• Εταιρικό Προφίλ
  • Έντυπη Έκδοση
  • Συνδρομή
  • Πολιτική Απορρήτου
  • Επικοινωνία
Σάββατο, 19 Ιουλίου, 2025
Molonoti News
No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Οικονομία
  • Πάτρα
    • Πάτρα – Νέα
    • Πάτρα – Πολιτισμός
    • Ατζέντα
    • Το σχόλιο της Ημέρας
  • Πολιτισμός
  • Επιστήμη
    • Υγεία
    • Τεχνολογία
  • Απόψεις
  • After Hours
    • Lifestyle
► ΗΜΕΡΑ 90.4FM
Molonoti News
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Οικονομία
  • Πάτρα
    • Πάτρα – Νέα
    • Πάτρα – Πολιτισμός
    • Ατζέντα
    • Το σχόλιο της Ημέρας
  • Πολιτισμός
  • Επιστήμη
    • Υγεία
    • Τεχνολογία
  • Απόψεις
  • After Hours
    • Lifestyle
No Result
View All Result
Molonoti News
No Result
View All Result

Ο καύσωνας που έρχεται θα είναι αφόρητος και το βράδυ!

Κ.Π. από Κ.Π.
18 Ιουλίου 2025
σε Χωρίς Κατηγορία
5
0
Ο καύσωνας που έρχεται θα είναι αφόρητος και το βράδυ!
8
SHARES
126
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Η χώρα μας εισέρχεται σε καύσωνα από τη Δευτέρα, με θερμοκρασίες που θα ξεπεράσουν τους 40 βαθμούς Κελσίου σε αρκετές περιοχές ενώ έντονη θα είναι η δυσφορία κατά τη διάρκεια της νύχτας στις πόλεις.

Ίσως σας ενδιαφέρει:

“Amaronda Resort and SPA” Mια ιδανική πρόταση απόδρασης και ξεκούρασης στην Ερέτρια από τον κ. Βαμιαδάκη

Συνάντηση Μέτσολα – Μερτς στις Βρυξέλλες

Καθημερινές δεκάδες προφυλακίσεις συνεργατών του Ιμάμογλου

Ο Γιάννης Καλλιάνος προειδοποιεί για θερμοκρασίες που θα αγγίξουν τους 44 βαθμούς Κελσίου σε περιοχές όπως η Θεσσαλία, η Ανατολική Στερεά και η Ανατολική Πελοπόννησος. Στην Αθήνα, οι θερμοκρασίες τη νύχτα θα παραμείνουν υψηλές, φτάνοντας τους 34-35 βαθμούς Κελσίου, σύμφωνα με τον μετεωρολόγο.

Παράλληλα, ο Γιώργος Τσατραφύλλιας επισημαίνει πως το κύμα καύσωνα αναμένεται να διαρκέσει επτά ημέρες και οι αστικές περιοχές δεν θα δουν σημαντική μείωση της θερμοκρασίας τη νύχτα. Ταυτόχρονα, ο Κλέαρχος Μαρουσάκης αναφέρει πως το κύμα καύσωνα θα συνοδευτεί από το φαινόμενο της θαλάσσιας αύρας που θα προσφέρει κάποια ανακούφιση στις παραθαλάσσιες περιοχές.

Την ίδια στιγμή, η μετεωρολόγος της ΕΡΤ, Αναστασία Τυράσκη, σημειώνει πως θερμές αέριες μάζες που θα κινηθούν από την Αφρική θα προκαλέσουν τη σημαντική άνοδο της θερμοκρασίας, με την κορύφωση του φαινομένου να αναμένεται την Τρίτη και Τετάρτη, όταν οι θερμοκρασίες θα αγγίξουν και τους 43 βαθμούς Κελσίου.

Καλλιάνος: Μέχρι 44 βαθμούς ο υδράργυρος – Πώς θα κινηθεί ο υδράργυρος στην Αθήνα

“Οι θερμοκρασίες:

37-40 βαθμούς Κελσίου στα νησιά, οι υψηλότερες θερμοκρασίες θα είναι σε Ρόδο, Λέσβο, Χίο.

41-43 βαθμούς Κελσίου στα ηπειρωτικά.

Τοπικά σε Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά και Ανατολική Πελοπόννησο, η θερμοκρασία θα φτάσει τους 44 βαθμούς Κελσίου, σύμφωνα με τον Γιάννη Καλλιάνο.

Ο μετεωρολόγος παρουσίασε και τις θερμοκρασίες στην Αθήνα τις επόμενες ημέρες, τονίζοντας πως τα μεσάνυχτα οι θερμοκρασίες θα κυμαίνονται στους 34 με 35 βαθμούς και στο κέντρο της πόλης ο υδράργυρος δεν θα πέφτει κάτω από 32 με 33 βαθμούς Κελσίου.

Αναλυτικά: 

Σάββατο 19 Ιουλίου: 36 βαθμοί Κελσίου
Κυριακή 20 Ιουλίου: 38 βαθμοί Κελσίου
Δευτέρα 21 Ιουλίου: 40 βαθμοί Κελσίου
Τρίτη 22 Ιουλίου: 41 βαθμοί Κελσίου
Τετάρτη 23 Ιουλίου: 42 βαθμοί Κελσίου
Πέμπτη 24 Ιουλίου: 42 βαθμοί Κελσίου
Παρασκευή 25 Ιουλίου: 40 βαθμοί Κελσίου

Γιώργος Τσατραφύλλιας: Επτά ημέρες με καύσωνα – Οι «κόκκινες» περιοχές

Ο Γιώργος Τσατραφύλλιας προβλέπει επτά ημέρες με θερμοκρασίες άνω των 40 βαθμών. «Σε κάποιες περιπτώσεις ο καύσωνας θα έχει και ακραία συμπεριφορά με θερμοκρασίες άνω των 44 βαθμών, μπορεί να δούμε και 45», σύμφωνα με τον μετεωρολόγο.

Αναλυτικά οι θερμοκρασίες την Κυριακή 20 Ιουλίου, σύμφωνα με τον Γιώργο Τσατραφύλλια:

  1. Τρίκαλα: 40 βαθμούς Κελσίου
  2. Λαμία: 39 βαθμούς Κελσίου
  3. Αγρίνιο: 28 βαθμούς Κελσίου
  4. Άργος: 38 βαθμούς Κελσίου
  5. Αθήνα: 37 βαθμούς Κελσίου

Την Κυριακή, η αίσθηση της θερμοκρασίας το βράδυ θα είναι: 

  1. Αθήνα: 32 βαθμούς Κελσίου
  2. Θεσσαλονίκη: 31 βαθμούς Κελσίου
  3. Πειραιάς: 34 βαθμούς Κελσίου
  4. Βόλος: 34 βαθμούς Κελσίου
  5. Ηράκλειο 33 βαθμούς Κελσίου

«Στα αστικά κέντρα για πέντε με έξι ημέρες η θερμοκρασία δεν θα πέφτει κατά τη διάρκεια της ημέρας κάτω από 33 βαθμούς», σύμφωνα με τον μετεωρολόγο.

Ο Γιώργος Τσατραφύλλιας ανέφερε πως σε τέσσερις περιοχές η συμπεριφορά του καύσωνα να είναι ακραία με 44-45 βαθμούς. Συγκεκριμένα, την Τρίτη και την Τετάρτη «ίσως δούμε 45 βαθμούς στη θεσσαλική πεδιάδα όπως η Λάρισα, τα Τρίκαλα και η Καρδίτσα, 44 βαθμούς στη Φθιώτιδα, 45 στη Βοιωτία και 44 βαθμούς στην αργολική πεδιάδα». Την Τετάρτη «θα έχουμε πολλά 40άρια. 43 στην Αθήνα, 40 στη Θεσσαλονίκη, 44 στη Μεσσηνία».

