Ν. Βαλαβάνη: Θέμα χρόνου ο έλεγχος τραπεζικών λογαριασμών

Τι νομίζετε, δεν θα γινόταν και αυτό; Μπορεί τους δυνατούς να μην μπορούν να τους ακουμπήσουν, μπορούν όμως να ελέγξουν το λαό.

Οι δυνατοί «παίκτες» στην οικονομία δεν έχουν τα χρήματά τους στην Ελλάδα. Το λένε και μόνοι τους. Δεν τα έχουν γιατί δεν έχουν εμπιστοσύνη στο ελληνικό σύστημα και δεν έχουν άδικο.

Οι μικροκαταθέτες δεν μπορούν να ανοίξουν λογαριασμούς στο εξωτερικό . Δεν το επιτρέπει άλλωστε το σύστημα. Οι μικρό οικονομίες τους – χρήματα που προέρχονται από τη δουλειά τους – κινδυνεύουν να τιναχθούν στον αέρα.

Όπως προκύπτει από έγγραφο που διαβίβασε στη Βουλή η αναπληρώτρια υπουργός Οικονομικών, Νάντια Βαλαβάνη είναι θέμα χρόνου η ολοκλήρωση του Συστήματος Μητρώων Τραπεζικών Λογαριασμών του υπουργείου Οικονομικών προκειμένου οι ελεγκτικοί μηχανισμοί να λαμβάνουν γνώση για τις αναλυτικές κινήσεις λογαριασμών φορολογουμένων.

Σύμφωνα με το έγγραφο, το συγκεκριμένο σύστημα σήμερα μπορεί να λαμβάνει εντός 24 ωρών ηλεκτρονική απάντηση από τις τράπεζες στα αιτήματα που διαβιβάζουν οι ελεγκτικοί μηχανισμοί για καταθετικούς λογαριασμούς που είχαν ή έχουν φορολογούμενοι την τελευταία δεκαετία.

Όπως γίνεται γνωστό, δρομολογείται πλέον και η δεύτερη φάση του Συστήματος προκειμένου οι τράπεζες να στέλνουν και αναλυτικές κινήσεις λογαριασμών. Το έγγραφο διαβιβάστηκε στη Βουλή ως απάντηση σε σχετική ερώτηση που είχε καταθέσει ο βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Νίκος Νικολόπουλος, για το κατά πόσον η κυβέρνηση επιθυμεί να συνεργαστεί με τον κ. Φαλσιανί.

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης