλόκα, εάν δεν ικανοποιηθούν τα αιτήματά τους.

Ίσως σας ενδιαφέρει:

1η Ψηφιακή Συνάντηση ανοίγει τον δρόμο για τον ψηφιακό μετασχηματισμό της αγροδιατροφής στη ΔΕ

Με τον Μητροπολίτη Πατρών στο νοσοκομείο “Αγ. Ανδρέας” ο Αν. Περιφερειάρχης Χ. Μπονάνος

Στα Ιεροσόλυμα για το Άγιο Φως το Μεγάλο Σάββατο η Ελληνική αποστολή

Οι αγρότες ενισχύουν τα μπλόκα τους με περισσότερα τρακτέρ ενώ οι κινητοποιήσεις, όσο περνούν οι ημέρες, αυξάνονται. Η Θεσσαλία έχει μετατραπεί σε ένα ατέλειωτο πάρκινγκ τρακτέρ, ενώ οι αγρότες κατάφεραν το πρωί του Σαββάτου (06.12.2025) να σπάσουν το φράγμα της αστυνομίας στην εθνική οδό Αθηνών – Λαμίας και έστησαν μπλόκο με τα τρακτέρ τους στις Μικροθήβες, και στα 2 ρεύματα.

Οι αγρότες έβαλαν φωτιά στα άχυρα και πέταξαν γάλα στη μέση της εθνικής οδού.

Αγρότες

Μέσα στο Σαββατοκύριακο αναμένεται να υπάρξουν μπλόκα στη Στερεά Ελλάδα, στον Μπράλο και στο Κάστρο.

Οι αγρότες στις Σέρρες απέκλεισαν την Εγνατία Οδό στο ύψος των Κερδυλλίων ενώ μπλόκα στήθηκαν και στην Εγνατία Οδό στο ύψος της Κομοτηνής αλλά και στον κόμβο της Κουλούρας.

Κλειστή παραμένει και η Εθνική οδός Αθηνών-Θεσσαλονίκης στον κόμβο της Νίκαιας στη Λάρισα, ενώ οι αγρότες της Βοιωτίας, ανέβηκαν με τα τρακτέρ τους στην ΠΑΘΕ στο ύψος της Θήβας.

Στη Θεσσαλία πάνω από 4.000 τρακτέρ βρίσκονται στον κόμβο της Νίκαιας, αλλά και στον αυτοκινητόδρομο Ε65 στο ύψος της Καρδίτσας και των διοδίων του Λόγγου στα Τρίκαλα.

Στο μπλόκο στον κόμβο της Νίκαιας παρά την έντονη δυνατή βροχή οι ομάδες περιφρούρησης παραμένουν δίπλα στα τρακτέρ τους ώστε οι αστυνομικοί να μην σπάσουν τις κινητοποιήσεις.

Την Κυριακή μάλιστα αναμένεται να συνεδριάσει το μπλόκο και να λάβει αποφάσεις για τις επόμενες κινήσεις του. Μάλιστα από την ερχόμενη Δευτέρα αναμένεται κλιμάκωση των κινητοποιήσεων, η οποία θα περιλαμβάνει ενδεχομένως το συμβολικό κλείσιμο τον παρακαμπτήριων δρόμων.

Την ερχόμενη εβδομάδα όλοι οι αγρότες θα κοιτάξουν προς τη συνεδρίαση της Πανελλαδικής Επιτροπής, προκειμένου να υπάρξει πανελλαδικός συντονισμός όλων των μπλόκων και των κινητοποιήσεων.

Οι αγρότες στη Θεσσαλία αποφάσισαν να σκληρύνουν από τη Δευτέρα τη στάση τους με αποκλεισμούς τελωνείων και μεγάλη κινητοποίηση με στόχο τον αποκλεισμό του λιμανιού του Βόλου, κάτι που πιθανότατα να γίνει μεσοβδόμαδα. Οι τελικές αποφάσεις θα ληφθούν την Κυριακή.

Το μπλόκα σε Ε65, το οποίο είναι και το μεγαλύτερο αυτή τη στιγμή, αναμένεται να ενισχυθεί με νέες «δυνάμεις». Λίγο πιο κάτω, αγρότες έχουν μπλοκάρει και τα διόδια του Λόγγου.

Σε κινητοποιήσεις και οι αγρότες στην κάτω Αχαΐα

Παρά τις αντίξοες καιρικές συνθήκες, οι αγρότες στην περιοχή της Αχαΐας συνεχίζουν να συγκεντρώνουν δυνάμεις. Αυτή τη στιγμή υπάρχουν 3 μπλόκα στον νομό. Το ένα μπλόκο στην περιοχή της Κάτω Αχαΐας. Υπάρχει ένα μπλόκο με περισσότερα από 100 τρακτέρ, το οποίο δημιουργήθηκε σήμερα στην περιοχή της Ιτέας, όπως επίσης και οι αγρότες της Αιγιάλειας βγήκαν σήμερα στους δρόμους στη γέφυρα του Σελινούντα.

Μάλιστα οι αγρότες στα διόδια της Κάτω Αχαΐας έκλεισαν για ακόμα μία φορά τον αυτοκινητόδρομο Πατρών – Πύργου και την παλιά εθνική οδό Πατρών – Πύργου.

Στόχος των αγροτών είναι να πάνε σε μία μαζική συγκέντρωση, μία ενιαία κίνηση, δυνατή απ’ όλους τους αγρότες Αχαΐας, ενώ αύριο μπαίνουν στον χορό των κινητοποιήσεων και οι αγρότες της Αιτωλοακαρνανίας με μπλόκο στον κόμβο του Αγγελοκάστρου στην Ιόνια Οδό, όπως επίσης και οι αγρότες της Βόνιτσας, οι οποίοι αναμένεται να κινηθούν προς τα διόδια του Ακτίου.

Υπό αποκλεισμό τα τελωνεία

Μπλόκα αγροτών έχουν στηθεί και στα τελωνεία Κήπων, Εξοχής, Προμαχώνα, Ευζώνων, Νίκης, αλλά και τον κόμβο Καλπακίου που οδηγεί στο Τελωνείο Κακκαβιάς. Απαγορεύεται μόνο η διέλευση των φορτηγών για λίγες ώρες ή επ’ αόριστον ανάλογα με τις αποφάσεις κατά τόπους των αγροτών.

Κανονικά πραγματοποιείται από τις 18:00 της Παρασκευής (5/12) η κυκλοφορία όλων των οχημάτων στο μεθοριακό σταθμό του Προμαχώνα καθώς οι αγρότες, όπως είχαν ανακοινώσει χθες το μεσημέρι στις 12 που έκλεισαν τα σύνορα μόνο για τα φορτηγά, άνοιξαν και τα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.

Οι αγρότες επέτρεψαν τη διέλευση στο τελωνείο του Προμαχώνα από τις 4 μέχρι τις 6 το απόγευμα. Στη συνέχεια προχώρησαν σε αποκλεισμό, μέχρι τις 10 το βράδυ. Μέχρι την ίδια ώρα έχει ανακοινωθεί ότι θα παραμείνει κλειστό και το τελωνείο των Ευζώνων.

Για πέμπτη συνεχόμενη ημέρα διατηρούν το μπλόκο στο Τελωνείο Κήπων οι αγρότες στον Έβρο. Η κινητοποίηση, στην οποία συμμετέχουν πάνω από 200 τρακτέρ και αγροτικά μηχανήματα, ξεκίνησε από το απόγευμα της περασμένης Τρίτης, 2 Δεκεμβρίου.

Η διέλευση αυτοκινήτων και λεωφορείων γίνεται κανονικά από μία λωρίδα, τόσο στην είσοδο όσο και στην έξοδο από τη χώρα. Επίσης, επιτρέπεται κανονικά η διέλευση σε φορτηγά που μεταφέρουν ευπαθή προϊόντα. Ωστόσο, περίπου 500 φορτηγά παραμένουν ακινητοποιημένα στην ελληνική πλευρά, επί της παλαιάς Εθνικής οδού Αλεξανδρούπολης – Ορμενίου στο ύψος του οικισμού Αρδάνιο και επί του κάθετου άξονα της Εγνατίας οδού, λίγο πριν από τον οικισμό του Προβατώνα.

Ως ένδειξη καλής θέλησης, οι αγρότες έχουν επιτρέψει από το βράδυ της Τρίτης τη σταδιακή έξοδο από την Ελλάδα σε περισσότερα από 170 φορτηγά-νταλίκες.

Στον χορό των κινητοποιήσεων μπήκαν χθες οι αγρότες της Λέσβου, οι οποίοι έχυσαν γάλα στο δρόμο και έκαψαν σανό.

Δικογραφία σε βάρος των αγροτών για τα επεισόδια στα «Πράσινα Φανάρια»

Ένταση προκλήθηκε μεταξύ αγροτών και αστυνομικών, το μεσημέρι της Παρασκευής στα Πράσινα Φανάρια, όταν οι πρώτοι προσπάθησαν να σπάσουν τον φραγμό για να φτάσουν στον κόμβο του αεροδρομίου και ήρθαν στα χέρια με τις αστυνομικές δυνάμεις.

