Συγκίνηση και θλίψη προκάλεσε η είδηση του θανάτου της Αθηνάς Παπαχρήστου που έδωσε όλες τις οικονομίες της για να δωρίσει ένα ασθενοφόρο τελευταίας τεχνολογίας στο ΕΚΑΒ Μεσολογγίου.
Όταν έχασε το σύζυγό της με τον οποίο συμπορεύτηκε προτίμησε να μη σκεφτεί πώς θα περάσει καλύτερα τα χρόνια που της απέμεναν αλλά συμβάλει στην επίλυση ενός σοβαρού προβλήματος της περιοχής.
Όπως είχε πει στους δημοσιογράφους, έκανε τη δωρεά επειδή χρειάστηκε πολλές φορές η διακομιδή της στο νοσοκομείο της Πάτρας, ενώ συνήθως δεν υπήρχε διαθέσιμο ασθενοφόρο. Για τη δωρεά της συνταξιούχου αγρότισσας απαιτήθηκαν χρήματα που συγκέντρωνε όλη της την ζωή.
Χαμογελαστή, γλυκύτατη, δυνατή γυναίκα έδωσε μαθήματα ζωής σε όλους. Φιλοξένησε υποδειγματικά τους δημοσιογράφους που πήγαν σπίτι της για να καλύψουν το ρεπορτάζ μιλώντας με ταπεινότητα για την πράξη της.
Τον Δεκέμβριο του 2024 η τότε Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, σε ειδική τελετή στο Προεδρικό Μέγαρο, είχε απονείμει το παράσημο του Ταξιάρχη του Τάγματος της Ευποιΐας στην δωρήτρια Αθηνά Παπαχρήστου
Στην προσφώνησή της είχε αναφέρει ότι η αυτή η ειδική τελετή αποτελεί έκφραση τιμής και ευγνωμοσύνης της Πολιτείας σε συμπολίτες μας, που με την ευεργεσία τους λειτουργούν ως ηθικά πρότυπα.