Το σχέδιο: Αφήνουν την Ελλάδα να πνίγεται εντός ευρώ έως ότου συμβιβαστεί - Ο χρόνος λειτουργεί υπέρ τους - Περιμένουν τον Ιούνιο

"Αφήστε τους Έλληνες να πνίγονται... εντός ευρώ, έως ότου συνεννοηθούμε"! Αυτό είναι το σχέδιο που υλοποιούν με υπομονή οι δανειστές ,περιμένοντας τις επόμενες δόσεις στο ΔΝΤ (Ιούνιο), που είναι αδύνατον να πληρωθούν. Αν και τότε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ δεν συμβιβαστεί, η ΕΕ θα αγοράσει το χρέος (θα το πληρώσει αυτή) και θα συνεχίσει να παρατηρεί την ελέυθερη πτώση της ελληνικής οικονομίας (πάντα εντός ευρώ).

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ θεωρεί ακόμα και σήμερα βέβαιο ότι οι δανειστές στο τέλος θα υποχωρήσουν, μπροστά στο ενδεχόμενο ενός Grexit που θα είχε βιβλικές επιπτώσεις στην ευρωπαίκή οικονομία. Μάλιστα στο περιθώριο των συζητήσεων επιχειρηματολογούν θυμίζοντας την Lehman Brothers: Μια εταιρεία έπεσε και ξέσπασε κρίση, θα αφήσουν ένα κράτος να αποχωρήσει από το ευρώ;

Από την άλλη, οι δανειστές μπορούν εύκολα να δώσουν λύσεις, ωστόσο γι αυτούς η Ελλάδα έχει πάψει να είναι οικονομικό πρόβλημα, στην πραγματικότητα θεωρούν ότι η Ελλάδα έχει ανίατο πρόβλημα προσαρμογής. Θα είναι επί μακρόν μια "μαύρη τρύπα" συντηρώντας έναν αδιανόητο κρατισμό που ισοδυναμεί με το πελατειακό κράτος του παρελθόντος. Είναι μια χώρα χωρίς ευρωπαϊκή προοπτική.

Τι δεν έχουν σκεφτεί οι κυβερνώντες του ΣΥΡΙΖΑ; Ότι υπάρχει και ο τρίτος δρόμος, αυτός που ήδη διανύει η χώρα: Να τρώει από τις σάρκες της για να πληρώνει δόσεις, να μην χρηματοδοτείται από πουθενά, οι αρνητικοί δείκτες να έχουν καθηλωθεί (π.χ. ανεργία) αποκτώντας μόνιμα δομικά χαρακτηριστικά και η ανάπτυξη να είναι άγνωστη λέξη. Το κερασάκι στην τούρτα. Οι Οίκοι αξιολόγησης να την υποβαθμίζουν συνεχώς.

Οι δανειστές αφήνουν την Ελλάδα να σαπίζει κυριολεκτικά, ΜΕΤΑΘΕΤΟΝΤΑΣ διαρκώς τις ημερομηνίες συνεννόησης. Για παράδειγμα η 9η Απριλίου έγινε 24η Απριλίου, μετά 11 Μαίου και τώρα (δήλωση Σόιμπλε) τέλος Ιουνίου.

Η ΕΕ γνωρίζει ότι η Ελλάδα δεν μπορεί μα κανέναν τρόπο να πληρώσει τις δόσεις Ιουνίου στο ΔΝΤ - περίπου 6,6 δισ. ευρώ - οπότε τι θα κάνει; Θα "αγοράσει" το χρέος (δηλαδή θα το πληρώσει αυτή) ώστε να συνεχιστεί η ελληνική κατρακύλα: Μηδέν ανάπτυξη, ασφυξία παντού, άδεια κρατικά ταμεία κ.λπ.

Για την ΕΕ αυτός είναι ένας ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ στον οποίο η Ελλάδα, αργά ή γρήγορα θα υποταχθεί "στα αυτονόητα", δηλαδή σε αυτά που θα έπρεπε εδώ και καιρό να έχει εφαρμόσει.

           ΑΝΔΡΕΑΣ ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΣ

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης