Ξαφνικό διαζύγιο της Skoda με Πανόπουλο (Βιαμαρ)

Σοκ από την είδηση ότι η Skoda Auto και η Βιαμάρ Α.Ε., αποκλειστική αντιπρόσωπος και εισαγωγέας της πρώτης στην Ελλάδα, μετά 35 χρόνια συνεργασίας, διακόπτουν κάθε συνεργασία.

Η Skoda Auto κατήγγειλε τη σύμβαση που είχε με τη Βιαμάρ, γνωστοποιώντας της ταυτόχρονα ότι η μεταξύ τους σχέση θα λήξει την 30ή Μαΐου 2017.

Τη διακοπή της συνεργασίας δεν ανακοίνωσε η Skoda, αλλά η Βιαμάρ, με την ανακοίνωση, μάλιστα, να αναρτάται και στην ιστοσελίδα της ποδοσφαιρικής ομάδας Skoda Ξάνθη, καθώς ο γνωστός σύλλογος της Θράκης ανήκει στη Βιαμάρ (συμφερόντων Χρήστου Πανόπουλου).

Μεγάλη είναι η πικρία της ελληνικής εταιρείας, καθώς, όπως επισημαίνει στην ανακοίνωση, κατείχε όλα αυτά τα χρόνια ένα από τα υψηλότερα ποσοστά αγοράς που κατέχει η Skoda στις χώρες της Δυτικής Ευρώπης, και παράλληλα το τετραπλάσιο από τις χώρες της Μεσογείου. Και τονίζει: «Η Βιαμάρ Α.Ε. είναι μία από τις πιο υγιείς εταιρείες του χώρου και όχι μόνο. Και θα παραμείνει έτσι».

Πάντως η ΒΙΑΜΑΡ μένει τώρα χωρίς αντικείμενο και αυτό είναι μια σοβαρή οικονομικά απειλή. Δεν αποκλείεται βέβαια ακριβώς επειδή είναι μια υγιής εταιρεία να εξασφαλίσει την αντιπροσώπευση άλλης μάρκας αυτοκινήτων.

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης