Αδιανόητα εισπρακτικά μέτρα προτείνουν οι δανειστές εν μέσω κρίσης με φόρο επιχειρήσεων στο 33% και 100% προκαταβολή!

Ποιοι θα πληρώσουν τα 5,8 δισ. ευρώ που ζητούν με συγκεκριμένα μέτρα οι "θεσμοί"; Αγρότες, νοικοκυριά και επιχειρήσεις.

Σύμφωνα με την πρόταση Γιουνκέρ που επανέρχεται στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων οι αγρότες θα φορολογηθούν με υψηλότερους συντελεστές με στόχο την είσπραξη 500 εκατ. ευρώ. Συγκεκριμένα, προτείνεται η αύξηση του φορολογικού συντελεστή στο 33% από 13% που είναι σήμερα.

Η πρόταση αυτή δεν αποκλείεται να επεκταθεί για όλους τους ελεύθερους επαγγελματίες που σήμερα φορολογούνται με συντελεστή 26% (για εισοδήματα έως 50.000 ευρώ). Επίσης προτείνεται η αύξηση στο 100% της προκαταβολής φόρου για όλες τις επιχειρήσεις.

Άλλα μέτρα που προτείνουν είναι :

* Κατάργηση του επιδόματος θέρμανσης για τα νοικοκυριά καθώς και της επιστροφής φόρου για το αγροτικό πετρέλαιο.

* Επανεξέταση - προς τα κάτω των ακατάσχετων ορίων 1.500 ευρώ για μισθούς και συντάξεις.

* Να αυξηθεί στα 25.000 ευρώ η εξαίρεση των μικρών επιχειρήσεων από τον ΦΠΑ. Σήμερα το ποσοστό αυτό ανέρχεται στα 10.000 ευρώ.

* Κατάργηση της προκαταβολής φόρου 26% για τις τριγωνικές συναλλαγές.

* Στο ΦΠΑ η πρόταση προβλέπει την εφαρμογή δύο συντελεστών (11% και 23%) με στόχο την αύξηση των εσόδων κατά 1,8 δισ. ευρώ.

ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΘΑ ΔΙΑΛΥΣΟΥΝ ΤΗΝ ΧΩΡΑ - ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ

Τα παραπάνω μέτρα είναι αδιανόητα σε μια χώρα που έχει χρεοκοπήσει - θα ήσαν αδιανόητα ακόμα κι αν η χώρα είχε υγιή οικονομία. Θεωρείται βέβαιο ότι θα υπάρξουν ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις που σε πρώτη φάση θα είναι εντελώς απρόβλεπτες.

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης