Στα «δίχτυα» της Αστυνοµίας έπεσε 26χρονος Πατρινός, που φέρεται να είναι φοιτητής Πληροφορικής στο Πανεπιστήµιο, στο πλαίσιο της παγκόσµιας κλίµακας επιχείρησης για την απενεργοποίηση της διαδικτυακής πλατφόρµας Kidflix, που πραγµατοποιήθηκε προ ηµερών.
Συγκεκριµένα, η Ελληνική Αστυνοµία γνωστοποίησε χθες πως συµµετείχε, µέσω της ∆ιεύθυνσης ∆ίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήµατος, σε αστυνοµική επιχείρηση, παγκόσµιας κλίµακας, για την απενεργοποίηση διαδικτυακής πλατφόρµας µε την ονοµασία Kidflix, η οποία παρείχε πρόσβαση σε οπτικοακουστικό υλικό σεξουαλικής κακοποίησης ανηλίκων.
Η εν λόγω δράση υλοποιήθηκε το διάστηµα 10-23 Μαρτίου 2025, υπό την αιγίδα γερµανικών Αρχών και τον συντονισµό της Europol, ενώ συνολικά συµµετείχαν Αρχές επιβολής του νόµου από 38 χώρες, µε σκοπό την ταυτοποίηση και σύλληψη πλήθους εµπλεκοµένων διαδικτυακών χρηστών και την αναγνώριση-διάσωση ανήλικων θυµάτων. Συνολικά, στο πλαίσιο της δράσης, ταυτοποιήθηκαν 1.393 χρήστες της πλατφόρµας, ενώ συνελήφθησαν 79 άτοµα. Επίσης, διασώθηκαν 39 ανήλικα θύµατα και κατασχέθηκαν περισσότερες από 3.000 ηλεκτρονικές συσκευές.
Στη χώρα µας, µετά από ενδελεχή και εµπεριστατωµένη ψηφιακή ανάλυση και αξιοποίηση δεδοµένων και πληροφοριών, οι αστυνοµικοί της ∆ιεύθυνσης ∆ίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήµατος ταυτοποίησαν 26χρονο Πατρινό ως χρήστη της πλατφόρµας και ακολούθησε έφοδος στο σπίτι του. Σύµφωνα µε την ΕΛ.ΑΣ., «τις πρωινές ώρες της Πέµπτης 10 Μαρτίου 2025, µε τη συνδροµή αστυνοµικών της Υποδιεύθυνσης ∆ίωξης και Εξιχνίασης Εγκληµάτων Πατρών, πραγµατοποιήθηκε έρευνα στην οικία του 26χρονου, κατά τη διάρκεια της οποίας βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πέντε σκληροί δίσκοι. Τα κατασχεθέντα πειστήρια θα ερευνηθούν εργαστηριακά στη ∆ιεύθυνση Εγκληµατολογικών Ερευνών, ενώ η σχετική δικογραφία υποβλήθηκε στον αρµόδιο Εισαγγελέα».