Στα θετικά σημάδια στην οικονομία και αναδεικνύοντας κοινωνικές παρεμβάσεις σε τομείς όπως η υγεία, η εκπαίδευση και η καταπολέμηση της ανεργίας, εστίασε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην καθιερωμένη κυριακάτικη ανασκόπηση της κυβερνητικής δραστηριότητας, όπου με έμφαση στη συνέπεια λόγων και πράξεων, έστειλε το σαφές μήνυμα ότι «ούτε πανηγυρίζουμε, ούτε εφησυχάζουμε».
Με αφορμή την υπογραφή της σύμβασης για ανακατασκευή παλιού κτηρίου του Παντείου που τελούσε υπό κατάληψη, εξαπέλυσε έμμεση επίθεση στην αντιπολίτευση λέγοντας: «Τελικά, τι είναι πιο χρήσιμο κοινωνικά; Η “παράδοση της κατάληψης” ή η εξασφάλιση στέγης για οικονομικά αδύναμους σπουδαστές;». Η συγκεκριμένη αναφορά είναι αιχμή για την Ζωή Κωνσταντοπούλου η οποία έκανε λόγο για «παράδοση» πίσω από τις καταλήψεις.
Ο πρωθυπουργός χαρακτήρισε ενθαρρυντικές τις εαρινές προβλέψεις της Κομισιόν, σημειώνοντας ότι «για το 2025 προβλέπεται ανάπτυξη 2,3% και για το 2026 στο 2,2%, ποσοστά σημαντικά πάνω από τον μέσο όρο της Ευρωζώνης», ενώ ανέδειξε την αύξηση του καθαρού εισοδήματος των Ελλήνων κατά 24% από το 2019, βάσει στοιχείων της Eurostat. Προειδοποίησε ωστόσο πως «ο πληθωρισμός παραμένει μια πρόκληση» και καταφέρθηκε κατά της φοροδιαφυγής, την οποία χαρακτήρισε «κοινωνικά άδικη».
Ξεχωριστή αναφορά έκανε στη δημόσια υγεία, παρουσιάζοντας τη λειτουργία του νέου τηλεφωνικού αριθμού «1566» για πληροφορίες ΕΣΥ και την πανελλαδική επέκταση της εφαρμογής MyHealth, ενώ δεν παρέλειψε να τονίσει τη σημασία της ψηφιακής κάρτας αναπηρίας ως εργαλείο κοινωνικής ένταξης: «Είναι χρέος μας να κάνουμε την καθημερινότητα αυτών των συμπολιτών μας πιο προσβάσιμη, πιο ανθρώπινη».
Ανάμεσα στις δράσεις της εβδομάδας ξεχώρισαν ακόμα η 44η Ημέρα Καριέρας της ΔΥΠΑ, η πρόοδος στο Κτηματολόγιο, η επιτάχυνση στην απονομή δικαιοσύνης, οι προοπτικές των νέων φρεγατών Belharra και ο διάλογος με τις τοπικές κοινωνίες για την αναπτυξιακή στρατηγική. «Είναι χιλιάδες μικρές και μεγάλες παρεμβάσεις που αλλάζουν τη χώρα», σημείωσε κλείνοντας, ανανεώνοντας το «ραντεβού» για την επόμενη Κυριακή.