ΚΙΝΗΜΑ Αχαϊας:Πάντα προοδευτικά και αντισυστημικά

"Στις 3 του Γενάρη, ο Γιώργος Παπανδρέου, εκφράζοντας τη θέληση χιλιάδων πολιτών από ολόκληρη τη χώρα, πήρε τη γενναία απόφαση να ιδρύσει το ΚΙΝΗΜΑ Δημοκρατών Σοσιαλιστών" αναφέρει σε ανακοίωσή του το ΚΙΝΗΜΑ Αχαϊας και συνεχίζει:

"Μια απόφαση που υπαγορεύτηκε από την ανάγκη απεξάρτησης της χώρας από τους μηχανισμούς ενός πολιτικού και οικονομικού κατεστημένου που υπηρετείται από ένα πελατειακό πολιτικό σύστημα.

Παράλληλα όμως και από την απαίτηση, ενός μεγάλου μέρους πολιτών, για προοδευτική πολιτική διέξοδο της κοινωνίας. Πολιτών που δεν μπορούσαν να εκφραστούν ούτε από την δεξιά, ούτε από την αριστερή συντήρηση, αλλά ούτε και από τα κόμματα δορυφόρους της εξουσίας.

Η πορεία μας μέχρι σήμερα, ήταν πορεία βασισμένη στις αρχές και τις αξίες μας, αλλά και μια πορεία γεμάτη συγκρούσεις με κάθε κατεστημένη αντίληψη, πρακτική και συμφέρον.

Τα οικονομικά μέσα που διαθέτουμε δεν επέτρεψαν να συμμετάσχουμε με αξιοπιστία στις επερχόμενες εκλογές, την τρίτη εκλογική διαδικασία μέσα σε λίγους μήνες, αρνούμενοι παρ’ όλα αυτά να γίνουμε υποχείρια οικονομικών και πολιτικών παραγόντων με αντάλλαγμα την στήριξη τους.

Παράλληλα, το γενικότερο πολιτικό και επικοινωνιακό περιβάλλον - όπως αυτό διαμορφώνεται από πολιτικές δυνάμεις που έχουν εγκλωβιστεί στην ανάγκη να διαχειριστούν τις δικές του απερίσκεπτες επιλογές και τα λάθη τους, αλλά και από παράγοντες που ελέγχουν τη ροή της ενημέρωσης-, εξοστρακίζει κάθε φωνή που αναδεικνύει τα πραγματικά διακυβεύματα για την Ελληνική κοινωνία και τη χώρα.

Αποτέλεσμα όλων αυτών, η απουσία των ουσιαστικών προβλημάτων από τον δημόσιο διάλογο.

Σήμερα, λοιπόν, που οι μύθοι καταρρέουν και την ίδια ώρα οι φρούδες υποσχέσεις περί ύπαρξης εναλλακτικών δρόμων παραμένουν στις αίθουσες του Ζαππείου και της Θεσσαλονίκης,

Σήμερα που οι επιλογές της περιόδου 2009-2011, που κράτησαν την Ελλάδα όρθια  δικαιώνονται και τα ψευδοδιλλήματα καταρρέου.

Με αφορμή άθλια δημοσιεύματα των τελευταίων ημερών που διακινούνται από συγκεκριμένους κύκλους, περί αναστολής λειτουργίας του ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ και ύπαρξης κατευθυντήριων εκλογικών γραμμών, όπως βολεύει τον κάθε ένα που τις διακινεί, η απάντηση είναι απλή και ξεκάθαρη.

Η πορεία του ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΣΥΝΕΧΊΖΕΤΑΙ.

Ολοκληρώνουμε την οργανωτική μας κάλυψη σε ολόκληρη τη χώρα, πραγματοποιούμε την 3η Συνδιάσκεψη μας και τέλος οδηγούμαστε στο Συνέδριο του ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ μας.

Το ΚΙΝΗΜΑ Δημοκρατών Σοσιαλιστών ΑΧΑΪΑΣ δηλώνει παρών και συνεχίζει να αγωνίζεται δυναμώνοντας το ΚΙΝΗΜΑ, ώστε να αποτελέσει το καταλύτη της ανασύνταξης του ευρύτερου προοδευτικού χώρου, αλλά και του πολιτικού συστήματος, προκειμένου να υπηρετήσει αποτελεσματικά και με συνέπεια τα συμφέροντα του Ελληνικού λαού και της χώρας.

Και όπως έχει τονίσει επαννειλημένα ο Πρόεδρος του ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ, Γιώργος Παπανδρέου, αγωνιζόμαστε πάντα για τις αρχές μας, τις αξίες μας, τα ιδανικά μας. Και πάντα δημοκρατικά. Ποτέ συντηρητικά, ποτέ δεξιά, πάντα προοδευτικά και αντισυστημικά. Αυτό κάνουμε πάντα, παντού, αυτό κάνουμε και στις εκλογές.