Λεβέντης, απλή αναλογική και ίσως οικουμενική: Έτσι θα προσπαθήσει ο ΣΥΡΙΖΑ να κρατηθεί στην εξουσία

Ο ΣΥΡΙΖΑ κάθε μέρα που περνά αποδεικνύεται εντελώς ανίκανος να διαχειριστεί τα μεγάλα της χώρας. Ενώ βρισκόμαστε στον 6ο χρόνο της βαθύτατης αυτής κρίσης, δεν μπορεί να σχεδιάσει οτιδήποτε για την ελληνική κοινωνία.

Η αδυναμία του ΣΥΡΙΖΑ να οδηγήσει την Ελλάδα σιγά - σιγά αλλά σταθερά σε κάπως καλύτερες μέρες έχει εξήγηση. Τα στελέχη του έχουν πτυχία στην πολιτική σύγκρουση με τα λόγια, είναι όμως εντελώς αγράμματοι στην πράξη. Δεν έχουν ιδέα τι σημαίνει ""κυβερνώ", το μόνο που γνωρίζουν είναι πως να επιτίθενται όταν κυβερνούν οι άλλοι.

Δεν είναι τυχαίο ότι επί δυόμισι χρόνια ως αξιωματική αντιπολίτευση (2012-2015) δεν εκπόνησαν κανένα σχέδιο διακυβέρνησης της χώρας αν και γνώριζαν ότι θα αναλάβουν την εξουσία. Ούτε είναι τυχαίο ότι επί 9 μήνες αν και κυβερνούν πια, σχέδιο πάλι δεν έχουν.

Θα μπορούσαν να συγκροτήσουν μια επιτροπή σοφών, να σχεδιαστεί μαζί τους ένα παράλληλο πρόγραμμα δίπλα από το μνημόνιο που θα ανακούφιζε επιχειρήσεις και ανθρώπους, να ξεκινούσαν την ανάπτυξη. Δεν το κάνουν, δεν το ξέρουν, δεν μπορούν.

Το μόνο σχέδιο που έχουν είναι να εφαρμόσουν πλήρως το μνημόνιο ώστε κάποια στιγμή μετά, να ισχυριστούν ότι "αυτό ήταν, δεν υπάρχουν άλλα μέτρα, προχωράμε". Είναι μια λάθος εκτίμηση που θα τους καταστρέψει: Τα μέτρα δεν θα αποδίδουν, θα τους ζητούν άλλα ισοδύναμα, θα φορολογούν ακόμα περισσότερο, στο τέλος πνίγοντας την ελληνική κοινωνία σε αυτόν τον φαύλο κύκλο θα πνιγούν και οι ίδιοι.

Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει πια τις τύχες του στα χέρια του. Έχει ήδη τελειώσει. Θα μείνει στην εξουσία όσο δεν εμφανίζεται το καινούργιο στο πολιτικό σκηνικό εξαιτίας αυτής της ανίκανης αντιπολίτευσης. Ωστόσο και να μην έρθει το νέο πάλι θα πέσει εξ αιτίας της κατακραυγής. 

Τότε θα μηχανευτεί τρόπους να παραμείνει στην εξουσία. Και για να είμαστε απολύτως συγκεκριμένοι στην εξουσία θέλουν να παραμείνουν κυρίως η μικρή ομάδα περί τον Τσίπρα που κυβερνά, αδειάζοντας ακόμα και συντρόφου (ρωτήστε τον Λαφαζάνη). Αυτοί τα βρήκαν με τον ακροδεξιό φαντασιόπληκτο Καμμένο, για να βγούν οι αριθμοί στην Βουλή για παράδειγμα.

Η παραμανή στην εξουσία με τακτικισμούς είναι μονόδρομος δεδομένου ότι όλα θα χειροτερεύουν στην ελληνική κοινωνία και η αγανάκτηση δεν θα αργήσει. Πρώτη κίνηση Λεβέντης, ώστε να αυξηθεί ο αριθμός των 154 βουλευών στους 163.

Δεύτερη κίνηση η απλή αναλογική για να διασπάσουν τα κόμματα της αντιπολίτευσης (κυρίως τη ΝΔ), για να πουλήσουν αριστεροσύνη και κυρίως σε περίπτωση εκλογών να μπορούν εύκολα να βρουν νέους εταίρους για να συγκυβερνήσουν. Αν αυτά αποτύχουν θα συγκροτήσουν οικουμενική κυβέρνηση. (Το πλοίο - ΣΥΡΙΖΑ θα βουλιάζει, η οικουμενική θα είναι η ναυαγοσωστική λέμβος).

Να κυβερνήσουν ούτε ξέρουν, ούτε θα μάθουν στον ΣΥΡΙΖΑ για να σώσουν την χώρα. Γνωρίζουν όμως από τακτικισμούς για να σώζουν τους εαυτούς τους. και ήδη σχεδιάζουν επ αυτού.

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης