Τρεις αλήθειες για τη συμμορία

Τρεις αλήθειες για την ΧΑ

Η δικαστική απόφαση για την Χρυσή Αυγή είναι ιστορικής σημασίας για πολλούς λόγους. Ο σημαντικότερος: Σε μια χώρα όπου η Δικαιοσύνη διορίζεται από την πολιτική εξουσία, η εν λόγω απόφαση πάρθηκε ελέυθερα χωρίς καμία απολύτως παρέμβαση.

Αυτό δείχνει ότι η Δημοκρατία στην Ελλάδα λειτουργεί καλύτερα. Θα μείνω σε τρία σημεία αυτής της θλιβερης ιστορίας.

ΤΟ ΠΡΩΤΟ είναι ότι πράγματι η Χρυσή Αυγή ήταν ολοφάνερα μια εγκληματική οργάνωση. Καταγράφηκαν πάνω από 1.000 οργανωμένες επιθέσεις από ομάδες χρυσαυγιτών που κατ΄εντολήν περιπολούσαν νύχτες στους δρόμους και έδερναν ανύποπτους μετανάστες ή εισέβαλαν σε καταστήματα τους και τα έσπαγαν.

ΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ είναι ότι δεν πρέπει να κατηγορήσουμε τους πολίτες που κάποια στιγμη έδωσαν σε αυτή τη συμμορία σχεδόν 7%. Ήταν ψήφος οργής κατά του πολιτικού συστήματος αντίστοιχη με αυτήν που έστειλε το ΠΑΣΟΚ στο 4,5%, την ΝΔ στο 17%, που έβαλε στη Βουλή έναν Λεβεντη, που έδωσε 11% στους ΑΝΕΛ και 6% στο (εξαιρετικό στην εκκίνηση) Ποτάμι που τώρα δεν υπάρχουν.

ΤΟ ΤΡΙΤΟ είναι ότι η Αριστερά και εδώ κατάφερε τις δάφνες αυτής της καταδίκης να τις έχει εξ ολοκλήρου η ΝΔ που την κατηγορεί σαν... ακροδεξιά. Ο κ. Σαμαράς ξεκίνησε τις διώξεις ενοποιώντας 32 διαφορετικές δικογραφίες και στέλνοντας τες (με εντολή διώξεων...) στη Δικαιοσύνη. Ο κ. Μητσοτάκης δηλώνοντας ότι δεν επεμβαίνει στη Δικαιοσύνη είναι ο πρωθυπουργός του επιλόγου. 

Κανείς δεν σκέφτηκε στον ΣΥΡΙΖΑ να βρεί αίθουσες για να γίνει η δίκη (αυτό καθυστερούσε τη διαδικασία) ώστε οι ποινές να αναγγελθούν επί των ημερών τους. Ακόμα η Αριστερά όπως είπε και ο κ. Κοντονής, επειδή άλλαξε τον ποινικό νόμο, για πολλούς από τους κατηγορούμενους οι ποινές θα είναι εκτός φυλακής.