Σήμερα αναμένεται να επιστραφούν τέσσερις σοροί ομήρων με την ισραηλινή οργάνωση για την απελευθέρωση των ομήρων να υποστηρίζει πως παραβιάζεται η συμφωνία για την κατάπαυση του πυρός.
Σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο ένοπλος βραχίονας της Χαμάς, ενημερώνει πως τέσσερις είναι οι σοροί ομήρων και ταυτοποιήθηκαν ως οι Guy Ilouz, Yossi Sharabi, Bipin Joshi και Daniel Perez.

Σύμφωνα με το Times of Israel, η τύχη του Joshi, ενός Νεπαλέζου φοιτητή γεωπονίας, δεν είχε επιβεβαιωθεί από το Ισραήλ, το οποίο όμως εξέφρασε «βαθιά ανησυχία» για τον ίδιο.
Ο Illouz απήχθη από το φεστιβάλ Nova και υπέκυψε στα τραύματά του σε νοσοκομείο της Γάζας. Ο θάνατός του επιβεβαιώθηκε τον Δεκέμβριο του 2023.
Ο Perez, 22 ετών, διοικητής διμοιρίας στο 77ο Τάγμα της 7ης Θωρακισμένης Ταξιαρχίας, από το Yad Binyamin, σκοτώθηκε σε μάχη με τη Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου 2023.
Ο Sharabi, 53 ετών, αδελφός απελευθερωμένου ομήρου από το κιμπούτς Μπεέρι, απήχθη από το σπίτι του στις 7 Οκτωβρίου και δολοφονήθηκε ενώ ήταν αιχμάλωτος.