Χάκερ βγάζουν κρυπτονομίσματα «κρυμμένοι» μέσα σε videogames

Η φαντασία αλλά και οι ικανότητες όσων θέλουν να αποκτήσουν παράνομα οικονομικά ή άλλα οφέλη μέσω του κυβερνοχώρου είναι πραγματικά ανεξάντλητες.

Μια νέα μεγάλης έκτασης απάτη αποκαλύφθηκε με θύματα τους παίκτες δημοφιλών videogames όπως τα Grand Theft Auto V, NBA 2K19 και Pro Evolution Soccer 2018.

Κανονικά για να παίξει κάποιος ένα από αυτά τα videogames θα πρέπει να καταβάλει κάποιο ποσό για να τα αποκτήσει είτε σε φυσική μορφή (π.χ DVD) είτε συνηθέστερα τα τελευταία χρόνια να τα «κατεβάσει» στον υπολογιστή του από κάποια ιστοσελίδα που έχει τα σχετικά δικαιώματα.

Κάποιοι εξαιρετικά ικανοί χάκερ έθεσαν σε εφαρμογή ένα πραγματικά σατανικό σχέδιο. Οι χάκερ δημιούργησαν αρχικά ένα πρόγραμμα το οποίο τοποθέτησαν μέσα στα αρχεία διαφόρων δημοφιλών videogames.

Στην συνέχεια δημιούργησαν διάφορα φόρουμ στις κοινότητες των παικτών videogames στα οποία προσέφεραν δωρεάν αυτά τα δημοφιλή παιχνίδια.

Όπως είναι ευνόητο χιλιάδες φίλοι αυτών των παιχνιδιών έσπευσαν να αποκτήσουν το ανέλπιστο δώρο που θεώρησαν ότι τους κάνει κάποιος… Ρομπέν των Δασών του Internet.

Όταν όμως κατέβασαν το παιχνίδι στους υπολογιστές τους αυτόματα ενεργοποιήθηκε το πρόγραμμα το οποίο άρχισε να τρέχει κρυφά «πίσω» από το videogame.

Το πρόγραμμα αυτό που ονομάζεται Crackonosh αρχικά απενεργοποιεί τα αντιικά προγράμματα που μπορεί να είναι εγκατεστημένα στον υπολογιστή που έχει διεισδύσει.

Στην συνέχεια χωρίς να το αντιλαμβάνεται ο κάτοχος του υπολογιστή το πρόγραμμα χρησιμοποιεί την υπολογιστική ισχύ του συστήματος για να δημιουργήσει κρυπτονομίσματα τα οποία καταλήγουν φυσικά στους χάκερ.

Όμως η διαδικασία δημιουργίας κρυπτονομισμάτων είναι εξαιρετικά «επίπονη» για τους υπολογιστές αλλά και ενεργοβόρος.

Έτσι όταν κάποια στιγμή τα θύματα των χάκερ άρχισαν να διαπιστώνουν καθυστερήσεις στην λειτουργία του υπολογιστή, ζημιές σε ορισμένα μέρη του και φυσικά ανεξήγητη αύξηση της κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας όταν έφθανε ο λογαριασμός η απάτη αποκαλύφθηκε.

Μέχρι στιγμής έχουν εντοπιστεί περί τα 150 χιλιάδες θύματα σε περίπου 12 χώρες σε όλο τον κόσμο αλλά πιστεύεται ότι ο αριθμός είναι πολλαπλάσιος.

Οι διωκτικές Αρχές που ανέλαβαν δράση εντόπισαν ορισμένους από τους δράστες αφού ανακάλυψαν τα ψηφιακά τους πορτοφόλια στα οποία καταχωρούνταν τα κρυπτονομίσματα που είχαν παραχθεί στους υπολογιστές των παικτών.

Πιστεύεται ότι δημιουργοί του προγράμματος είναι Τσέχοι χάκερ αφού η λέξη Crackonosh σημαίνει «πνεύμα του βουνού» στα τσέχικα.

 

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης