Στις κάλπες σήμερα για νέο πρόεδρο ο ΣΥΡΙΖΑ

Στις κάλπες προσέρχονται σήμερα Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου τα μέλη και οι φίλοι του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ για να εκλέξουν τον νέο πρόεδρο του κόμματος.

Οι πέντε υποψήφιοι για την προεδρία -Έφη Αχτσιόγλου, Στέφανος Κασσελάκης, Νίκος Παππάς, Στέφανος Τζουμάκας και Ευκλείδης Τσακαλώτος- ολοκλήρωσαν την προεκλογική εκστρατεία τους, ενώ μένει να επιβεβαιωθούν οι δημοσκοπήσεις, που δείχνουν ότι θα υπάρξει και δεύτερος γύρος, την επόμενη Κυριακή, ανάμεσα στους δύο πρώτους.

Η διαδικασία 

Οι 570 κάλπες σε ολόκληρη τη χώρα άνοιξαν στις 8πμ και θα κλείσουν στις 8μμ.

Δικαίωμα ψήφου έχουν όλοι από την ηλικία των 15ετών και άνω, που είτε έχουν γραφτεί μέλη του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία έως τις 16 Σεπτεμβρίου είτε εγγραφούν μέλη του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία επί τόπου, όταν πάνε αύριο να ψηφίσουν.

Όσοι είναι ήδη μέλη και όσοι εγγραφούν την ημέρα της ψηφοφορίας μπορούν να ψηφίσουν σε οποιοδήποτε εκλογικό τμήμα της χώρας, ακόμη κι αν βρίσκονται εκτός της εκλογικής τους περιφέρειας.

Όσοι προσέλθουν πρέπει να έχουν μαζί τους αστυνομική ταυτότητα ή διαβατήριο ή δίπλωμα οδήγησης ή βιβλιάριο Υγείας ή άδεια διαμονής ή visa ή μπλε βεβαίωση.

Για τη συμμετοχή στην εκλογική διαδικασία ορίζεται καταβολή εκλογικής συνδρομής 2 ευρώ.

Οι μετανάστες και όσοι είναι κάτω των 17 οφείλουν να επιδείξουν νόμιμο έγγραφο που να προκύπτει ταυτοπροσωπία τους, καθώς και τον ΑΜΚΑ τους.

Για την εκλογή προέδρου θα ψηφίσουν και οι Έλληνες που ζουν στο εξωτερικό, αν και η προθεσμία για να εγγραφούν νέα μέλη έληξε την Πέμπτη.

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης