Ο υπουργός Αμυνας της Ουκρανίας προειδοποίησε σήμερα κατά των υπερβολικών προσδοκιών σε ό,τι αφορά της αντεπίθεσης που αναμένεται ενάντια στις ρωσικές δυνάμεις.
«Οι ελπίδες είναι ασφαλώς υπερβολικές, όλοι ανυπομονούν για την επόμενη νίκη», είπε ο 56χρονος υπουργός στο ουκρανικό πρακτορείο ειδήσεων RBC. Ο κ. Ρέζνικοφ υπενθύμισε πως όταν εισέβαλε ο ρωσικός στρατός στη χώρα τον Φεβρουάριο του 2022 εκφράζονταν ελπίδες πως η Ουκρανία θα κατάφερνε απλώς να επιβιώσει.
Ουκρανία: «Υπερβολικές» οι προσδοκίες από την εαρινή αντεπίθεση-1Ουκρανία: Πολλαπλές πυραυλικές επιθέσεις τη νύχτα – Τουλάχιστον δύο νεκροί«Όταν όμως οι ένοπλες δυνάμεις της Ουκρανίας άρχισαν να καταγράφουν επιτυχίες, όλοι άρχισαν να πιστεύουν σε μια νίκη» πρόσθεσε και χαρακτήρισε φυσιολογικό να υπάρχει προσδοκία για επιτυχίες.
Ο Γενικός Γραμματέας του NATO Γενς Στόλτενμπεργκ δήλωσε εξάλλου χθες πως μέλη και εταίροι της στρατιωτικής συμμαχίας έχουν παραδώσει πλέον στις ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις 230 άρματα μάχης, πάνω από 1.330 τεθωρακισμένα οχήματα και «μεγάλες ποσότητες πυρομαχικών» τους τελευταίους μήνες.
«Πάνω από το 98% των οχημάτων μάχης που υποσχεθήκαμε στην Ουκρανία πλέον παραδόθηκε», είπε ο Νορβηγός σε δημοσιογράφους στις Βρυξέλλες, έχοντας πλάι του τον πρωθυπουργό του Λουξεμβούργου, τον Ξαβιέ Μπετέλ.