Ένα τρακτέρ έκανε όπισθεν με ταχύτητα και ξεκίνησε να κινείται απειλητικά προς τους πεζούς αστυνομικούς. Μάλιστα κάποιοι αγρότες ακούστηκαν να παροτρύνουν τον οδηγό να πατήσει αστυνομικό.

Στη συνέχεια κάποιοι αγρότες που είχαν ήδη πηδήξει τα κάγκελα και βρίσκονταν μέσα στη Γεωργική Σχολή, προσπάθησαν να βγουν στο δρόμο και να κάνουν αποκλεισμό ρίχνοντας κάτω έναν αστυνομικό.

Η δικογραφία έχει ήδη σχηματιστεί σε βάρος τους.

Οι αγρότες λένε ότι υπάρχουν 4 τραυματίες, κάποιοι από αυτούς τραυματίστηκαν από τα δακρυγόνα που πέταξαν οι αστυνομικοί για να σπάσουν τα μπλόκα.

Επίσης οι αγρότες απέκλεισαν την κυκλοφορία και στην αερογέφυρα της Θέρμης. Τα τρακτέρ επέτρεπαν τη μετακίνηση μόνο σε ευπαθείς ομάδες, όπως είναι τα ασθενοφόρα, με τον αποκλεισμό, ωστόσο, να μην έχει μεγάλη διάρκεια και τους αγρότες να απελευθερώνουν την κυκλοφορία μετά από περίπου μία ώρα.

Share3Tweet2
Κ.Π.

Κ.Π.

Προτείνουμε για εσάς:

1η Ψηφιακή Συνάντηση ανοίγει τον δρόμο για τον ψηφιακό μετασχηματισμό της αγροδιατροφής στη ΔΕ

8 Απριλίου 2026
0
124
1η Ψηφιακή Συνάντηση ανοίγει τον δρόμο για τον ψηφιακό μετασχηματισμό της αγροδιατροφής στη ΔΕ

Ο ψηφιακός μετασχηματισμός του αγροδιατροφικού τομέα και οι σύγχρονες προκλήσεις της βιομηχανίας τροφίμων στην εποχή της «Βιομηχανίας 4.0» βρίσκονται στο επίκεντρο της πρώτης ψηφιακής συνάντησης του Κόμβου Ψηφιακού...

ΠερισσότεραDetails

Με τον Μητροπολίτη Πατρών στο νοσοκομείο “Αγ. Ανδρέας” ο Αν. Περιφερειάρχης Χ. Μπονάνος

8 Απριλίου 2026
0
124
Με τον Μητροπολίτη Πατρών στο νοσοκομείο “Αγ. Ανδρέας” ο Αν. Περιφερειάρχης Χ. Μπονάνος

Επίσκεψη στο Γενικό Νοσοκομείο Πατρών «Άγιος Ανδρέας», πραγματοποίησε ο   Αναπληρωτής Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Χαράλαμπος Μπονάνος, συνοδεύοντας το Μητροπολίτη Πατρών Χρυσόστομο. Ο κ.κ. Χρυσόστομος, έτυχε, επίσης, θερμής υποδοχής, στην...

ΠερισσότεραDetails

Στα Ιεροσόλυμα για το Άγιο Φως το Μεγάλο Σάββατο η Ελληνική αποστολή

8 Απριλίου 2026
0
124
Στα Ιεροσόλυμα για το Άγιο Φως το Μεγάλο Σάββατο η Ελληνική αποστολή

Η τελετή αφής του Αγίου Φωτός στα Ιεροσόλυμα αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα γεγονότα της Ορθοδοξίας, συγκεντρώνοντας κάθε χρόνο το ενδιαφέρον εκατομμυρίων πιστών σε όλο τον κόσμο. Ωστόσο,...

ΠερισσότεραDetails

Ο Δήμαρχος Πάτρας καταγγέλλει τον κυβερνητικό σχεδιασμό για παιδικούς-βρεφονηπιακούς σταθμούς

8 Απριλίου 2026
0
124
Ο Δήμαρχος Πάτρας καταγγέλλει τον κυβερνητικό σχεδιασμό για παιδικούς-βρεφονηπιακούς σταθμούς

Σε κοινή τους δήλωση οι Δήμαρχοι Πάτρας, Ικαρίας, Καισαριανής, Πετρούπολης, Τυρνάβου και Χαϊδαρίου, καταγγέλλουν τον σχεδιασμό της κυβέρνησης για την επόμενη μέρα στους δημόσιους παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς,...

