Δημοτικές Εκλογές: Κάθοδος Παπαδημάτου, έξοδος «Νέας Πόλης»

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στον κεντροδεξιό χώρο τα τελευταία 24ωρα. Ο Νίκος Παπαδημάτος αποφάσισε να κάνει το βήμα της διεκδίκησης του δημαρχιακού θώκου ενώ η παράταξη της «Νέας Πόλης» αποφάσισε ομόφωνα να αποσυρθεί από την εκλογική μάχη του ερχόμενου Μαΐου.

Οι πληροφορίες θέλουν οι συνθήκες για την υποψηφιότητα του Ν. Παπαδημάτου να ωρίμασαν στις αρχές της εβδομάδας, οπότε και ελήφθησαν οι οριστικές αποφάσεις. Συζητείτο,βέβαια, ως ενδεχόμενη εδώ και μήνες.

Η επιδίωξη είναι να έχει τη στήριξη της Νέας Δημοκρατίας και ο βουλευτής Ανδρέας Κατσανιώτης είχαν προαναγγείλει ότι θα δοθεί στήριξη -, κάτι που αναμένεται να γίνει σήμερα.

Ο Ν. Παπαδημάτος είχε εκφράσει το ενδιαφέρον του για τα δημοτικά πράγματα της Πάτρας τους προηγούμενους μήνες χωρίς να κάνει κάποια κίνηση.

Αφησε τα πράγματα να κυλήσουν, παρακολουθώντας όσα συνέβαιναν στο προσκήνιο και το παρασκήνιο. Το τελευταίο διάστημα το ενδιαφέρον του για το Δήμο αναζωπυρώθηκε σε συνδυασμό με μια πιθανή στήριξη της υποψηφιότητάς του από τη ΝΔ.

Χθες, ο Ν. Παπαδημάτος δέχθηκε τηλεφώνημα από την κεντρική διοίκηση του κόμματος να βρίσκεται στα γραφεία της ΝΔ, σήμερα.