Κλέαρχος Μαρουσάκης: Κύμα καύσωνα με διάρκεια με θερμοκρασία άνω των 30 βαθμών μέσα στη νύχτα

Ο Κλέαρχος Μαρουσάκης προβλέπει πως το διάστημα Δευτέρα με Παρασκευή της άλλης εβδομάδας «θα βιώσουμε ένα οργανωμένο και εκτεταμένο χωρικά και χρονικά κύμα καύσωνα, χαρακτηριστικά του οποίου θα είναι:

1. Οι εκτεταμένες πολύ υψηλές μέγιστες θερμοκρασίες με τιμές μεγαλύτερες των 37° βαθμών Κελσίου στις περισσότερες περιοχές

2. Οι υψηλές ελάχιστες θερμοκρασίες με έμφαση αστικοποιημένες περιοχές όπου θα συναντάμε τον υδράργυρο ακόμη και πάνω από τους 30° βαθμούς Κελσίου για πολλές ώρες ακόμη και μέσα στη βαθιά νύχτα.

3. Σε θαλάσσιες παραθαλάσσιες περιοχές μέσα στη νύχτα αναμένονται υψηλά ποσοστά σχετικής υγρασίας οπότε και η δυσφορία θα είναι υψηλή.

4. Το κύμα καύσωνα που αναμένουμε θα συνδυαστεί και με μελτέμια μέσα στο Αιγαίο κυρίως. Αυτό συνεπάγεται αύξηση του κινδύνου πυρκαγιάς.

5. Το “ταβάνι” σε ότι αφορά τις μέγιστες θερμοκρασίες από πλευράς συνοπτικής κυκλοφορίας της ατμόσφαιρας υπολογίζεται στους 41° με 43° βαθμούς Κελσίου και κατά κανόνα σε κλειστές και μακριά από τη θάλασσα περιοχές».

Τοπικοί παράγοντες που έχουν να κάνουν με την αλληλεπίδραση της τοπογραφίας με τον άνεμο και την ηλιακή ακτινοβολία, είναι δυνατόν να ωθήσουν τον υδράργυρο και πιο πάνω, αυτό όμως θα αποτελεί μεμονωμένο γεγονός και δεν θα πρέπει να τίθεται στην κορυφή της ενημέρωσης σχετικά με το θέμα του καύσωνα, σύμφωνα με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη ο οποίος προβλέπει ότι το κύμα καύσωνα θα μπει προς το τέλος του το επόμενο Σαββατοκύριακο και ενδέχεται «με τρόπο “βίαιο” σε ότι αφορά την αλλαγή της ατμοσφαιρικής κυκλοφορίας. Αυτό ενδέχεται να οδηγήσει σε ακραίο κίνδυνο πυρκαγιάς ή και σε επικίνδυνες καταιγίδες – μπουρίνια. Αυτό θα εξεταστεί πιο αναλυτικά όταν πλησιάσουμε πιο πολύ χρονικά σε αυτό το διάστημα».

«Μια θερμοκρασία της τάξης των 40° ή και παραπάνω βαθμών, συνήθως εμφανίζει μικρή χρονική διάρκεια δράσης. Αυτό που δημιουργεί μεγαλύτερη καταπόνηση είναι θερμοκρασίες της τάξης των 36° με 38° βαθμών που θα καταλαμβάνουν τις περισσότερες ώρες μέσα στην ημέρα, αλλά και θερμοκρασίες μεγαλύτερες των 28° βαθμών που θα καταλαμβάνουν τις περισσότερες ώρες μέσα στη νύχτα. Οπότε μην τρομάζουμε διαβάζοντας για θερμοκρασίες μεγαλύτερες των 40° βαθμών, η μεγάλη διάρκεια μικρότερων θερμοκρασιακών τιμών δημιουργούν το πρόβλημα», γράφει ο κ. Μαρουσάκης στο Facebook.

Στη συνέχεια ο μετεωρολόγος αναφέρεται στον κύκλο επίδρασης του μελτεμιού και τον ρόλο της θαλάσσιας αύρας:

«Τα μελτέμια ή πιο σωστά ετησίες, ακολουθούν τον κύκλο θέρμανσης της επιφάνειας μέσα στην ημέρα. Έτσι λοιπόν το μεσημέρι και το απόγευμα που μεγιστοποιούνται οι θερμοκρασιακές διαφορές, έχουμε και το μέγιστο επίδρασης αυτών. Τη νύχτα όπου ελαχιστοποιούνται οι θερμοκρασιακές διαφορές οδηγούμαστε στο ελάχιστο της επίδρασής τους. Τα παραπάνω είναι συνάρτηση του τοπογραφικού αναγλύφου της περιοχής όπου αναφερόμαστε.

Για καλή μας τύχη, η χώρα μας εμφανίζει μεγάλες θαλάσσιες εκτάσεις. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να αναπτύσσεται το φαινόμενο της θαλάσσιας αύρας κατά τη διάρκεια των μεσημβρινών και απογευματινών ωρών.

Αυτό το κύτταρο κυκλοφορίας που αναπτύσσεται μεταξύ ξηράς – θάλασσας θα βοηθήσει σημαντικά θαλάσσιες παραθαλάσσιες περιοχές κατά τη διάρκεια των μέγιστων θερμοκρασιών».

«Ας λάβουμε υπόψη μας ότι βρισκόμαστε στην εποχή όπου στατιστικά καταγράφονται οι υψηλότερες θερμοκρασίες του έτους. Υπομονή και χωρίς πανικό. Έχουμε περάσει και πολύ πολύ πιο δύσκολα», καταλήγει στην ανάρτησή του.

Αναστασία Τυράσκη: Πάνω από 40 βαθμούς η θερμοκρασία

Η μετεωρολόγος της ΕΡΤ, Αναστασία Τυράσκη, αναφέρει πως θερμές αέριες μάζες που θα κινηθούν από την Αφρική μέσω ενός νοτιοδυτικού ρεύματος και θα φτάσουν στην Ελλάδα, θα προκαλέσουν άνοδο της θερμοκρασίας από την Κυριακή και τη Δευτέρα η θερμοκρασία θα φτάσει τους 40 βαθμούς Κελσίου. Τρίτη, Τετάρτη, Πέμπτη και Παρασκευή «είναι μέρες πολύ θερμές που περιμένουμε να φτάσουμε 42 με 43 βαθμούς».

Share3Tweet2
Κ.Π.

Κ.Π.

Προτείνουμε για εσάς:

“Amaronda Resort and SPA” Mια ιδανική πρόταση απόδρασης και ξεκούρασης στην Ερέτρια από τον κ. Βαμιαδάκη

20 Ιουνίου 2025
0
133
“Amaronda Resort and SPA” Mια ιδανική πρόταση απόδρασης και ξεκούρασης στην Ερέτρια από τον κ. Βαμιαδάκη

Σε κάθε τόπο, τα ξενοδοχεία είναι αυτά που περιγράφουν την κοινωνική και οικονομική τους πραγματικότητα. Είναι δείκτες της ευημερίας, δυναμικοί εξωστρεφείς φορείς που υποδεχόμενοι κυρίως επισκέπτες, δίνουν και...

ΠερισσότεραDetails

Συνάντηση Μέτσολα – Μερτς στις Βρυξέλλες

9 Μαΐου 2025
0
126
Συνάντηση Μέτσολα – Μερτς στις Βρυξέλλες

Με την πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Ρομπέρτα Μέτσολα θα συναντηθεί σήμερα στις Βρυξέλλες ο Γερμανός Καγκελάριος,Φρίντριχ Μερτς. Ο Φρίντριχ Μερτς εξελέγη καγκελάριος την Τρίτη 6 Μαΐου, μετά τις...

ΠερισσότεραDetails

Καθημερινές δεκάδες προφυλακίσεις συνεργατών του Ιμάμογλου

27 Απριλίου 2025
0
153
Καθημερινές δεκάδες προφυλακίσεις συνεργατών του Ιμάμογλου

Δεν είναι μόνο ο Ιμάμογλου στη φυλακή. Είναι εκατοντάδες συνεργάτες και υποστηρικτές του. Οι τελευταίες αφορούν ε ντάλματα σύλληψης εις βάρος 53 ατόμων, εκ των οποίων εκτελέστηκαν τα...

ΠερισσότεραDetails

Λιμενικός στο εδώλιο για τον θάνατο του Αντώνη Καργιώτη

14 Φεβρουαρίου 2025
0
127

Με τις κατηγορίες της διατάραξης της ασφάλειας των συγκοινωνιών του πλοίου από αμέλεια και της εγκατάλειψης περιοχής προς επιτήρηση παραπέμπεται να δικαστεί τον Απρίλιο ενώπιον του Ναυτοδικείου Πειραιά...

