Δημοσκόπηση: Σε λίγες μόνο ώρες ο ΣΥΡΙΖΑ πέρασε δεύτερος με -3,7% από τη ΝΔ του κ. Μητσοτάκη

Ο ΣΥΡΙΖΑ πέρασε δεύτερος στις δημοσκοπήσεις και μάλιστα με διαφορά 3,7%! Δεν χρειάστηκαν παρά μόνο λίγες ώρες από την ανάληψη της ηγεσίας της ΝΔ από τον κ. Κυρ. Μητσοτάκη για να αρχίσει η κατάρρευσή του!

Όπως πολύ σωστά έχει εκτιμηθεί για να ηττηθεί ο ΣΥΡΙΖΑ δεν χρειαζόταν αντίπαλος, ο Τσίπρας θα χάσει... μόνος του. Αυτό που χρειαζόταν λοιπόν δεν ήταν παρά να υπάρχει απέναντί του μια καθαρή εναλλακτική λύση. Η ποιότητα του λόγου του κ.Μητσοτάκη (ακριβής, ειλικρινής, ξεκάθαρος, ενωτικός) ήταν αρκετή για να έχουμε την πρώτη ανατροπή ενώ είναι βέβαιο ότι η απόσταση μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ θα μεγαλώσει ακόμα περισσότερο.

Η δημοσκόπηση έγινε από την Metron Analysis, για τα Παραπολιτικά και δίνει μόνο 5 κόμματα στη Βουλή:ΝΔ 23,6%, ΣΥΡΙΖΑ 19,9%, ΚΚΕ 4,6%, ΧΑ 4,6%, ΠΑΣΟΚ 4,1%.

Εκτός Βουλής όλοι οι υπόλοιποι και συγκεκριμένα οι Λεβέντης 2,7%, ΛΑΕ 2,3%, Ποτάμι 2,2% και ΑΝΕΛ 2,1%.

Κρίσιμο για τον κ. Μητσοτάκη θα είναι το τεστ του ασφαλιστικού όπου έχει υποσχεθεί συγκεκριμένες προτάσεις ρεαλιστικές, αποτελεσματικές και αποδεκτές από τους δανειστές. Αν πράγματι το επιτύχει η ΝΔ θα απογειωθεί συγκεντρώνοντας ποσοστά που θα θυμίζουν κόμμα... αυοδυναμίας.

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης