— Διατρέχει όλη τη διαχρονία της Πάτρας, μιας από τις αρχαιότερες πόλεις της Ευρώπης, από τη μυθική εκδοχή της ίδρυσής της μέχρι σήμερα, με έμφαση στους μεγάλους σταθμούς αυτής της πληθωρικής και περιπετειώδους διαδρομής.
— Αναδεικνύει την «υπαρξιακή» σύνδεση της πόλης με την θάλασσα και το λιμάνι της.
— Αγκαλιάζει με ιδιαίτερη προσοχή κάθε πτυχή της σύγχρονης πραγματικότητάς της.
— Περιηγείται και αφηγείται την ιστορία των δημοσίων χώρων της.
— Περιγράφει με τον προσηκοντα σεβασμό τούς ιστορικούς ιερούς ναούς και μονές της.
— Αναδεικνύει με περηφάνεια τους «διατηρητέους» νεοκλασικούς θησαυρούς της, αρχιτεκτονική κληρονομιά της πόλης από την «χρυσή» εποχή της σταφίδας.
— Συναντάται με την πλούσια πολιτιστική παράδοση της και τις αναζωογονητικές εφεδρείες της σε κάθε τομέα της τέχνης, των γραμμάτων και εν γένει του πολιτισμού.
— Επισημαίνει με νηφαλιότητα το κρίσιμο στάδιο μεταβατικότητας πού διανύει στην παρούσα χρονική περίοδο.
— Παραθέτει τις κεφαλαιώδους σημασίας υποδομές και δυνατότητες της να λειτουργήσει ως Μητροπολιτικό Κέντρο του δυτικού άξονα της χώρας και σταθερή Πύλη διασύνδεσης της με την Ευρώπη και το Εξωτερικό.
— Εντοπίζει «διακριτά όπλα της στην αναζήτηση —και επίτευξη— ενός νέου ρόλου στη σύγχρονη οικονομική, κοινωνική και πολιτιστική πραγματικότητα πού ασφαλώς είναι: «η ιδανική της θέση μέσα στο τρίγωνο Δελφών, Μυκηνών και Ολυμπίας, οι ανεπτυγμένες υποδομές της στην παιδεία,την υγεία,τον αθλητισμό και τον πολιτισμό, η πλούσια πνευματική, επιστημονική, και ερευνητική της παραγωγή, η ελκτική προσκυνηματικου ενδιαφέροντος ακτινοβολία του Ιερού Ναού του πολιούχου της Αγίου Ανδρέα, και βέβαια η μοναδικότητα του Καρναβαλιού της».