ΠερισσότεραDetails

ΕΦΕΤ για Πασχαλινό τραπέζι: Τι να προσέξετε σε κρέας, αυγά και αποθήκευση τροφίμων

8 Απριλίου 2026
0
124
ΕΦΕΤ για Πασχαλινό τραπέζι: Τι να προσέξετε σε κρέας, αυγά και αποθήκευση τροφίμων

Με το Πάσχα να πλησιάζει, η Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ) δίνει σαφείς οδηγίες για την ασφαλή προετοιμασία και κατανάλωση τροφίμων στο πασχαλινό τραπέζι, προκειμένου να αποφευχθούν τροφιμογενείς...

ΠερισσότεραDetails

Ακούτε ζωντανά τον Ημέρα FM 90.4

ΠAΤΡΑ Ο καιρός
Οικονομόπουλος μαιευτήρας Οικονομόπουλος μαιευτήρας Οικονομόπουλος μαιευτήρας
bmw x1 bmw x1 bmw x1

Περισσότερα από Πάτρα:

  • Πάτρα
  • Απόψεις
  • Ατζέντα
  • Πάτρα – Πολιτισμός
  • Το σχόλιο της Ημέρας
Οικονομόπουλος Οικονομόπουλος Οικονομόπουλος

Σχετικά Άρθρα

Καταγγελίες για προπαγάνδα στα δελτία τύπου του Δήμου Πατρέων από το “Σπιράλ”

Καταγγελίες για προπαγάνδα στα δελτία τύπου του Δήμου Πατρέων από το “Σπιράλ”

7 Απριλίου 2026
126
Με επιτυχία η ενημέρωση των φοιτητών του ΑΕΙ Πατρών για τη χρήση της Τεχνητής Νοημοσύνης στην πράξη

Με επιτυχία η ενημέρωση των φοιτητών του ΑΕΙ Πατρών για τη χρήση της Τεχνητής Νοημοσύνης στην πράξη

7 Απριλίου 2026
124
37 τροχαία τον Οκτώβριο στην Δυτική Ελλάδα

“Πλούσιος” ο απολογισμός Μαρτίου στην ΔΕ στα θέματα οδικής ασφάλειας

7 Απριλίου 2026
126
Προχωρά η κατασκευή του αγωγού φυσικού αερίου για την τροφοδοσία της πόλης της Πάτρας

Προχωρά η κατασκευή του αγωγού φυσικού αερίου για την τροφοδοσία της πόλης της Πάτρας

7 Απριλίου 2026
126
Ιδρύματα της πόλης επισκέπτεται σήμερα ο Δήμαρχος Πατρέων

Ιδρύματα της πόλης επισκέπτεται σήμερα ο Δήμαρχος Πατρέων

7 Απριλίου 2026
125
Τραυματισμός μαθητή από κροτίδα στην Πάτρα

Σύλληψη 30χρονου στην Πάτρα με χιλιάδες κροτίδες και πυροτεχνήματα

7 Απριλίου 2026
127
Facebook Youtube

Molonoti.gr

Ανδρέας Χριστόπουλος

Εκδότης

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

  • After Hours
  • Lifestyle
  • Top-News
  • Αθλητισμός
  • Απόψεις
  • Ελλάδα
  • Επιστήμη
  • Επιχειρήσεις
  • Κόσμος
  • Νοτιοδυτική Ελλάδα
  • Οικονομία
  • Πάτρα
  • Πάτρα – Πολιτισμός
  • Πολιτική
  • Πολιτισμός
  • Τεχνολογία
  • Το σχόλιο της Ημέρας
  • Υγεία
  • Χωρίς Κατηγορία

Επικοινωνία

    • Διαφήμιση – Πληροφορίες:
    • Βορείου Ηπείρου 91 Πάτρα, GR.
    • Τηλ.: (+30) 69399 17 333
  • Email: [email protected]
  • Πολιτική Απορρήτου
  • Έντυπη Έκδοση
  • Επικοινωνία

© 2024 Molonoti.gr - Για να ξέρεις τι κρύβεται πίσω από κάθε είδηση!

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In

Add New Playlist

No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Οικονομία
  • Πάτρα
    • Πάτρα – Νέα
    • Πάτρα – Πολιτισμός
    • Ατζέντα
    • Το σχόλιο της Ημέρας
  • Πολιτισμός
  • Επιστήμη
    • Υγεία
    • Τεχνολογία
  • Απόψεις
  • After Hours
    • Lifestyle

© 2024 Molonoti.gr - Για να ξέρεις τι κρύβεται πίσω από κάθε είδηση!

Το molonoti.gr χρησιμοποιεί cookies. Συνεχίζοντας σε αυτό το website συμφωνείται στη χρήση τους. Δείτε περισσότερα στη Πολιτική Απορρήτου.