ΠερισσότεραDetails
Please login to join discussion

Ακούστε Live τον Ημέρα 90.4 FM

90.4FM90.4FM
Listen on myTuner radio!

    Σχετικά Άρθρα

    Βορίδης: Με 43% θα εκλέγεται δήμαρχος από τον πρώτο γύρο

    Βορίδης: Με 43% θα εκλέγεται δήμαρχος από τον πρώτο γύρο

    26 Αυγούστου 2023
    127
    Ο Άντονι Χόπκινς υποδύεται τον «Βρετανό Σίντλερ» στην ταινία «One Life»

    Ο Άντονι Χόπκινς υποδύεται τον «Βρετανό Σίντλερ» στην ταινία «One Life»

    9 Σεπτεμβρίου 2023
    126
    Εντοπίστηκε «ορφανή» βαλίτσα με ναρκωτικά μέσα σε πλοίο στη Μύκονο-Συνελήφθη ο αποστολέας στην Κηφισιά και ο παραλήπτης στο νησί

    Εντοπίστηκε «ορφανή» βαλίτσα με ναρκωτικά μέσα σε πλοίο στη Μύκονο-Συνελήφθη ο αποστολέας στην Κηφισιά και ο παραλήπτης στο νησί

    11 Ιουλίου 2024
    126

    Περισσότερες Κατηγορίες

    • After Hours
    • Lifestyle
    • Top-News
    • Αθλητισμός
    • Απόψεις
    • Ατζέντα
    • Ελλάδα
    • Επιστήμη
    • Κόσμος
    • Νοτιοδυτική Ελλάδα
    • Οικονομία
    • Πάτρα
    • Πάτρα – Πολιτισμός
    • Πολιτική
    • Πολιτισμός
    • Τεχνολογία
    • Το σχόλιο της Ημέρας
    • Υγεία
    • Χωρίς Κατηγορία
    Facebook Youtube

    Molonoti.gr

    Ανδρέας Χριστόπουλος

    Εκδότης

    ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

    • After Hours
    • Lifestyle
    • Top-News
    • Αθλητισμός
    • Απόψεις
    • Ατζέντα
    • Ελλάδα
    • Επιστήμη
    • Κόσμος
    • Νοτιοδυτική Ελλάδα
    • Οικονομία
    • Πάτρα
    • Πάτρα – Πολιτισμός
    • Πολιτική
    • Πολιτισμός
    • Τεχνολογία
    • Το σχόλιο της Ημέρας
    • Υγεία
    • Χωρίς Κατηγορία

    Επικοινωνία

      • Διαφήμιση – Πληροφορίες:
      • Βορείου Ηπείρου 91 Πάτρα, GR.
      • Τηλ.: (+30) 69399 17 333
    • Email: [email protected]
    • Πολιτική Απορρήτου
    • Έντυπη Έκδοση
    • Επικοινωνία

    © 2024 Molonoti.gr - Για να ξέρεις τι κρύβεται πίσω από κάθε είδηση!

    Welcome Back!

    Login to your account below

    Forgotten Password?

    Retrieve your password

    Please enter your username or email address to reset your password.

    Log In

    Add New Playlist

    No Result
    View All Result
    • Αρχική
    • Πολιτική
    • Ελλάδα
    • Κόσμος
    • Οικονομία
    • Πάτρα
      • Πάτρα – Νέα
      • Πάτρα – Πολιτισμός
      • Ατζέντα
      • Το σχόλιο της Ημέρας
    • Πολιτισμός
    • Επιστήμη
      • Υγεία
      • Τεχνολογία
    • Απόψεις
    • After Hours
      • Lifestyle

    © 2024 Molonoti.gr - Για να ξέρεις τι κρύβεται πίσω από κάθε είδηση!

    Το molonoti.gr χρησιμοποιεί cookies. Συνεχίζοντας σε αυτό το website συμφωνείται στη χρήση τους. Δείτε περισσότερα στη Πολιτική Απορρήτου.