Εκδικάζεται αγωγή του Κούρδου ηγέτη Οτσαλάν κατά του ελληνικού Δημοσίου: "Με παρέδωσαν στην Τουρκία" ισχυρίζεται

Θυμάστε τον ηγέτη των Κούρδων Οτσαλάν που τον έχασε ο Πάγκαλος σε... τραφικ στο Ναϊρόμπι; Βρίσκεται επί 16 χρόνια φυλακισμένος και έχει κάνει αγωγή στο ελληνικό Δημόσιο η οποία θα εκδικαστεί στις 9 Νοεμβρίου!

Όπως γράφουν τα parapolitika.gr, (Δ. Γιαννακόπουλος) η οικονομική αξίωση του Οτσαλάν είναι συμβολική μόλις 20.100 ευρώ αλλά αν το Δημόσιο καταδικαστεί τότε θα υπάρξει μακρύς δικαστικός αγώνας δεδπμένου ότι ο Οτσαλάν παραμένει έγκλειστος επί 16 χρόνια στις φυλακές της νήσου Ιμραλί, «τις οποίες οι τουρκικές Αρχές είχαν φροντίσει να εκκενώσουν πριν από την παράδοσή μου», όπως ο ίδιος αναφέρει.

Στη δίκη φτάνουμε μετά από διαδικασίες επτά ετών, αφού η αγωγή Οτσαλάν έχει υποβληθεί τον Δεκέμβριο του 2008. Ο Κούρδος ηγέτης εγκαλεί το ελληνικό Δημόσιο για παράνομη συμπεριφορά, παραβίαση των στοιχειωδών ανθρωπίνων δικαιωμάτων και πλήθος άλλων αξιόποινων πράξεων, συνεπεία των οποίων «το ελληνικό κράτος από κοινού με τις κενυατικές Αρχές και προφανώς με τις αμερικανικές οργάνωσαν την παράδοσή μου στο τουρκικό κράτος», τον Φεβρουάριο του 1999.

Ο Οτσαλάν αναφέρει ότι ήλθε στην Ελλάδα στις 9 Οκτωβρίου 1998, έπειτα από συνάντηση στη Δαμασκό με τον βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Κων. Μπαντουβά, «ο οποίος με διαβεβαίωσε, εκ μέρους των ελληνικών Αρχών, ότι μπορώ να έλθω και να λάβω άσυλο».

Οταν προσγειώθηκε όμως στο αεροδρόμιο, με ιδιωτικό αεροσκάφος, όπου τον περίμενε ο διοικητής της ΕΥΠ, Χ. Σταυρακάκης (απεβίωσε το 2007), «άκουσα έκπληκτος τον διοικητή να μου λέει ότι δεν πρόκειται τελικά να με δεχθούν».

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης