Κατρούγκαλος: Υπερήφανος και ψευδόμενος

Ψευδόμενος και παραπλανώντας ο κ. Κατρούγκαλος έφτασε στο σημείο να δηλώνει και υπερήφανος για το Ασφαλιστικό. Όμως τίποτε από όσα λέει δεν ε΄λιναι αλήθεια. Μερικά πρώτα παραδείγματα: 

* Οι συντελεστές αναπλήρωσης για τους νέους συνταξιούχους δεν θα ξεκινούν από το 75% όπως υποστήριξε χθες στη Βουλή ο Γιώργος Κατρούγκαλος αλλά από πολύ χαμηλότερα.

* Οι συντάξεις με το νέο σύστημα υπολογισμού θα είναι πολύ χαμηλότερες –ακόμη και πάνω από 30%- σε σχέση με το υφιστάμενο καθεστώς καθώς εκτός από τους συντελεστές, διαφοροποιείται και η βάση υπολογισμού της σύνταξης που είναι οι συντάξιμες αποδοχές.

* Οι επικουρικές συντάξεις των νέων συνταξιούχων τις οποίες «προσθέτει» ο υπουργός για να ωραιοποιήσει την πραγματικότητα, δεν είναι εγγυημένες καθώς η καταβολή τους (και το ύψος τους) εξαρτάται από την μελλοντική οικονομική κατάσταση του Ενιαίου Ταμείου Επικουρικής Ασφάλισης. Και οι νυν συνταξιούχοι, θα δουν τα ονόματά τους να προστίθενται σε ένα μακρύ κατάλογο λόγω της λεγόμενης «προσωπικής διαφοράς».

* Ένα σημαντικό ποσό για κάθε συνταξιούχο (θα αντιστοιχεί ακόμη και στο 30% των συνολικών αποδοχών του) θα χαρακτηριστεί ως «προσωπική διαφορά». Προς το παρόν, θα εξακολουθήσει να καταβάλλεται αλλά η περικοπή στο μέλλον είναι σίγουρη από τη στιγμή που η χώρα πιέζεται για λήψη προληπτικών μέτρων σε περίπτωση αποκλίσεων.

 

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης