Την κατασκευή δύο νέων οδικών τμημάτων περιλαμβάνει το έργο της νέας οδικής σύνδεσης της Λευκάδας, το οποίο βρίσκεται λίγο πριν την ολοκλήρωσή του.
Πρόκειται για
- τη σύνδεση μεταξύ Βόνιτσας και Λευκάδας, μήκους 16 χλμ., και
- τη σύνδεση Ακτίου – Αγίου Νικολάου, που έχει ήδη ολοκληρωθεί.
Σημαντική είναι η πρόοδος του έργου, το οποίο έχει περάσει στο τελευταίο στάδιο της υλοποίησής του, αφού απομένει ένα τμήμα μήκους 6 χιλιομέτρων, με το οποίο θα ολοκληρωθεί η σύνδεση Λευκάδας και Στερεάς Ελλάδας.
Το συνολικό οδικό έργο εντάσσεται στον ευρύτερο διαμετακομιστικό άξονα Άκτιο–Αμβρακία, που στόχο έχει να συνδέσει με ασφάλεια τα παράκτια και τουριστικά τμήματα της Δυτικής Ελλάδας με τον κεντρικό κορμό της Ιονίας Οδού.
Ο υπό κατασκευή δρόμος αποτελεί τη φυσική συνέχεια του ήδη παραδοθέντος τμήματος Άκτιο – Άγιος Νικόλαος, το οποίο τέθηκε σε κυκλοφορία τον Απρίλιο του 2023 και καλύπτει απόσταση 5,4 χιλιομέτρων με χαρακτηριστικά σύγχρονου αυτοκινητόδρομου (1+1 λωρίδα ανά κατεύθυνση και ΛΕΑ).
Η νέα οδική σύνδεση έχει ιδιαίτερη σημασία για τους κατοίκους και τους επισκέπτες της Λευκάδας, καθώς καταργεί ουσιαστικά τα τελευταία στενά και παρωχημένα κομμάτια του οδικού δικτύου που συνέδεαν το νησί με την Αιτωλοακαρνανία. Με την ολοκλήρωση του έργου, η διαδρομή από την Αθήνα προς τη Λευκάδα θα πραγματοποιείται σε σύγχρονους δρόμους, με βελτιωμένους χρόνους και χωρίς επικίνδυνες διαβάσεις.












