Απόψε ορκίζεται πρωθυπουργός ο Αλέξης Τσίπρας, με βαρύ πολιτικό πρόγραμμα

Στις 8 το βράδυ ορκίζεται νέος Πρωθυπουργός, ο Αλέξης Τσίπρας και αύριο θα ορκιστεί η νέα κυβέρνηση, όπως συγκλίνουν όλες οι μέχρι τώρα πληροφορίες.

Τα επίσημα και τελικά εκλογικά αποτελέσματα παραδόθηκαν στην Πρόεδρο της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου, η οποία με τη σειρά της τα παρέδωσε στον πρόεδρο της Δημοκρατίας, ο οποίος έδωσε εντολή σχηματισμού κυβέρνηση στον κ.Τσίπρα.

Την Τετάρτη ο Ελληνας πρωθυπουργός θα μεταβεί στη Σύνοδο Κορυφής για το Μεταναστευτικό, ενώ μία από τις πρώτες επισκέψεις του πρόκειται να πραγματοποιηθεί στο Παρίσι. Στις 29 και 30 Σεπτεμβρίου ο κ. Τσίπρας θα μεταβεί στη Νέα Υόρκη για τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, οπότε θα συναντηθεί με τον Πρόεδρο των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα.

Η βουλή με βάση το Προεδρικό Διάταγμα θα συνέλθει την 1η Οκτωβρίου, θα εκλέξει Πρόεδρο, Προεδρείο και αμέσως μετά θα συζητήσει τις προγραμματικές δηλώσεις της νέας κυβέρνησης.

Την ίδια ώρα έχει εξκινήσει η ονοματολογία των νέων υπουργών με επικρατέστερα τα εξής:

Ο Γιάννης Δραγασάκης θα παραμείνει αντιπρόεδρος της κυβέρνησης ενώ ο πιθανότερος για την Προεδρία της Βουλής μέχρι στιγμής είναι ο Νίκος Βούτσης. Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος αναμένεται να παραμείνει στη θέση του ως ΥΠΟΙΚ ενώ με διακριτό ρόλο και πιθανότατα στη θέση του θα παραμείνει και ο Γιώργος Σταθάκης.

Υπουργός Εξωτερικών αναμένεται να παραμείνει ο Νίκος Κοτζιάς ενώ στη θέση του υπουργού Άμυνας ο Πάνος Καμμένος. Για το υπουργείο Παιδείας το όνομα που ακούγεται είναι αυτό του Πανεπιστημιακού κ. Γιαβρόγλου.

Ο Νίκος Παππάς, εκτός μεγάλου απροόπτου θα παραμείνει υπουργός Επικρατείας όπως και ο Αλέκος Φλαμπουράρης.

 

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης